Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarele morele

kto bral z Was gynalgin ??

Polecane posty

Gość Kostas
Drogie Kobiety, pojawiają się pytania czy podczas stosowania gynalginu można się kochać, padło już kilka odpowiedzi i tak jak ostatnia, wg mnie dość konkretna wypowiedź od ginekologa, że ewentualny raz nie szkodzi. Zastanawiam się jednak nad inną sprawą. Jeśli stosujemy prezerwatywy, to jest to zrobione z jakiegoś określonego materiału. na opakowaniu jest napisane żeby nie stosować tego w połączeniu z innymi rzeczami niż np durex play, abstrahując od marketingu, czy to nie jest tak, że ochrona, czy choćby wytrzymałość prezerwatywy może być zmniejszona przez odpowiednie składniki leku? Niestety nie mam dostępu do lekarza, dlatego też pytam, a sprawa przyznam trochę mnie dręczy i to dość pilnie.

Gość g*n
Uff, a myślałam, że tylko ja wydziwiam, nienawidzę tych tabletek, wyć mi się chce, jak je wkładam, ale pomagają.

Gość elunia0605
Mam 10- dniową kurację gynalginem a pożniej mam sie zglosic na badanie cytologiczne..... Czy moge na to badanie zgłosiść się dzień po zakończeniu leczenia ,czy musze odczekać kilka dni??????

Gość sylwia255
mam taka broszurke o cytologi i jest w niej napisane ze co najmniej 4 dni po uzyciu globulek dopochwowych! tez mam przepisany ten lek ale jakos nie moge sie przemoc...

Gość ania.s.
Hejka. a ja mam pytanie czy ten lek jest tez moze w tabletkach do łykania albo jakis jego zamiennik? mam zapalenie i w domu mam wlasnie globułki dopochwowe gynalgin ale kiedys je brałam i byłam bardzo nie zadowolona. z góry dzieki za info.

Gość ania.s.111
Hejka. a ja mam pytanie czy ten lek jest tez moze w tabletkach do łykania albo jakis jego zamiennik? mam zapalenie i w domu mam wlasnie globułki dopochwowe gynalgin ale kiedys je brałam i byłam bardzo nie zadowolona. z góry dzieki za info.

Gość Kobitka25

Gość Kobitka25
Witam was kobitki! Rowniez stosowalam Gynqalgin - ale nie bylo problemow z umieszczeniem jej tam gdzie trzeba- no moze tylko z pierwsza globulką a potem to juz ok było- a rano wiadomo wszystko wypywa, trzeba miec wkladki - no bo inaczej to lipa...Globulki bralam przez 10 dni- wszystkie wykorzystalam i zrobilam ponownie druga cytologie tak mi lekarz kazal - teraz czekam na wyniki .Mam nadzieje ze mi pomogły :) Nadzerki niemialam uf- a ktora z was to miala? Pozdrawiam

Gość audiox
dziewczyny, powiedzcie, czy bez recepty można dostać jakis lek na grzybicę, do gina idę w poniedziałek, ale mnie swędzi i chciałabym coś wziąc juz jutro.

Gość Kobitka25
Mnie tez kiedys strasznie tam swedzialo- myslalam ze oszaleje - drapalam sie jak głupia- i lecialo ze mnie duze uplawy mialam- szok - samo przeszlo- moczylam sie w wannie pomagało

Gość Kobitka25
Kto mi pomoze- teraz czuje w dole brzucha po prawej stronie taki bol - co to moze byc! Troche sie boje tego

Gość kokapepsi
hej, ostatnio byłam z bólem brzucha podobnym do Twojego. Gin określił to jako zapalenie "maciczki";) dostałam antybiotyk, gynalgin, rozkurczowy scopolan. kuracja trwa ok. 1.5 tyg. koniecznie idź do lekarza.

Gość ewwka
dziewczyny mam takie pytanie. właśnie skończyłam dziesięciodniową kurację tabletkami Gynalgin. Byłam dziś u ginekologa na badaniu cytologicznym i mam przyjść po wynik za kilka dni. Zapomniałam się spytać tylko czy już mogę współżyć?? Może któraś z Was wie coś na ten temat?? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość mmiśkaa
Zażywam drugi dzień gynalgin. Czytałam, że nie można współżyc, ponieważ można zarazic partnera. A czy można się kochac z prezerwatywą? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Gość Mały problem
Drogie Panie! Nie tylko przez ciekawość odczytałem wasze wypowiedzi. Problem jest dość poważny i trzeba poważnie do niego podejść. Jasne że trzeba ze względu na wszystko, zaaplikowac sobie lek. Ale, jesli czytam, ze co niektóre mają problem z włożeniem tej tabletki to juz pusty smiech ogarnia. Oznacza to ze, kiepsko radzą sobie w życiu. A, nie takie rzeczy przejda przez pochwę i wejda do pochwy. Bardzo dawno temu, od żony zaraziłem sie ta grzybicą. Sprawę poprzez fałszywy wstyd zaniedbałem i do tej pory odczuwam skutki tamtej infekcji. Patrząc z perspektywy czasu, są to normalne zjawiska, które nas nie oszczędzają. Tylko mądre i odpowiedzialne podejscie do sprawy pomoze ulżyc nam w tym jak i w wielu innych niepotrzebnych problemach.

