Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błażej

jak poznać czy mam grzybice ukłaadu pokarmowego

Polecane posty

Gość błażej

Cześć jesten nowy zarówno w temacie jak i na forum.Nie wiem co to może być ale mam podobne objawy ze strony jelit jak niektórzy z was.Przeczytałem kilka dni temu o tym,że robi sie jakieś badania kału tylko nie wiem gdzie przeczytałem też ojakimś teście coś o napluciu do szklanki nie wiem teraz dokładnie o co chodzi bo za diabła nie moge tego poszukac,żeby jeszcze raz uważnie przeczytać.Może ktoś z was wyjaśniłby mi o co chodzi i do jakiego lekarza się udac najlepiej. POZDRAWIAM

Gość błażej
Już znalazłem informacje na ten temat.Na forum był adres fajnej strony z artykułem dr Andrzeja Janusa.Co moge powiedziec po przeczytaniu tego materiału? Hm, życie z taką dietą chyba nie jest mozliwe. Trzymanko

Gość przede wszystkim
nie ufaj temu ,co jest napisane w necie i gdziekoliwke indziej,nie sugeruj sie opiniami itp IDZ ZROB TEST!! katowalam sie ok2 miesiace ta dieta, objawy podobne do opisywanych, rowbniez na stronie dr Janusa..przechodzilam stres , nerwy, plakalam, ze gowno mi ta dieta pomaga (mialam silne objawy w jamie ustnej) nic mi nie pomagalo... wczesniej badalam sie ,ale nie pod katem candidy (gastroskopia, zapisywano mi leki na podstawie ogolnego wygladu jezyka, zapisano mi leki na zespol jelita drazliwego)....owszem , gdy przeszlam na diete, jelita nie daly znac o sobie (z tego,co wiem osoby cierpiace na Candide nawet podczas diety cierpia)... a na jezyku jak bylo tak bylo... wkurzylam sie , poszlam do dermatolog, skierowala mnie na badanie mykologiczne (wymaz z jezyka) wynik: ujemny ;) Owszem, ponoc najlepiej badania powtorzyc, bo moga byc mylne wyniki.Chociaz w tej klinice, w kttorej bylam nie powinny byly wy[asc blednie. Zapisano mi: Kompleks wit B, Pantenian wapnia, rutinoskorbin, wit PP. nie bede pisac o rezultacie, bo zapesze..poczekam jeszcze.. Wcinam wszystko, kawe, slodycze itp itp, oczywiscie z umiarem. jestem szzczesliwa. :) nie chce wracac myslami do tego okresu, kiedy wszystkiego sobie odmawialam, kiedy spotykalam sie z niezrozumieniem ze strony rodziny, kiedy widzialam,,ze nikt nie moze mi pomoc, wiec moze sobie sama pomoge ....nic bardziej mylnego.. wiec jak juz napisalam SPECJALISTycZnE BADANIA NAJPIERW!!!!!

Gość kikiki
:P :) :( :D :>

Gość kikiki
< serce>

Gość aleeeeeeeee
o jakie dokładnie badania chodzi ?????

Gość witamy Blozeja

Gość witamy Blazeja
no :) nie ma pojecia, wiec nie pomoge ale witamy w naszej wielkiej szczesliwej kafeteryjnej rodzinie

Gość błażej
Zrobiłem ten test ze śliną w wodzie,oczywiście pływają farfocle.Sam juz teraz nie wiem co o tym myśleć w jamie ustnej nic takiego się nie dzieje,na języku niby jest takie miejsce na środku gdzie jest troche białego nalotu ale nic więcej reszta języka jest ok no i nie ma nieprzyjemnego zapachu tak jak piszą niektórzy .

Gość tymbardziej nie sluchaj
co wypisuja w necie... jesli masz problemy z jelitami idz do lejarza-internisty , niech Ci zribi usg, moze zleci kolonoskopie... albo zalezi badanie kalu..kandydoza jest taka choroba, ze nie musi wystepowac we wszystkich miejscach opisywanych....