Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość finezja30

Jak łagodnie przejść z włosów ciemnych brąz na jasne

Polecane posty

Gość finezja30

Jakie macie doświadczenie w tej kwestii? Mam już spore odrosty ale jak na razie włosy niezbyt mi się zmyły aby zrobić na nich balejaż. Czy farbować je np. na coraz jaśniejszy brąż czekając aż się stopniowo rozjaśnią

Gość kruszynka25
ja przeszłam z czrnych na blond (zajęło mi to 4 lata) właśnie balejażem. stopniowo fryzjerka rozjaśniała mi włosy pasemkami. To chyba jedyny sposób żeby to jakoś wyglądało:) pozdrawiam.

Gość kotylos1981
W krótkim czasie ?, najlepiej poprzez zastosowanie PODKŁADU ROZJAŚNIAJACEGO lub w dłuższym czasie poprzez - STOSOWANIE NA POCZĄTKU FARB PÓŁTWAŁYCH( nie zawierają oksydantów czyli utleniaczy , które bardziej niszcza włosy ingeurjąc w strukturę białkową włosa), popytaj się o tą metodę rozjasniania wlosów swego fryzjera pokrótce ci to zagadnienie przybliżę A więc : Lepszy efetk przy szybszej zmiane odcienia włosów ciemnych na jasne uzyskasz zamiast stosowania HENNY przed wykonanien farbowania docelowego na odcień jasny lub bardzo jasny (w celu niezbednego tym momencie rozjasnienia włosów), poniewaz bardziej zniszczysz i wysuszysz sobie włosy. Dobrym rozwiązaniem szybkiego rozjasnienia włosów o dny o cieniach dzaju rozjaśnienia włosów - PODKŁADU ROZJAŚNIAJĄCEGO ( kąpieli rozjaśniajacej), czyli : zabieg pomocniczy wykonywany przed farbowaniem docelowego koloru jasnych wlosów, wyrównywania wyjsciowego koloru włosów, zwiekszenia chłonności włosów. do wykonania zagiegu stosuje sie rozjasniacze proszkowe, np :Blondor Ligtening power , Oxycur Platin mieszane z oksydantami 6-9 % (utleniacze wywołujace kolor) wtedy włosy rozjasnia sie tylko do odcieni pomarańczowo - żóltych lub żółtych (wystarczy cześciowe utlenienie melaniny- barwnik naturalny we włosach) Na takie włosy nakłada sie zaraz farbe o planowanym odcieniu jasnych kolorów, wymieszaną znów z oksydantem(utleniaczem zazwycza)3-6%, po wykona niu biegu rozjasniania musisz nalozyc PREPARAT O ODCZYNIE KWAŚNYM NA WŁOSY!!!!, poniewaz odczyn zasadowy (taki jest podczas utleniania włosów) ogólnie mówiąc niszczy włosy , np :wysusza je, robia sie porowate i sztywne itd. powinnas rowniez wiedziec , ze jezeli juz robiłas PODKLAD ROZJASNIAJACY an włosach wszesniej juz poddawanych utlenianiu z uzucuiem OKSYDANTÓW (utleniacze 3-12%) to jest to równiesz DEKOLORYZACJA przez UTLENIENIE (Rodzaj dekloryzacji włosów !) JEZELI CHODZI O "ZBICIEKOLORU CIEMNEGO NA JASNE LUB BARDZO JASNE ODCIWENI WŁOSÓW' procesem w znikomymstopniu niszczącym włosy ale trwajacym zato dłuz szy czas ; używaj na początku przynajmniej farb PÓŁTRWALYCH (jednoskładnikowe) efektywnośc zwiekszysz poprzez stosowania do nich : stęzone barwniki bezposrednie(farba osadza sie tylko na łuskach włosowych, dzieki czemu nie niszczy go!), rozpuszczalniki ułatwiajace penetrację wlosów, np alkoholu benzylowego furfurylowego, dodaniesródków spęczniajacych włos, np :emulsji spłukiwanych z włosów , np :płukanki , szampony lub nies płukiwanych pianek , np :preparatów do stylingu Odmianą farb półtrwałych są takze barwniki BEZPOSREDNIE (mają niewielkie stezenia nadtlenku wodoru - utleniacza 1-4% !!!), moze je twój fryzjer wykorzystac je ,np: do : -tonowania ZAŻÓŁCONEGO odcienia włosów po przeprowadzeniu PODKLĄDU ROZJASNIAJĄCEGO, który to efekt raczej wystąpi u ciebie przy tego typu zabiegach!!!!!!!!( dlatego, ze odbarwiasz włosy z ciemnego odcienia) - rozjasnienia włosów od 1 do 2 tonów. MNIEJ WIĘCEJ TO TYLE NA TEN TEMAT, SZCZEGÓŁÓW POWINNAŚ SIE DOWIEDZIEC U FRYZJERA JEZELI JEST ON OCZYWISCIE PROFESJONALISTĄ P.S. DAJ ZNAC JEZELI CI TROSZKĘ POMGŁEM!!!!! na e-mail : kotylos1981@wp.pl -

Ja dochodziłamdo blondu z rudego chyba ponad rok czasu. Najlepiej rozjaśniają rozjaśniacze Ce-Ce (szwedzkie). Po prostu rób co 3 miesiące jasne pasemka a później dodawaj jeszcze 1 kolor. NIE ZAPOMNIJ O ODŻYWKACH!!!!! I MASKACH!!! I JEDWABIU np.

Gość gość
Koleżanka farbowała włosy w Dorothy Studio z ciemnego na blond i wyszło to naprawde super. Wiec mysle ze to też kwestia fryzjera i tego jak to wszystko zrobi, jakich użyje farb i kosmetyków. Ale też nie kazdy potrafi od razu zrobic coś takiego. OWszem siedzała chyba ze 4h ale nie ma sladów zniszczonych wlosów. To tak na przyszlość dla Was.