Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiolinda113

O D D A W A N I E KUPKI - czy tylko ja mam z tym problem??

Polecane posty

witam wszystkich, szukam szukam i nie mogłam znaleść żadnego tematu odnośnie wypróżniania się... z moich znajomych nie tylko ja mam problem i zdaje mi sie, że to jest problem dość spory dla wszystkich, którzy chcą się wypróznic a nie moga:( dla mnie to jest WIELKI PROBLEM... herbatki ziolowe nie pomagają, śliwki też nie teraz zabralam sie za tabletki bez recepty... bo do lekarzy boje sie chodzic... czekam na Was jak ktos ma podobny problem i chce sie z nim podzielic.

Gość spróbuj i napisz cxzy pomogło
na czczo - zjedz gotowanego buraka albo kiszonej kapusty (to nie jest żart) - pomoże na 100%

tez mam mam straszne problemy w wyproznianiem sie, kiedys jadlam codziennie danone activia -pomoglo, ale po 2-3 miesiacach chyba organizm sie przyzwyczail i nie bylo rezultatow. teraz pije po duzo czerwonej herbaty , i wody niegazowanej to naprawde pomaga.

tez mam mam straszne problemy w wyproznianiem sie, kiedys jadlam codziennie danone activia -pomoglo, ale po 2-3 miesiacach chyba organizm sie przyzwyczail i nie bylo rezultatow. teraz pije po duzo czerwonej herbaty , i wody niegazowanej to naprawde pomaga.

Gość spróbuj i napisz cxzy pomogło
więc spróbujcie tego co napisałam i dajcie znać czy pomogło

Gość a u mnie jest tak
ze wystarczy ze wypije na czczo kawke z mlekiem i za chwile wizyta w ubikacji :D

eh te okropne zaparcia......i to okropne uczucie bycia ciezkim i pelnym! mi pomagalo zelazo w tabltkach bralam z powodu anemii ale zalatwialam sie cdziennie! niestety ostatnio problem wrocil i wiecie co wzielam 3 tabletki xenny i nic troche pobolal brzuch i nic ciekawwe gdzie to idzie u mnie narazie widze tylko rosnacy brzuch

Tez niestety jestem tego ofiara:(... zwlaszcza ze czesto lubie sobie zjesc czekoladke, batonika itp. ostatnio staram sie jesc tego coraz mniej, bo juz naprawde nie moge!! Oropne uczucie jak lecisz rano do lazienki bo boli cie brzuch i czujesz ze musisz, a tu KUPA - niestety nie doslownie. Kiedys pomagalo mi zjedzenie jablka (ALE ZE SKORKA!!), bo ma pektyny i blonnik ktory reguluje prace jelit. Teraz jem po 2 dziennie i cos tam daje, ale nie tak jak bym chciala:( Jest taki specyfik, moj brat go pije codziennie rano, mianowicie Colon, do kupienia w aptekach, ale kosztuje ok.20zl. To taki proszek, ropuszcza sie go w wodzie i pije...Nie wydaje mi sie zeby byl dobry (po wygladzie i zapachu - ale nie pilam), ale chyba w koncu sproboje skoro mam go w domu;) A bratu naprawde pomoglo! Tez mial problemy z zaparciami i przeszlo. Tylko ze troche to kosztuje:/ A co myslicie na temat tych tabletek/herbatek Xenna??

witajcie dziewczyny! a ja polecam wam na poprawe przemiany materii picie kefiru naturalnego (tego duzego kubka) na noc, zamiast kolacji najlepiej. Jezeli bedziecie regularnie , codziennie go pic na pewno wam sie poprawi, wiem bo to sprawdzony (na sobie) sposob, a w dodatku mozecie przy takiej diecie troszke szchudnac. pozdrawiam serdecznie

Gość wiesz co jest dobre dla jedneg
o nie musi się sprawdzić u innych, ale uważam, że warto wypróbować wszystko, bo coś w koncu powinno pomóc:) ja wiem, że picie dużej ilości przegotowanej i OSTUDZONEJ wody pomaga, a mojej koleżance, która ma potworne zaparcia pomogło picie jednodniowego soku z buraków:) a i spróbuj z tym kefirem, może coś "ruszy":)

Gość tikita
laski pijcie codziennie zieloną herbatę(dowolna z serii bio-active) a w razie czego to kupcie herbatę z bratka... wogóle na waszą przypadłość to najlepsze będą różnego rodzaju ziołowe hermaty

