Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorkiszon

Zapomniana tabletka i nagła miesiączka!!POMÓŻCIE!!

Polecane posty

Dziewczyny bardzo proszę o pomoc!!Długo szukałam informacji, niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi!!Moja sytuacja wyglada następująco: 1.od 5 dni biorę antybiotyk Dalacin C 2.Wczoraj odbyłam stosunek, następnie miałam przerwę ok 16 godzin w braniu tabletki (biorę Logest od 4 lat) 3.Po 16 godz natychmiast wzięłam tabletkę. 4.DOSTAŁAM MIESIĄCZKĘ- mimo wzięcia zapomnianej tabletki!!nigdy mi się to nie zdarzyło. 5.Kolejną tabletkę wzięłam o zwykłej porze. Trochę jestem przerażona, nie wiem co się stało.Nadal mam miesiączkę a przecież do końca opakowania zostało mi 6 tabletek!!Co się dzieje??Pomóżcie!!!

Proszę Was!!Wzięłam juz 3 tabletkę a nadal mam \"okres\" w każdym razie nie wiem co to jest!!Przecież skoro biorę normalnie tabletki to powinno go zahamować!!!!Plisssss

hej,witaj w klubie,mam podobna sytuacje,tylko że ja poprostu zapomniałam w czwartek wziąść tabletki,opóżnienie z jakims ja wziełam było 20 godzinne,a skumałam sie ze jej zapomniałam po tym jak w piatek dostałam okres:/ Pomimo ze wziełam po tym jeszcze 4 tabletki okres mam nadal:/ Dziś ide do lekarza,mam cytologie,i się dowiem co i jak:) bo też się dziwie,że tak szybko okres dostałam,w przerwie zawesze dostawałam 3 dnia:/ Jakby co to popołudniu napiusze dlaczego to tak:)pozdrówka papusiaki

Strasznie dziękuję za odpowiedz.Jak tylko będziesz coś wiedzieć to napisz, ja mam nadzieję że jutro przyjmie mnie mój gin...ale stres mam straszny bo nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło...nawet jak Twoja przerwa wynosiła 20 godz. to wydaje mi się że nie powinnyśmy dostać okresu...z niecierpliwoścą czekam na wiadomość.Pozdrawiam i trzymam kciuki:)))

hej:) przepraszam,że tak póżno,ale wczoraj byłam bardzo zmecxzona i nie zagladałam tu wieczorkiem.Więc moja lekarka wogóle była w szoku,że nie przerwałam brania tabletek:/ Wytłumaczyła mi,że faktem jest,że dziwne jest to,że dostałam tak szybko okresik,ale na przyszłość jeśli coś takiego się stanie to należy odstawic tabletki,i po miesiącu jak dostaniesz okres to pierwszego dnia zaczynasz dopiero kolejne opakowanie,albo druga opcja w takiej sytuacji:możesz brać do końca opakowania tabsy,ale jest możliwość,że bedziesz miała okres lub plamienie przez miesiąc:/ Jak wybierzesz druga opcje to nie robi sie przerwy 7 dniowej.Ja wybrałam druga opcje,bo jak przestane brac tabsy,wypadne z rytmu to potem wogóle bede miała prob;lem z powrotem do tej regularności:/ Wiec wole nie przerywać,pomecze sie ten miesiac:/ Myśle,że też nie powinnas robić [przerwy tylko pdrazu zaczać drugie opakowanie,a potem już normalnie z przerwa:) Mam taka cicha nadzieje,że to plamienie minie:)

Dzięki za wiadomosci!!!!Dobrze że to nie jest coś gorszego...Ja idę dzis na 20 do lekarza i zobaczymy co mi powie..Ja też nie przestałąm jeść tabletek.Minie na pewno!!!!Napiszę wieczorem, ciekawe czy lekarze bądą sądzić to samo:)))

dziewczyny ale z tego co ja wim dalacin c to jest antybiotyk ktory ma wplyw przy tabletkach przeczytajcie ulotke ale sama go bralam i z tego co pamietam to mialam przymusowa abstynencje bo mozna wpasc

zgadzam sie,że ten anbtybiotyk oddziaływuje na tabsy,dlatego zalecam tydzien z gumka,chcoiaz ja nie ufam temu tygodniowi i zazwyczaj jak jest taka sytuacja to do konca opakowania uzywam gumeczki,wiecie wole zapobiegac niz leczyc:)

Byłam u lekarza, wszystko jest ok.Powiedział, że to prawdopodobnie antybiotyk obniżył skuteczność tabletek.Mam już dzis nie brać tabletki i teraz zrobić 7 dniową przerwę, ale do końca opakowania zostały mi 3 tabletki i jeśli zrobię przerwę to rozwali mi to cały system brania który mam od 4 lat,więc chyba je wezmę...w sumie nie wiem co zrobić...

Gość tabletkowa
dziewczyny jak wczoraj skonczylam opakowanie (pierwsze) to mam spodziewac sie krwawienia jutro badz pojutrze?

Przy pierszym opakowaniu różnie bywa, ja mam po 3/4 dniach ale biorę juz 4 lata. W każdym razie nawet gdyby wystąpiły anomalie to się nie stresuj bo organizm musi się przyzwyczaić:)))pozdrawiam

Gość tabletkowa
znaczy ja to sie boje ciazy.. poniewaz nie jestem pewna czy dobrze wzielam tabletke.. wzielam ja wieczorem gdy dostalam plamienia.. a nastepnego dnia dostalam okresu lecz takiego skapego, potem kochalam sie z chlopakiem po 3 tabletce.. moge spac spokojnie?