Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mrau

Kto przepisuje książki tzw.ebooki ?

Polecane posty

Zastanawiam się kto je przepisuje ? Mam wrażenie, że robi to jakiś analfabeta.;) W ściągniętych z sieci książkach, roi się od błędów ortograficznych, literówek, często zdania są urwane w najmniej spodziewanym momencie, ponad to tekst podzielony jest na fragmenty i napisany w notatnikach. Rzadko się zdarza, żeby całość takiej \"książki\" była spójna i poprawnie napisana. Po co więc, i dla kogo są one przepisywane ? Jaka z nich korzyść, kiedy co drugie zdanie trzeba poprawiać, po żałosnym, netowym skrybie, by doszukać się sensu zdań ? :D

Gość patrząc na Twoje
ponad.to można przypuszczać, że masz coś wspólnego z tym przepisywaniem:P

Ja nie polecam lektury ebooków. Co do popełnionego \"błędu\" jest on przyjęty za poprawny, nie wskazuj mi słowników. :)

jednak Ci polecę , bo widzę , że nie bardzo jesteś obeznana w temacie. pomiędzy wyrażeniem \"ponad to\" a \"ponadto\" jest kolosalna różnica. W kontekście Twojej wypowiedzi należy przyznać rację \"poprzedniej wypowiedzi\" http://so.pwn.pl/slowo.php?begin=ponadto Zanim odrzucisz propozycję douczenia, anjpierw sprawdź ją dogłębnie...........

ale sie bezsensownie doczepiliscie...juz chyba nie macie co robic i wam sie strasznie nudzi;) czy ten błąd juz wkasuje na analfabetyzm? nie wydaje mi sie;) a odpowiedzi na pytanie niestety nie znam...:(

KASIENIECZKAA Nie chodzi o czepianie się - znasz powiedzenie \"przyganiał kocioł garnkowi\" ? - tu właśnie mamy do czynienia z takim przypadkiem.....

Nie interesuje mnie Twoje zdanie na temat jednego słowa, którego użyłam. Jeżeli nie masz nic ciekawszego do napisania, zmień topick na inny. :)---> to do jestem sobie :) Zadałam w tym topicku konkretne pytania i sądziłam, że na nie właśnie uzyskam odpowiedź.

Gość rozwiązanie problemu
kupuj ksiązki w księgarni zamiast psioczyć na nielegalne ebooki

ale zabolało Was to,że to napisala? Wy to przepisujecie?? denerwuje mnie to że na kafe wszyscy się tak czepiają. nie ma juz życzliwości, dawnej uprzejmości. akurat ten błąd z \"ponad to\" popełnia masa ludzi bo nie każdy niestety zna wszystkie zasady pisowni... każdy ma prawo się pomylić, a Wy zamiast się od razu czepiać moglibyście zwrócić grzecznie uwagę. albo jesli nie zgadzacie się z autorką tematu to możecie \"grzecznie \" podyskutować a nie od razu (przepraszam za wyrazenie) \"z ryjem\"... ( przepraszam za brak polskich liter ale klawiatura mi szwankuje...)

Gość yhmmm... ja niby z tym
"ryjem"? taaa... dobranoc.

MRAU Z mojej strony to tylko informacyja była - pytałaś :porzedniej wypowiedzi\" czy jest pewna - więc odpowiedziałam na Twoje pytanie w jej imieniu. Popełniłaś błąd poprostu. Próbowałaś udowodnić mi, że nie mam racji - wskazałam Ci w związku z tym miejsce, gdzie jasno jest napisane jak i co się pisze. Nie miałam nic złego na myśli. Jeśli nie interesuje Cię kwestia ortografii nie rozumiem intencji Twojego topiku. Sama popełniasz karygodne błędy, a wytykasz je innym.....do tego nie przyjmując do wiadomości z godnością, że ideałem w kwestii ortografii to Ty nie jesteś. No ale...........skoro nie masz zamiaru się dokszatłacić to Twoja sprawa......popełniać błędy - rzecz ludzka, przyznać się do nich to już odwaga. Pozdrawiam.

Wybacz pomarańczo, ale skoro ktoś stara się umieszczać nielegalnie książki w necie, nie musi robić tego byle jak. A książki i tak kupuję w księgarni :)Mam wtedy pewność, że nie ma w nich błędów i nie tracę wzroku i zmysłów ;) domyślając się, o co tak naprawdę netowemu skrybie chodziło :D

KASIACZENKA W dzisiejszych czasach wielu ludzi popełnia żenujące błędy. Nie rozumiem natomiast sytuacji, w której ktoś coś wytyka innym robiąc dokładnie to co Ci, których się czepia. Myślę, że najpierw należy zweryfikować poprawność swojej pisowni, a następnie wytykać innym ich błędy. Ot i tyle.