Ja swego czasu jadłam cukier mleczny. To jest cukier zupełnie bez smaku , wyglądający jak cukier puder. Reguluje pracę jelit. Ja miałam kilka opakowań z Niemiec a jak się skończyły to zamówiłam u babki na stoisku z niemieckimi słodyczami (na pewno macie takie w mieście). Fakt, że w Niemczech w Aldi czy w Schleckerze kosztuje koło 2 E niestety pani życzyła sobie za niego 16 zł! Na długo jednak starcza bo opakowanie jest 500 g. Ja nawet schudłam przez to zupełnie nieświadomie 2 kg tak mi sie poprawiło. Teraz piję herbatkę La Karnita (mieszanka pu erh, trochę senesu) i tez jest dobrze. Pomagają też śliwki i morele suszone, woda z cytryną na czczo. Ocet jabłkowy z wodą na czczo (szklanka wody łyżeczka octu). Płatki owsiane na mleku lub wodzie na kolację. Jednym słowem każdemu coś innego i fakt, że organizm sie przyzwyczaja i trzeba co jakiś czas szukać nowych rozwiązań. :)

Gość asiolinda1134
wczoraj wzielam xsenne extra i po 6 h zaczelo sie... i do dzis trwa ale czuje sie lekka... tylko ten okropny bol brzucha przy tym... teraz bede pil codziennie figure herbatke i mam nadzieje ze bedzue lepiej:) pozdrawiam

Ja bym xenny i żadnych przeczyszczających specyfików nie polecała,może jednorazowo,a później organizm się przyzwyczaja i jest jeszcze gorzej. Polecam rano na czczo wypijać dwie szklanki ciepłej wody z sokiem z cytryny.Poza tym w ciągu dnia wypijaaać duuuże ilości wody mineralnej z cytryną ,a wieczorem herbate z miodem i cytryną. Dużo ruchu,stresu;),masaż i gimnastyka ...gimnastyka najlepiej na czczo z samego rana,to nakręca metabolizm na cały dzień.Możesz jeść dużo owoców,warzyw,pic jakieś soki.Wszystko naturalne,żadnych przeczyszczających specyfików!!!!NAWET XENNY!

Gość polecam ISPAGUL
moje problemy się skończyły, piję go codzień rano na czczo działa jak colon c a jest o połowę tańszy

Gość asiolinda1134
Niestety musialam wziasc xenne bo juz bylo za dlugo jak nie robilam i moglo sie to sprowadzic do szpitala wiec wolalam wziasc przeczyszczajace cosik:) ale juz nie wezme... teraz bede wszystko robic zeby moc robic kupke codzinnie:) Pozdrawionka

Gość Madonna_
ja wczoraj przypadkowo zjadlam na sniadanie miske otrebow granulowanych z dodatkiem susz.sliwki. moja mama sie zywi tym zbozem bo sie niby odchudza, a ja to wszamałam z musu, bo nic innego w domu nie bylo. i... kurrrrrde... 6 razy bylam wczoraj w kibelku. nie zadne tam rozwolnienie, tylko tak po prostu sie porzadnie zalatwialam. wyszlo ze mnie chyba wszystko :O a ona twierdzi, ze te otreby ją nic nie 'ruszaja'... moze sprobuj. ja mialam niedziele z glowy, ze sie tak wyraze... ;)

Gość poowiedzzz
ile razy dziennie sie wyprózniasz? po pierwsze nie bierz środków przeczyszczajacych, rozregulujesz przemiane materii, rozleniwisz jelita, wypłukujesz składniki odzywcze przez co bedziesz miała nieposkromiony apetyt(głód jakosciowy) takie środki jak herbatki figura, czy xenna są debre ale jednorazowo od czasu do czasu a nie do ciągłego stosowania. napisz co jesz , jak wyglada przykładowy jadłospis, czy zazywasz ruchu i czy masz jakiś choroby a powiem ci co powinnaś zrobic i gdzie popełaniasz błąd. Czy stosujesz herbaty przeczyszczające?

