Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarele morele

kto bral z Was gynalgin ??

Polecane posty

ginekolog przepisala mi Gynalgin ot tak sobie jak to ona powiedziała \"nic tu nie widze ale profilaktycznie moge przepisać\" bo moja mama zaczęła dopytywać czy ona napewno niczego nie widzi wziełam to tylko raz. nastepnego dnia ledwo chodziłam. brzuch bolał mnie tak, że mało przytomności z bólu nie straciłam, ale olałam to i przestałam brać. od tamtej pory mam cholernie bolesne miesiączki, a nigdy wcześniej nie miałam nawet bolesnych. minęło dwa miesiące od tego. mojemu facetowi zaczęło coś sie chrzanić w sprawach urologicznych i jego lekarz powiedział że ma poprostu jakieś bakterie którymi sie najprawdopodobniej zaraził ode mnie. jednym słowem jest kicha bo ja przed wzięciem tego leku nie miałam żadnych problemów. czy to może być od Gynalginu ?

Gość agazet
lekarz przepisał mi gynalgim i powiedział że mój partner też sie powinien leczyc co powinie brac partner

Gość malutkaaaaxxxx7568402aaaa
ja brałam gynalgin jakieś dwa tygodnie temu i do tej pory wylatuje ze mnie ta papka razem z krwia :(( we wtorek pojde do ginekologa ale do tej pory to mnie chyba szlag trafi :(

Gość nnuu
mam pytanie jestem na tabletkach antykoncepcyjnych (1 miesiąc mercilon wcześniej inne) i po około 13dniach ich stosowania za aplikowałam sobie gynalgin (ginekolog mi przepisała na zmiane z sterovag) no i na drugi dzien po zastosowaniu dostałam plamienie. no i właśnie nie wiem czy to jest spowodowane zmianą antykoncepcyjnych czy któras z was miała takie obiawy przy braniu gynalginu??

Gość detyk
Czy po braniu gynalginu występują mdłości??

Gość detyk
Mial ktos po tym mdłości?

Gość detetyk
dzieki bardzo:):):)

Gość balbalblabla
hej dziewczyny bralam gynalgin najlepiej go wkladac na lezaca przy podniesionych biodrach:), tylko ze mi sie okres spoznia ciekawa jestem czy innym tez sie spoznial po tych tabletkach?

Gość grovbrifg
nie powinno tak byc ja nie chodzilam czesto oddawac moczu

Gość burcia
ja dostalam gynalgin na nadzerke. czy to cos pomaga? wogole po pierwszej tabletce jak wstalam rano strasznie mnie pieklo :/ nie wiem czy to normalne.... i czy nie powinnam go odstawic :/ raaatuunkuuu

Gość maarlinaa
Witam. mam mały problem.. dzis byłam u ginekologa i przepisała mi gynalgin. powiedziala,ze 2-3 dni po zakonczeniu kuracji mam sie zgłosic na badanie cytologiczne. po wstepnych obliczeniach w kalendarzyku wyszło mi,ze wizyta wypadnie na 2 dni przed okresem.a czytalam,ze takowe badanie powinno sie robic 4 dni po miesiaczce. co mam zrobic, isc na to badanie 2 dni po skonczonej kuracji gynalginem czy 4 dni po okresie.. ??

Gość Jeszcze jedna takaaa
ja mialam gynalgin ale nie ale niestety mialam taki problem z aplikacja ze zadnej tabletki nie zuzylam. Namoczylam w wodzie , przepolowilam na pol i dalej nic.Nie udalo sie :(Moja mama miala tez i ponoc bardzo dobre. Dziewczyny ktore nie maja problemow z aplikacja sa po prostu ,, szersze"

Gość zagrzybionaaaaa
no ciezko zaaplikowac , mnie tez sie nie udalo.Mysle ze sa lepsze leki dopochwowe

Gość clarie
Wczoraj wsadziłam pierwszą tabletkę. Bolało jak cholera. teraz będę mądrzejsza, bo włożyłam ją złą stroną :( Co do kwaśnego środowiska. Grzyby lubią słodkie środowisko, a w kwaśnym nie mogą się rozwijać. M.in. po to stosuje się probiotyki zawierające bakterie kwasu mlekowego -> trzeba tam zakwasić.

Gość ELficzek21
Czy ginalgin może powodować podobne skutki uboczne co tabletki metronidazol? Czy doustne środki inaczej wpływają na układ pokarmowy niż podochwowe?

