Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seeeeds

Czy tłusta i mieszaną cere trzeba nwilżac?

Polecane posty

Gość seeeeds

;/??

Gość siemsiem
Oczywiscie ze tak. Wysuszona produkuje jeszcze wiecej sebum.

Gość seeeeds
no ale skoro tłusta to jest nawodnuiona hm?tak mi się wydaje:O jakich kremów uzywac??

Gość siemsiem
Jest nawodniona ale "tluszczem", "lojem" czy jak tam chcesz;)

Gość seeeeds
no dobrze wiec jak ja pielęgnowac? zwykły krem nawilzajacy wystarczy?nie mam pojęcia:(

Gość siemsiem
Ja mam cere mieszana z tlusta strefa T. Dobrze nawilza krem Dermedic Acne Expert. Poza tym Nivea Soft (oczywiscie uzywam ich na naoc, na dzien bym sie swiecila).

Gość przeciez sa kremy nawilzajace
do cery tlustej czy mieszanej - wystarczy poszukac w sklepie.

Gość *pinky*
jesli ktos ma tłustą skóre to powinien ją przede wszystkim nawilżać!!! zbyt wysuszona produkuje jeszcze więcej łoju i w efekcie bardziej sie przetłuszcza. a te wszystkie kremy do cery tłustej i mieszanej to jedno wielkie badziewie. nie nawilżają wcale, a cera sie po nich świecie cały dzień. wiem, bo już tyle tego wypróbowalam, że szkoda gadać :/

Gość use
A możecie mi poleić jakiś lekki krem nawilżający z filtrem do cery mieszanej? Na opakowaniach niektórych kremów jest napisane "zawiera filtry UV", ale czy aby na pewno? Zazwyczaj nie podają wartości filtrów :( Co to jest filtr mineralny?

filtry mineralne są mniej skuteczne od chemicznych. jeśli nie jest podana wysokość filtrów, to wynosi ona zwykle ok. SPF 4, czyli jest praktycznie żadna. a tłustą cerę oczywiście trzeba nawilżać, jak wspomniano wyżej. jest ona natłuszczona, a to nie to samo, co nawilżona. tłusta skóra może być wysuszona (np. lekami p/trądzikowymi, kosmetykami matującymi, brakiem nawilżania itp.), odwodniona. z filtrami jest problem, jeśli chodzi o tłustość, bo im lepsza ochrona, tym tłustszy krem. ja mam cerę mieszaną, ale jakoś akceptuję tłustość filtrów, bo zależy mi na dobrej ochronie. generalnie kremy z filtrami do SPF ok. 25 to powinny być jeszcze kremy do normalnego użytku, niezbyt tłuste. powyżej zaczyna się problem. jeśli chodzi o lekki krem nawilżający z filtrami, to np.: Iwostin intensywnie nawilżający SPF 20 (ale nie są to filtry fotostabilne) Eris Young&Unique Doskonalący cerę krem na dzień SPF 25/ UVA 7,6 ERIS Krem nawilżający na rozszerzone naczynka SPF 8 seria Cera Naczynkowa Avene Hydrance Optimale UV - Krem nawilżający SPF 15/UVA 15 AVENE, Gel-Creme 20B-20A oil-free La Roche Posay Active C XL SPF 12/PPD 7 LA ROCHE-POSAY Anthelios W SPF 30, IPD 24 LRP Hydraphase XL SPF 15/IPD 40/PPD 12 Vichy Thermal UV SPF 8/UVA 7 VICHY - Żel odświeżający SPF 15 / UVA 6 BIODERMA, Photoderm AKN SPF20, 100ml - spray do skóry trądzikowej i tłustej CLARINS Moisture Quenching Hydra-Balance Lotion SPF 15 CHANEL - Fluide Multi-Protection Daily Protection Lotion SPF 25 - Rectifiance Day Lift Refining Oil-Free Lotion SPF 15 - Skin Conscience Total Health oil-free Moisture Fluid SPF 15 CLINIQUE City Block Sheer SPF 15 DERMIKA Emulsja ochronna SPF 14 seria Dermicea ESTEE LAUDER - Day Wear SPF 15 lotion - Lightsource SPF 15 lotion L\'OREAL - Activ-Futur SPF 8 krem LANCOME UV Expert SPF 40 lub SPF 50 NEUTROGENA Krem na dzień z filtrem UVB/UVA SPF 15 - 30 ml z serii Visibly Refined Avon, Oriflame, Nu Skin - wszystkie kremy na dzień mają filtry, ale nie fotostabilne

Gość Urynoterapeutka
Najlepiej stosować okłady moczowe.

Bardzo dobry jest hydro gel-krem nawilzajacy z Olay.Swietny wybor.Polecam!

Gość olaaala
Trzeba nawilzac. Ja na co dzien stosuje krem bambino (ten nowy, o rzadkiej konsystencji) Poza tym rano i wieczorem przemywam twarz przegotowana woda z sokiem cytrynowym (daje niesamowite uczucie swiezosci, skora jest orzezwiona, nie ma uczucia sciagniecia!!!!). Wieczorem myje buzie zelem Soraya (seria matujaca i cos tam :)) Do tego 2 razy w tygodniu stosuje maseczki oczyszczajace. I to mi w sumie wystarcza.

Gość skóra moja zmora
Mam bardzo tłustą i zarazem bardzo suchą skórę, w ciągu dnia matuję, a wieczorem nawilżam. Jeśli skupiam się na samym matowieniu skóra jest sucha jak tarka, mogłabym ją wręcz ściągać, natomiast jeśli przesadnie nawilżam świecę się jak neon.