Gość rafka1315
dziewczyny a jak wyglądały wasze upławy. Byłam u ginekologa i dowiedziałam się ze mam zaczerwienienie szyjki macicy i przepisała mi ten lek. Zapytała się mnie od kiedy mam upłay a ja się prawde mówiąc nie przeglądałam. Teraz oglądam i one są talie białe gęste zbite... mam te globulki brac co 2 dni... szczerze nie ppczułam wczoraj jak mi coś wyciekło...i sobie mysle cz ze mna jest coś nie tak.

Gość kas1234
ja rowniez biore Gynalgin. Mialam zamrazana nadzerke i ginekolog kazal mi to brac zeby nie wdala sie infekcja. Na zdrowy rozsadek przeciez tam jestranka wiec takie leki sa konieczne. Kazal mi brac po okresie. No i biore:) Z aplikacja jest roznie moze i troche boli chovciaz nie wiem czy nazwac to bólem. Troche przegotowanej wody pyk i po klopocie:) Pieczenie czuje przez pierwsze 5 min a pozniej juz spoko. Oczywiscie biore to na wieczor ale rano i tak to wszystko ze mnie wypada.

Gość kas1234
no to sie pochwalilam... pisalam wczesiej ze biore ginalgin i wszystko ok... ale dzisiaj jest 4 dziec i zaczelam plamic krwaia... no ale na ulotce napisane jest ze moze i tak byc, lekarz mnie uspokoil ze to nic zlego i jezeli bedzie sie utrzymywac dluzej to mam sie do niego zglosic:)

Gość karola-pomóżcie
czytałam cale forum i jestem przerażona tymi objawami i problemami związanymi z tymi tabletkami. Moja sytuacja jest taka, ze mam nadżerkę ktura była najpierw leczona globułkami Betadine (żadne problemy) potem została przypalana kwasem na "S" nie pamiętam nz. za 2 tyg.przyszłam na kolejny zabieg kwasem i moja gin kazala po tyg. zaczac przyjmowac Gynalgin (jutro zaczynam!) i musze zgłosic sie za 3 tyg. i jak cos znow 3 raz kwas!!:( już mam serdecznie dosyc tej ch... nadżerki! nie wiem co mam robic ze współczyciem! wiadomo ze jak biore globułki to nie moge współzyc i po wypalaniu chyba tez! nie wiem kiedy to sie skonczy i ten cały celibat! :( nie wiem tez co zrobic z partnerem.... czy wysłac go do jego lekarza zeby tez sie zbadał czy nic nie ma, ale piszecie tu jak jest grzybica a ja mam nadżerke a nie grzybice???? pomóżcie co mam robic w tej sytuacji!? przez to chodze i tylko sie denerwuje i kłóce z partnerem:(((

Gość MalinkaMalec
mnie nie pomogły jeszcze bardziej pogorszyły moja sytacje poszłam do dobrego specjalisty pzrepisał o wiele droższe globulki ale szczerze nic po nich nie było i sie świetnie i krótko zaleczyło tych osobiście nie polecam:)

Gość Karolcia955
Witam! A wiec od 2 dni troche spuchly mi wargi sromowe i sa zaczerwienione :( Ale juz kiedys takie cos mialam i posmarowalam to maścią clotrimazolum i od wczoraj jest juz lepiej ale troche mnie swedzi (nie duzo)... Do objawów grzybicy mi to nie pasuje, bo wydzieline mam jak najbardziej normalną.. Jutro wyjeżdżam... I znalazłam u siebie w domu tabletki gynalgin, czy zaaplikować jedną na noc? A czy będzie mnie peikło albo duzo bardziej swędziało? Jak się ją wgl głęboko wkłada? Tak najdalej jak sie da, czy tak przy brzegu? jak bede ją "wciskała" środkowym palcem to tak do połowy jego ja wsadzić? Byłabym wdzięczna za odp. Ps. Te które mają podobne objawy do moich to mam radę, mi kiedyś lekaż powiedział aby szybciej sie wyleczyć i aby bylo mniejsze prawdopodobienstwo zarazenia sie tym to powinno sie (podczas choroby) podmywać sie kilka razy dziennie rumiankiem! Tzn. 2/3 torebki do miski zalać ciepłą wodą i usiąść w tym i siedzieć ok. 5/10 min. Ja osobiscie nie probowalam jeszcze ale wlasnie dzisiaj ide do apteki kupic (ok.2zł) Ehh chciałabym aby mi to przesszło chociaz w 70% bo jutro wyjazd :(