Gość depesza
Codziennie na czczo wypić szklanke wody z cytryną! Pomoże na bank.Ale dopiero po 3 dniach.Sprawdzone!:)

Gość asiolinda1134
do poowiedzzz Jem normlanie... sniadanie jedna kromka chleba z wedlinka II sniadanie jogurt najczesniej lub jakis owoc obiad to roznie ale nie mam ciezkostrawnych obiadkow kolacja... zadko sie zdarza ze jem herbata z cytryna i modem, malinowa w sumie to baaaaaaardzo sporadycznie figura teraz pilam przez 2 dni bo nie moglam sie wyproznic i polaczylam z xsenna a wczesniej to rok temu pilam figure:) kawy nie pijam i kubusie:) to caly moj jadlospis wyprozniam sie roznie to zalezy przed okresem 1 dzien i w trakcie okresu to zawsze nawet 2 razy w ciagu dnia. a tak to roznieeeeeee nawet co 4-5 dni ;/ i jestem tym przerazona bo nawet nie puszcze bąka Wiec co mi doradzisz...

Gość asiolinda1134
mam 155cm i waze ok.47kg i jestem mlodziutka bo mam 20 lat(przynajmniej tak mi sie zdaje ze jestem mloda) ;) jem bardzo duzo warzyw... fakt.. nie przepadam za kalafiorem, brokuly zniose... len staralm sie polknac kiedys ale te gltu mi nie wchodza:( nawet jak mysle ze to kisiel wisniowy... moze poprostu za malo pije - wypijam moze 1 l dziennie a to jest starsznie malo. staram sie byc zdyscyplinowana w cwiczeniach i bede cwiczyc teraz rana na czczo moze po brzuszkach, grzbiecikach itp. pomoze mi cos:)

Gość helpik
piszecie tu głównie o diecie i ruchu a to nie wszystko. Najlepszą porą aby zrobić kupkę jest ranek, tuż po przebudzeniu bo wtedy praca jelit najlepiej temu sprzyja. Trzeba znależć chwilke tylko dla siebie co łatwe nie jest w porannym pośpiechu no ale to dla dobrego, lżejszego samopoczucia. Zwykle wystarcza mi herbata, lub jakiś owoc zjedzony na czczo albo woda jak pisze wiele osób. Dla mnie najlepszą pozycją aby poczuć "tę" siłę jest kucanie. Kucam na krześle przy biurku, poczytam chwilę gazetę albo posurfuję i mi pomaga. No i co ważne - pora dnia kiedy chcecie iść do kibelka powinna być stała. Trzeba nauczyć organizm tej godziny. I wyrzućcie dziewczyny te przeczyszczacze- to błędne koło z herbatkami i tabletkami na przeczyszczenie!

Gość Ruch i dietka
Nie należy stosować preparatów przrczyszczających. Zio łowe , czy nie - organizm przyzwyczaja się. jeśli zaparciom towarzyszą bolesne wzdęcia (lub sam ból brzucha) należy wybrać się do lekarza ( oczywiście mam namyśli przewlekłe dolegliwości). Może nie potrzebnie sie męczycie?? Jeśli jednak nie chcecie iść do lekarza polecam REGULARNE małe posiłki bogate w błonnik , jeść należy co 3 godziny (sprzyja przyśpieszeniu przemiany materii) do tego dużo regularnego ruchu. Może to być szybki spacer , lekki trucht - ważne - systematycznie. Zacznie si e poprawiać Wasza przemiana materii. Oczywiście , nie ma cudów : z dnia na dzień nie będzie poprawy , trzeba popracować. Zawsze uprawiałam sport , nigdy nie miałam problemów z wypróznianiem ( jako jedyna w rodzinie :) ). namówiłam moją mamę na stosowanie się do tych rad , wyciągałam ją na spacery (posiłki , woda itp) i POMOGŁO . niestety przez jej lenistwo - wróciło. Zyczę SAMOZAPARCIA , a nie zaparcia ;)

Gość asiolinda1134
Dzieki za rady !! Od dzisiaj zaczynam sie stosowac do waszych rad mam nadzieje ze wyjdzie mi wszystko:]

Na czczo szklanka wody lub kawka z mleczkiem jak juz zostało wspomniane. kiedys tez mnie to meczyło jak brałam tabletki hormonalne mój brzuch był taki nabrzmiały..... Teraz to już przeszlóść. Powodzenia zycze...

Gość helpik
no dobra dziewczyny ale jak jest z tą kawą na czczo? od czasu do czasu wypijam sobie taką słabiutką rozpuszczalną z mlekiem ale to chyba niezdrowo tak na pusty żołądek, co???

Gość oczywiście że niezdro
masz tutaj kilka porad więc próbuj - wypróbuj wszystkie po kolei, bo przecież któraś musi w końcu zadziałać