Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mała nataleczka...=

Jeśli facet odpowiada na pyt. laski że jest w ciąży...NiIE WIEM?

Polecane posty

Gość gigi54
wyobraźnia to jedno, życie to drugie...

no właśnie :) daj czas facetowi niech sie oswoi z tą myslą :) wszystko będzie dobrze tylko daj mu trochę czasu.

Gość koleżanka z ...
a powiedz nataleczka ile wy macie lateh, he? bo od tego tez moga zalezec plany... no i jak dlugo sie znacie?

mekintoch, chcialabym byc bardzo mloda, ale niestety mam juz po 30-tce... pewnie, ze mlodzi ludie rodzili dzieci i beda rodzic, ale to nadal utrzymuje, ze przynajmniej po stdiach (lub bez studiow, lae w podobnym wieku) ludzie sa juz cokolwiek rozgarnieci psychicznie i nie robie sobe z diecka zabawki lub kolejnego towaru przetargowego w grze \"kocha-nie kocha\"

Gość gigi54
no widzisz, słusznie zauważyłaś: "dla mnie osobiście", a "dla niego osobiście"...? jakoś trzeba się bedzie "pogodzić" w dwóch punktach widzenia... może okazać się, że twoje obawy nie mają żadnych podstaw, nie warto od razu rozpaczać!

ale dlaczego zakladasz, ze on musi chciec teraz czy w ogole zakladac rodzine? dyskutowaliscie o tym przed pojsciem do lozka? czy idac tam w ogole uzgodniliscie, ze mozesz zajsc w ciaze i co potem? co prawda nie ma antykoncepcji w 100% skutecznej, ale zwykla gumka wiele juz ludzi uchronila przed urodzeniem sie z glupiego przypadku ...

Gość gigi54
Hm, to czego byś chciała? Zeby ci powiedział: "będę z tobą", a za miesiąc się rozmyślił? Jasne, że nie. Niech przemyśli w spokoju sytuację, wiem, że dla ciebie to stres, ale pochopnie go oceniasz, tak mi się wydaje, chociaż was nie znam, więc mogę się mylić. Może on potrzebuje czasu, żeby doistrzec kierunek: dziecko, który dla ciebie jest JUŻ jasny...

patrzenie w tym samym kierunku, ale nie smuszanie kogos by chcial to samo co ty.

Gość gigi54
po czym wnosisz, że on NIE BĘDZIE odpowiedzialny?

no, skoro skoro zdeklarowal sie na bycie razem do konca, to pewnie nadal chce, tylko zastanawia sie za co wyzywicie dziecko i ze nie bedzie mogla zapewnic mu godnych warunkow do zycia. i ze skroci sobie mlodosc. przykro mi, ze tabletki cie zawiodly. nie bede dalej wnikac w twoj zwiazek i zycze, by wszystko poszlo po twojej mysli.

Gość gigi54
Powiem ci, jak u nas było: powiedziałam, że chyba jestem w ciązy... szok, gadał jak nakręcony - przykre rzeczy, zatkało mnie... było mi cholernie przykro... potem, już pisałam, przeprosił. Kiedy rozmawialiśmy potem, na spokojnie, okazało się, że wcale tak nie myślał, nie zostawiłby mnie z dzieckiem, byłby z nami... Zaznaczył, że NIE WIE, czy chciałby ślubu, ale ja też bym go nie chciała. Teraz jego "nie wiem" nie byłoby dla mnie tragedią. A "kocham cię" mówi rzadko...

a moze jestes jakas przyglupia i maszkara i biednego upitego przez Ciebie chlopine zaciagnelas gdzie za szope i teraz zamierzasz go na ciaze uwiazac do siebie bo jak wytrzezwial to sie przestraszyl.

Mój syn ma w tej chwili siedemnaście lat i wiesz co? Czasami wracamy do przeszłości i jego tatuś opowiada jak to sie czuł i co myślał kiedy dowiedział się, ze zostanie ojcem. On był przerażony, bał się jaki czy w ogóle podoła temu wszystkiemu. Wydaje mi się, że my kobiety mamy łatwiej ponieważ natura obdarzyła nas w instynkt macierzyński i mamy gdzieś głęboko zakodowane, ze od chwili kiedy dowiadujemy się o dziecku zaczynamy już myśleć za dwoje.

Gość 23latkalatka
Jestescie ze soba rok...my po 1,5-2 latach zaczelismy wspolzyc...I cholernie balismy sie wpadki. Jestesmy razem 7 lat, ale mimo wszystko nawet teraz obydwoje nie wiedzielibysmy co zrobimy...Kobieta zawsze inaczej patrzy na to wszystko. Mimo tego, ze nie mamy warunków cieszyłabym sie z tego dziecka i starałabym sie zrobic wszystko, aby stworzyc mu prawdziwy dom...a facet - wlaszcza w wieku 23 lat - to duze dziecko...Oni w wiekszosci nie sa jeszcze dojrzali do roli ojca...

Gość zazdroszczę facetom
Dlaczego piszecie, że Ona chce go złapać na ciążę, przecież wyraźnie napisała, że przepisowo brała tabletki anty, które po prostu zawiodły. Mam 4 koleżanki, które wpadły na tabletkach. Nie ma kobiety, która potrafiłaby złapać faceta na dziecko, facet zawsze może odejść, kobieta musi zostać, mężczyzna może robić co mu się podoba. Gdyby kobieta zostawiła faceta z malutkim dzieckiem zostałaby nazwana.. s.... i wyrodną matką, a gdy facet zostawi kobietę z dzieckiem zostanie nazwany co najwyżej nieodpowiedzialnym i gdzie tu sprawiedliwość?? Ktoś kiedyś wmówił kobietom, że one są stworzone do rozmnażania, że mają to robić mimo wszystko, a potem wychowywać dziecko i bez znaczenia czy mają mu co dać jeść czy nie, mają wychowywać i koniec. Teraz czasy się zmieniają, ale kobiety i tak są wychowywane wg starych priorytetów.

Chyba normalne, że nie wie, co dalej, bo to powinniście ustalić razem. Gdybym była facetem, w takiej sytuacji też bym pewnie w zaskoczeniu powiedziała nie wiem...

Gość u moj facet...
Moj facet na stwierdzenie ze jestem w ciazy ( ale nie bylam - falszywy alrm) odpowiedzial mi - i ci ja teraz biedny zrobie? to sie nazywa odpowiedzialanosc.....

Gość jdfkjwgwnrndegbehetjntejrdkyt
współczuje...