Gość siemsiem
To moze ja sie wypowiem - zdziwil mnie ten topik, bo myslalam, ze ebooki sa skanowane z normalnych ksiazek...

Gość nie musi ale może
a Ty czytać możesz, ale nie musisz. 🖐️

Co do popełnianych błędów, droga jestem sobie -> po prostu piszemy oddzielnie :) Zwreyfikuj swoje. Dobranoc :)

KASIACZENKA ;))) to już jest nieładne przekręcanie czyjegoś imienia;) ok ja już się nie odzywam, nie znam się na tym, zasady zawsze jakoś same mi \"wpadały\" do głowy, choć nie powiem,że czasem tez zdarzają mi się głupie błędy. szczerze mowiąc nie miałam zamiaru się tutaj wypowiadać tylko głupio tak jak wszyscy rzucają się na autora tematu o jeden głupi błąd. Wam się juz nigdy błędy nie zdarzają?? a przeciez teraz sami wytykacie innym...a pozatym autor/ka nie wytyka Waszych błędów tylko kogos innego... p.s tez myslalam ze są skanowane ;)

MRAU:) Uparta jesteś - pisze się to wyrażenie zarówno osobno jak i razem - kwestia rozbija się o KONTEKST - już pisałam w kontekście Twojej wypowiedzi winno być razem, ale jeśli Ci się tak bardzo nie chce samej przekonać się o tym - to wkleję Ci tutaj co i jak się pisze i w jakim kontekście: # ponad to (np. nic nie ma) # ponad·to (prócz tego) A teraz fragment Twojej wypowiedzi: \"W ściągniętych z sieci książkach, roi się od błędów ortograficznych, literówek, często zdania są urwane w najmniej spodziewanym momencie, ponad to tekst podzielony jest na fragmenty i napisany w notatnikach.\" Tu ewidentnie kontekst wyrażenia \"ponadto\" miał być użyty w znaczeniu podanym w drugiej pozycji. Inaczej zdanie nie ma sensu......

KASIACZENKAA Przepraszam za przekręcenie Twojego nicka - ufff trudniejszego sobie nie mogłaś wynaleźć:P Ja osobiście, jeśli nie jestem do końca przekonana co do poprawności mojej ortografii korzystam ze słowników. W związku z powyższym nie zdarzają mi się błędy. A jeżeli zdarzą mi się BARDZO sporadycznie - to jeżeli ktoś życzliwy zwróci mi uwagę - poprostu potrafię przyznać się, że takowy popełniłam, a nie upieram się przy swoim za wszelką cenę, byle tylko nie przyznać się, że błąd jest ewidentny. Piszę sporo, nawet bardzo sporo, dlatego bardzo jestem wyczulona na ww. punkcie. Ja tylko odpowiedziałam na pytanie MRAU \"do poprzedniego wpisu: jesteś tego pewna ? :P\" Mimo, że to nie ja byłam autorką postu \"poprzedniego wpisu\" jednak jstem pewna swego w 100%.

Gość do jestem sobie
daj dziewczynie spokój, ty sama też popełniłaś kardynalny błąd w wyrazie po prostu. posze się go oddzielnie. przytoczę ci twoją wypowiedź>>>"Z mojej strony to tylko informacyja była - pytałaś orzedniej wypowiedzi" czy jest pewna - więc odpowiedziałam na Twoje pytanie w jej imieniu. Popełniłaś błąd poprostu. " "przyganiał kocioł garnkowi" hihi, śmiesznie to wyszło, co? do mrau>>> czytam wiele ebooków i też mam podobne zdanie. ebooki czytam tylko wtedy kiedy nie mogę znaleźć w księgarni interesującej mnie książki. pozdrawiam

do jestem sobie Przyznaję się - popełniłam błąd - masz rację. Dziękuję za sprostowanie tak oczywistej pomyłki z mojej strony:) Dla Twojej wiadomości - nie czepaim się - poprostu uważam, że do błędów należy się przyznać, a nie oponować \"bo tak\"

Gość poco
wypominac blendy, hyba karzdy morze jakis popelnic, zewzdlendu, rze nasz jenzyk jest taki tródny ;-)

Gość do jestem sobie
robisz z tego niepotrzebny dramat.tym bardziej że sama nie jesteś lepsza mimo że do błędu przyznałaś się dopiero wtedy, kiedy wytkęły ci go dwie osoby. czy możesz napisać coś na temat?

Gość siemsiem
Heheheh i to sie nazywa przejecie tematu...:classic_cool: