Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cola light

JAK TO MOZLIWE ZE TYLO OSOB RONI ŁZY ??

Polecane posty

Gość cola light

JAK TO MOZLIWE, ZE CALY SWIAT OPLAKUJE JEDNEGO CZLOWIEKA ? JAK TO MOZLIWE ZE Z POWODU JEDNEGO CZLOWIEKA WSZYSCY POTRAFIA SIE ZJEDNOCZYC? JAK TO MOZLIWE ZE BYL JEDEN CZLOWIEK, KTOREGO WSZCY KOCHALI, DLA KTORYCH WSZYTSKIM BYL JEST I BEDZIE OJCEM UKOCHANYM I NAJWYZSZYM AUTORYTETEM? JAK TO MOZLIWE ZE JEDEN CZLOWIEK POTRAFIL ROZSLAWIC NASZ KRAJ? JAK TO MOZLIWE ZE JEDEN CZLOWIEK MA TYLE POMNIKOW? JAK TO MOZLIWE ZE WSZYSCY O NIM PAMIETAJA PALAC SWIECZKI W SWYCH OKNACH? JAK TO MOZILWE ZE GODZ 21.37 JEST NAJBARDZIEJ ZNANA NA SWIECIE? JAK TO MOZLIWE ZE CALY SWIAT TAK BARDZO KOCHA JEDNEGO CZLOWIEKA? BRAKUJE CIE NAM OJCZE NAJUKOCHANSZY, NIGDY NIE ZAPOMNIMY.... WIECZNE ODPOCZYWANIE RACZ MU DAC PANIE A SWIATLOSC WIEKUISTA NIECH MU SWIECI, NIECH ODPOCZYWA W POKOJU WICZNYM . AMEN

Gość joko98
W naszej pamieci i sercach na zawsze JP II

Gość Do autorki -
Hmmmm... O ile dobrze rozumiem to jest to grzech przeciwko przykazaniu pierwszemu czyli "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną". Jak to możliwie że oddajemu kult papieżowi a zapominamy o Bogu ????? Sorry ale tak to wygląda.

Gość matko
"WIECZNE ODPOCZYWANIE RACZ MU DAC PANIE" Do autorki - Na pewno doczytałaś post do końca? Jeśli tak, to skup się nad tym co czytasz.

Gość Do autorki -
Niby tak ale w tym tekście wyraźnie to papież jest najważniejszy

Gość matko
Przepraszam - ale nie rozumiem , co złego widzisz w tym tekście. Nie widzę tam ani jednego słowa pt: "Papież jest naszym Bogiem" lub słynnego już "Ojcze nasz (JPII), który jesteś...." Więc w tym akurat przypadku nie ma mowy o łamaniu przykazania pierwszego.

Gość Do autorki -
chodzi o gloryfikację papieża i a Bóg jest tu jakby w cieniu

Gość co wy na to-powiedzcie
Papież kiedy umarł miał 85 lat >8+5=13 Godzina śmierci 21.37 >2+1+3+7=13 Data śmierci 02.04.2005 >0+2+0+4+2+0+0+5=13 Postrzelony 13 maja 9301 dni pontyfikatu >9+3+0+1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku Jan Paweł Drugi >13 liter Czy to zbieg okoliczności???

Gość cola light
NIE NIE CHODZI O GLORIFIKACJE PAPIEZA, PAPIEZ JEST NA ZIEMI BY ZASTEPOWAC NAM BOGA ( TAKI JEST PIERWOTNY CEL) DLA MNIE JEST OJCEM PASTERZEM TU NA ZIEMI, NIEZWYKLYM CZLOWIEKEM KTORY POKAZUJE MI JAK KOCHAC BOGA I SWIAT JEST OJCEM BO MNIE TEGO NAUCZA

Byl rok temu topik o numerologii i jej roli w zyciu papierza. Napisze w skrocie: 1+3=4. I wiele 4-rek i 8-mek w jego zyciu bylo. Swiadczy to tylko o tym, ze czlowiek ten byl harmonijnie rozwiniety, zyl na tej ziemi w zgodzie z ludzmi i z samym soba, ze mial zadanie do wykonania - jak kazdy z nas - i go wykonal w calosci.

Gość matko
Do autorki. Przeczytaj uważnie treść przykazania. NIKT TU PAPIEŻA BOGIEM NIE NAZWAŁ ! Autorka zadaje sobie pytania i wpisuje treść modlitwy w intencji spokoju Jego Duszy. - GDZIE TY TU WIDZISZ GLORYFIKACJĘ!!!!! Poza tym - jak już wspomniałam - nikt tu nie nazwał JPII BOGIEM ani się do Niego nie modlił! - mylisz pojęcia, albo się poprostu czepiasz i nie masz racji.

Gość cola light
SZANUJAC JEGO PAMIEC NIE KLOCMY SIE.....

