Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzbująca _pomocyyy

jak wyliczyc dni płodne--pomocy!!!

Polecane posty

Gość potrzbująca _pomocyyy

kobietki bardzo was proszę napiszcie mi jak sie wylicza dni płodne, mam cykl co 28 dni i trwa przecietnie do 3-4 dni ,bardzo was prosze pmozcie :-) wstyd zebym tego nie pptrafiła,ale wole sie przyznac a nie udawac ze potrafie,bo mamuisa narazie nie chce zostac ;-)

teoretycznie: 1 dzień cyklu=1 dzień miesiączki. Dni płodne przypadają między 10 a 14 dniem cyklu. Zaznaczam, że to teoria (u mnie akurat tak jest).

Gość komixs
wejdz na www.polki.pl tam mozesz sobie obliczyc dokladnie dni plodne i nieplodne

Gość maroff
musisz poszukac sobie stron o naturalnym planowanieu rodziny jesli chcesz zeby to bylo pewne i skuteczne to to nie moga byc wyliczenia tylko obserwacja -- temperatury i sluzu ja tez dopiero sie zaczynam uczyc i na internecie jest masa materialow - trzeba tylko poszukac nie wierz wszystkim opiniom bo zeby te metody byly skuteczne trzeba je naprawde dobrze umiec

Gość www_starania_pl
teoretycznie przy cyklu 28 dniowym owulacja powinna wystąpić pomiędzy 12 a 18 dniem cyklu. Dobrą miarą jest sprawdzanie śluzu, pojawienie się płodnego śluzu oznacza że zaczynają sie dni płodne najlepsza metoda to testy owu ale to niestety koszytuje około 20 zł dlatego spróbuj najpierw ze śluzem na stronie 4 http://www.starania.pl/pliki/ff_obsluga.pdf znajdziesz zdjęcia jak wygląda śluz

Gość polka w klopocieee
dziewczyny a 8dni przed oskresem sa dni płodne??