Gość Feminis
Zamiast Gynalginu lekarz wypisał mi Gyno-Femidazol- ponoć jest lepszy. W cenie podobny ( nie pamiętam, ale też niedrogi). Moja kuracja trwała 5 dni, potem raz na noc zapomniałam i dawałam jeszcze przez 2 wieczory i wszystko było w porządku. Dodam, że miałam lekkie upławy, bez bóli, szczypania, po prostu troszkę nieprawidłowych upławów. Myślę, że to też ważne, na jakim etapie "zakażenia" czy "zapalenia" dany lek się stosuje. Do podmywania używam mydła szarego, albo Dove i to są jedyne środki, których mogę używać.

Gość Todzia

Gość Todzia
Witam! Ginekolog przepisala mi Gynalgin na uplawy.Nic mi nie mowila o grzybicy.I powiedziala ze mam sie zglosic pod koniec miesiaca i wtedy zrobi mi cytologie.Moge je zaczac brac od kiedy chce? za jakies tydzien mam okres i mam przestac je brac?a po okresie znowu zaczac brac?Wklada sie je cale ze sreberkiem? Moge normlanie wspolzyc z partnerem? Prosze o odpowiedz

Jestem w trakcie kuracji ginalginem już 3 dzień. Tabletka jest lekko zółta a mi rano spływają resztki leku i są zabarwione na różowo. Czy to lek po rozpuszczeniu ma takie zabarwienie, czy ja plamię? Lekaż powiedział, że nie mam nadzerki, więc nie wiem skąd te plamienia. Jak było u was?

Gość Pyzao
Ja stosuje gynalgin od 5 dni, pierwsze dwa dni miałam problemy z aplikacją, ale później już było ok. Rano i w ciągu dnia wszystko ze mnie wypływa, ale to chyba normalne. Nie mam żadnych skutów ubocznych, zadnego pieczenia. Lekarz przepisał mi je, bo mam jakieś zapalenie , ale zadnych objawów nie miałam. Po zakończeniu kuracji i po okresie , w połowie cylku mam przyjść do kontroli.

Gość sterovag i gynalgin
witam serdecznie przeczytałam całe forum i nadal się zastanawiam nad moim problemem - lekarz przepisał mi sterovag i gynalgin tylko nie wyjaśnił jak mam zażywać czy 2jednej nocy czy pierwszego dnia jedna a drugiego drugą i na zmiane??? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź ;)))

Gość Mała Bakteria
Dostałam wczoraj Gynalgin i Clotrimazolum. Mam ich używać jednocześnie. Ktoś wcześniej pisał o częstszym chodzeniu do WC i mdłościach. Mam takie objawy:(. Lekarka stwierdziła lekki stan zapalny, ale powiedziała, że to może być z powodu zaburzonego poziomu hormonów. P.S.Nie ma czegoś takiego jak słodkie środowisko. Może być kwaśne, obojętne lub zasadowe. Kwas mlekowy w pochwie uniemożliwia rozwój niepożądanej flory bakteryjnej.

Gość wikitra
u mnie bylo ok:)wloz sobie przezd spaniem

Gość durex
Wiesz najlepiej jakby Twoj chlopak tez poszedl sie zbadac wtedy rozwialabys watpliwosci. A jesli chodzi o Twojego lekarza to zmien go jak najszybciej bo to jakis sredniowieczny konował:p

Gość ..........................mila
tylko wlasnie problem jest bo watpie czy on pojdzie do lekarza w tej sprawie... :// a ten ginekolog to naprawde jakis okropny jest juz nigdy w zyciu do niego nie pojde... jakbym miala inny charakter to ta wizyta zniechecilaby mnie juz do ginekologow na cale zycie :| Jak facet bada mnie ja mowie ze mnie boli a ten przy seksie tez tak sie wydzierasz? a ja poprostu powiedzialam normalnie 'o tu mnie boli' ;o nie jestem typem dziewczyny ktora krzyczy na kazda mala blachostke... Noo wiecie o co mi chodzi ;d Nastepnym razem pojde do kobiety... ale strasznie dlugo sie czeka na taka wizyte ehh... Dziekuje ze ktos odpowiedzial :)

Gość jov
zaczęłam przyjmować Gynalgin, zostało mi jeszcze 7 tabletek, jednak w przeciągu dwóch dni mam dostać miesiączki..czy powinnam przerwać stosowanie lekarstwa i powrócić do niego po ustąpieniu krwawienia? proszę o szybką odpowiedź