Gość olaaaaaaaaa
Moim zdaniem powinnaś iść do ginekologa. Gynalgin jest lekiem na receptę i tylko lekarz może Ci polecić branie go. Nie lecz się sama! Jedna tabletka nic nie zdziała, musisz przejść całą kurację więc i tak musisz iść do lekarza. Mam pytanie! Czy przesuwał wam się okres podczas brania Gynalginu, bo biorę 8 dzień i powinnam 2 dni temu dostać a nie mam... Proszę o odpowiedź =)))

Gość rafka1315
olaaaaaa ja mam ten sam problem. Dzisiaj powinnam dostać okres tzn krwawienie z odstawienia bo biore tabletki antykoncepcyjne i okresu ani widu ani słychu. Zastanawiam się czy to normalne?? jakby któras wiedziała proszę o odpowiedz. Z góry dziekuje

Gość karola-pomóżcie
czy ktoś odpowie, doradzi na moje wcześniejsze pytania??? :(

Witam was dziewczynki :* Przeczytałam wszystkie wasze wiadomości, i opowiem wam moją sytuację... Od miesiąca mnie piekło i swędziało. A z pochwy wydzielała mi się wydzielina biało - szarego koloru nie zbyt przyjemnego zapachu. Ale nie każdy dzień tylko co jakiś czas.. Poszłam do ginekologa po tabletki anty.. i przy badaniach okazało się ze mam stan zapalny czy jakoś tak ... Od tygodnia biorę gynalgin wraz z Clotrimazolum GSK tzn biorę na przemian, jeden dzień to drugo dzień tO - Wieczorem. Do 4 dniach dostałam plamienia raz koloru brązowego ale niekiedy czerwonego do tego trochę tabletki rano mi się wydostaje na zewnątrz. Byłam z tym u ginekologa ale okazało się że te objawy są normalne. Co do ilości brania to TRZEBA je wziąsc do samego końca! ponieważ mimo że was już nic nie piecze i nic się nie wydostaje to jest to choroba która może wrócić dlatego trzeba je zużyć do końca. A co do okresu to jeśli wam sie zacznie w czasie brania to proszę przerwać i po okresie znowu zacząc brać. Czytałam że co niektóra ma problem z wkładaniem tego więc ja proponuję po prostu nie moczyć zadnej tabletki bo to bez sensu jakaś papka tylko po prostu wodą namoczyć pochwę i palec którym to wkładacie, najlepiej zaraz po kompieli i problemu żadnego nie będzie. Pozdrawiam . i życze powrotu do zdrówka :)

Gość madzia554
Mnie rowniez lekarz przepisał gynalgin, ale nic nie powiedzial po co na co to mi, mnie nigdy nic cie swedzilo ani , nie czulam żadnego dyskomfortu, wiec troche sie zastanawiam, czy to tak na wszelki wypadek, przed nastepna wizyta, bo bede miala robiona cytologie, czy on sam cos wykrył, a mi nic nie powiedzial.

Gość Eurydynia
Hej dziewczynki, mi gin też przepisał Gynalgin ponoć wykrył mi nadżerkę bardzo malutką i do irygacji tantum rosa. Wzięłam 5 tych tabletek zaaplikowałam - mi też to ciężko idzie (czasem proszę chłopaka hehe) no i dostałam okresu a powinnam mieć 5 lipca. Okres skończy mi się 4 lipca i czy mogę następnych pięć tabl aplikować 5 dni po okresie czy koniecznie od razu po?

Gość Eurydynia
No i jeszcze kazał mi przyjść jak mi się skończy opakowanie gynalginu na cytologię. Z tym, że ja wyjeżdżam na wakacje od 4 do 10 lipca.

DO: Eurydynia Zaraz jak okres Ci się skończy to masz znowu wziąść. Mi się skończył rano to wieczorem już wziełam. A co do badań to mi też kazała przyść jak skończe brać i tak wyszło że w tym czasie bede na wakacjach ale to zaraz sie zapisze i po powrocie pójdę :)

Gość jago85
czesc! przeczytałam całe forum na ten temat i mam kurcze pewne wątpliwości.Otóż dziś byłam u lekarza miałam wyniki cytologi i II grupe, mówiła że wszystko jest ok ,ale przepisała mi właśnie gynalgin. Kurcze nie wiem czy mam to brać ,skoro nie mam objawów takich jak opisujecie,tj, swedzenia,upławów itp. dzis ostatni dzień okresu wiec za jakies 2 dni powinnam zacząć kuracje,bardzo prosze o pomoc!!!