Gość Do autorki -
Kiedy tak mówisz to mi to przypomina męża który zapewnia żonę że jest jedyna i mówi że ją kocha a jednocześnie na co dzień nie ma dla niej czasu i cały swój wolny czas spędza z inną kobietą, jakąś swoją dobrą znajomą. Wiem że to może i głupie porównanie ale dałam je po to żeby Ci dać większe wyobrażenie o co mi chodzi.

Gość cola light
PRZENOSZE TOPIC A WY KLOCIE SIE TU DALEJ

typowe dla Polaków zacietrzewienie i szukanie dziury w całym. Czy nie potrafimy zapomnieć o dzielących nas różnicach przynajmniej na jeden dzień - większej tolerancji nie spodziewam się po niektórych:( Bardzo mi brakuje Papieża:(

Gość nie chodzi o to
jak zyl ale kim byl, rzeczy materialne nie sa najwazniejsze....

Gość Do autorki -
O i o to przykład to co powiedziała cola light to dla mnie tak jakby, żona się kłóciła z mężem i mówiła "Kochanie nie poświęcasz mi ogóle czasu. Tzn. że już mnie nie kochasz" A mąż: "Proszę nie kłóć się ze mną. Idę do knajpy coś wypić". I idzie do swojej znajomej :P Wiem że to głupie ale tak to widzę

Gość Do autorki -
chodziło mi o ostatni post Cola light i o tym że wychodzi

Gość xyzsd
my tu nie rozmawiamy o sobie kto wchodzi kto wychodzi kto ma racje a kto nie tylko o wyjatkowym czlowieku!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość sztuczne i na pokaz

dobrze ze ty jesteś wyjątkowy - w swoim ograniczeniu i ciemniactwie. Aha - i szkoda, ze twoja matka nie byla taka światła w swoich poglądach jak ty i nie poszła na skrobankę - jednego \"wielkiego \"człowieka na tej ziemi byłoby mniej:PSkoro jesteś taki odważny, to czemu piszesz pod pomaranczowym nickiem? Nie będę zniżać się do twego poziomu, gdyż nie wchodzę do rynsztoka.

Gość chej somebody
a taka z ciebie katoliczka że innym smierci zyczysz? A co z milościa bliźniego i przebaczaniem??? Nie tego twój papiez nauczal? A skrobanka???????? FEEEE!!! W piekielku sie smazyc będziesz!

Gość lea_i
na tym plega charyzma, wszytsko w swoim czasie

Gość Do godz. 2216
Popieram ciebie, masz rację, to według mnie jest chore, to kult jednostki ... juz nie mowię o takich bzdurach jak np. "JAK TO MOZLIWE ZE Z POWODU JEDNEGO CZLOWIEKA WSZYSCY POTRAFIA SIE ZJEDNOCZYC?" O jakim zjednoczeniu mowa, chyba zyjemy w innym kraju, bo w Polsce jeden drugiemu skacze do oczu i kto tego nie widzi to albo jest ślepy albo po prostu głupi, pozdrawiam :-D

Gość hehehehhe
no to mamy piękny przykład ociemniałych i dwulicowych katolików :D Autorko topiku a co ty myślałaś że w innych postach bedziemy kopiowac twoją gloryfikację papieża ? To idź przytakuj sama sobie a nie zakładaj topików, bo to nie miejsce. Jesteś idiotką jeśli myślisz że modlić sie z tobą na kafeterii bedziemy. Tu sie dyskutuje a nie modli. Modlić to sie możesz w kościele a nie na necie tępoto. To brak szacunku.

zabawa w zwalczanie kogoś jego własną bronią (czytaj: poglądami) jest bardzo interesująca. Szkoda tylko, że komus zabrakło argumentów. P.S. Nikomu nie życzę śmierci:P

Gość cola light
NIE CHCIALAM SIE Z WAMI MODLIC NIE JESTEM IDIOTKA URAZILAM CI CZYMS?? TYM ZE SADZE IZ JEST ON WIELKIM CZLOWIEKIM I ODMOWILAM ZA NIEGO MODLIWE KAZALM CI SIE MODLIC I GO WIELBIC?? WYRAZILAM SWOJE ZDANIE DZIEKUJE ZA UWAGE

No cóż - przyznawanie się do swojej wiary jest rzeczą bardzo niepopularną w naszym ogromnie tolerancyjnym społeczeństwie:P Ja też już nie mam zamiaru brac udziału w tej dyskusji, która wywołała taki jad i nienawiść:(

Gość do cola light
To czego w takim razie oczekiwałaś po tym topiku ?? Skoro na widok jakiejś dyskusji stwierdziłaś że wychodzisz to jak widać inne miałaś oczekiwania niż dyskusja :D

Gość cola light
OCZEKIWLAM ZE WYPOWIEDZA SIE TU LUDZIE KTORZY NIE OBRAZJA CZYJIS UCZUC NIE KLOCA SIE NIE WZWAJA , POTRAFIA W KULURALNY SPOSOB DYSKUTOWAC ZACHOWAC SIE JAK LUDZIE TEGO OCZEKIWALAM