Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pućka

Zespół przewlekłego zmęczenia-- ma ktoś???

Polecane posty

Gość pućka

Jak rozpozać: Dokuczliwe zmęczenie, kóre musi towarzyszyć nam stale lub nawracać fazowo. Dodatkowo występuje cztery lub więcej z poniższych objawów: osłabienie pamięci i zaburzenia koncentracji bóle gardła tkliwe węzły chłonne szyjne lub pachwowe bóle mięśniowe rozsiane bóle stawowe bóle głowy występujące po raz pierwszy sen nie dający uczucia wypoczynku znużenie i uczucie przeciążenia Osoby z CFS często skarżą się także na kołatania serca, zespół jelita wrażliwego, są nadwrażliwi na homotoksyny (alkohol, leki konwencjonalne, zanieczyszczenie środowiska). W okresie poprzedzającym wystąpienie choroby cierpią z powodu alergii i częstych infekcji (często stosowane są antybiotyki, leki antyhistaminowe, antyastmatyczne). Pojawiają się bóle stawów, obrzęki, zaburzenia miesiączkowania i termoregulacji.

Gość młoda 22 D
ja może to mam ... od prawie 2 lat zdycham dzień w dzień ;-/

Gość pućka
zdychasz ??tzn?

Gość odś
odświeżam

Gość ods
oswiezam

Gość to jest jedna
To jest jedna choroba? Czytam, czytam i mam wrażenie że mam wszystkie objawy :(( Tylko nikt mi nie mówił, że to jedna choroba jest. Czym to leczysz?

Gość ja to mam
jak sobie z tym radzić, a właściwie to jak się z tego wyleczyć?

Gość jak z tego sie wyleczyc
no właśnie jak?

Gość mmmmmm
Normalnie. Trzeba oczyscic organizm z toksyn,bakterii i grzybow-to one powoduje ,ze organizm jest stale zmeczony.Konieczna jest dieta niskoweglowodanowa ,w tym zero cukru ,dobry probiotyk.

Gość może napisz
coś więcej mmm, bo hasełka to trochę mało. Co to znaczy np. dobry probiotyk?

Gość ja to mam
mmmmm napisz coś więcej na temat diety

Gość mmmmmm
Probiotyk-np. Lacidofil,bez recepty w aptece. Dieta przeciwgrzybicza a wiec ograniczenia; mleko,cukier,itd.- poczytajcie w necie. Na oczyszczenie organizmu np.Citrosept. Coraz wiecej osob cierpi na zmeczenie ,ktore jest skutkiem naszego trybu zycia,zanieczyszczenia srodowiska,chemii w jedzeniu.

Gość ODS
ODSWIEZAM

Gość ods
odswiezam

podobno rewelacyjnie organizm oczyszcza aloes, pokrzywa, grejfrut (citrosept to wyciag z pestek grejfruta - jak sie pojawil, to byl na to szal; ze dziala rewelacyjnie przeciwnowotworowo; juz sie to uspokoilo; ale na pewno jest to zdrowe; jest jeszcze citrogrep; tanszy i o wiekszym stezeniu; tylko ciezko go dostac - ochydne ale warto). trzeba na pewno pic tez jak najwiecej wody niegazowanej; mineralnej (niskozmineralizowanej). tyle wiem.. no i domyslam sie ze to troszke trzeba stosowac zanim organizm sie oczysci ... konsekwentnie. pozdrawiam wszystkich!

Gość AdamRosiński
W procesie zanieczyszczania organizmu człowiek przechodzi siedem etapów, zapadając po drodze na tysiące chorób. ETAP PIERWSZY Człowiek zewnętrznie wygląda zdrowo, czuje jedynie ogólne zmęczenie - już ten fakt świadczy o rozpoczynaniu się zaleganie złogów w kanałach nerwowych, które w rezultacie prowadzi do osteoporozy szyjnej. ETAP DRUGI Zmęczeniu zaczyna towarzyszyć ból głowy, rwanie w stawach i mięśniach. Bez występowania jakichś konkretnych zachorowań może to świadczyć o nadmiernym nasyceniu organizmu pokarmem, który nie jest przystosowany do potrzeb konkretnego człowieka. ETAP TRZECI Pojawienie się różnych reakcji alergicznych to naturalne dążenie organizmu do wydalenia zanieczyszczeń. Stymulatorem mogą być najróżniejsze alergeny: pyłek kwiatowy, kurz, sierść zwierzęca, żywność, preparaty lecznicze, itd. Gdy zanieczyszczenie organizmu przekroczy dopuszczalne granice, może rozpocząć się kaszel przechodzący w astmę, wydzielanie śluzu, flegmy, pojawiają się zmiany skórne, tj. widoczne sygnały złego samopoczucia, takie jak łuszczyca, egzemy, cukrzyca, itp. U Kobiet występują zaburzenia ginekologiczne w postaci różnych wydzielin. Do trzeciego etapu zaliczana jest również taka nierzadka u dzieci choroba, jak moczenie nocne. ETAP CZWARTY Objawia się w postaci chorób związanych z zastojem w rodzaju torbieli, włókniaka, brodawczaka, polipa, zakrzepowego zapalenia żył, obrzęków, itd., a także dokładaniem się pokładów tłuszczu. Wystąpienie na ciele brodawczaków świadczy o pojawieniu się polipa w którejś z części jelit. I tak „mięsista rzęsa" oznacza wzrost polipa w prawym zakamarku części wstępującej jelita grubego, pod pachą i na piersi - polip w dolnym zakamarku jelita grubego, w dolnych partiach ciała - polip w żołądku. ETAP PIĄTY Towarzyszą mu choroby związane z deformacją tkanek łącznych organów, reumatyzm i zapalenie wielostawowe, przy których kwas moczowy, stanowiący produkt złej przemiany materii, odkłada się w stawach i mięśniach. ETAP SZÓSTY Temu etapowi odkładania złogów w organizmie towarzyszy zanieczyszczenie osadami biochemicznymi kanałów nerwowych w taki sposób, że przekazywanie przez nie sygnałów staje się niemożliwe. Wynikają z tego niedowłady, paraliże, choroba Parkinsona, itp. ETAP SIÓDMY Końcowe stadium zanieczyszczenia organizmu, nieodwracalne choroby związane z rozkładem komórek i organów, tj. rak. Więcej.... http://www.suplementy.sklep.pl/sklep/article_info.php?cArticlePath=3&articles_id=91

Gość mnie też stawy bolą jak ch...

Zespół przewlekłego zmęczenia może też towarzyszyć nietolerancji histaminy (HIT), stąd zresztą reakcje alergiczne (tak naprawdę - pseudoalergiczne), towarzyszące schorzeniu.