Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fanka Blunta

Rzeczy które powinnyście wiedzieć o ...

Polecane posty

DJMARTA Wiesz, chyba jednak nie wysle ci tego:(:( nie wiem, sprawdz czy doszla Apiterapia...probowalam zapisac wiecej i sie poprostu nie da:( nie wiem co jest grane, co jakis czas mi wyskakuje jakis Blad albo ze czas minal itp... nie wiem, moze to przez ten moj wolny net...:( Bed co jakis czas probowala ci cos wyslac, moze wreszcie pojdzie:) DZIEKUJE CI BARDZO ZA TE WYKLADY!!!:D nie zapchalas mi poczty:D jeszcze raz wieeelkie dzieki!!🌻

doszla apiterapi i to 2 razy. Kurcze szkoda ze reszta nie chce pojsc bo bardzo by mi sie to przydlo, poza tym fajnie jest to opracowane. Ps niezamaca :)

Gość majtek
a znacie jakies dobre metody na wrastajace wloski?

Majtek--> przede wszystkim przestac golic sie depilatorem;) jesli to robisz...moze sie tez to zdarzac przy goleniu golarką. Radzę, przed goleniem wykonac dokladny drobinkowy peeling. Po goleniu na nast. dzien rowniez wykonac peeling najlepiej szorstka rekawica. Nie radze robic peelingu zaraz po goleniu, bo skora jest zbyt podrazniona a peeling i rekawica moze jeszcze tylko pogorszyc ten stan... Peeling i szorstka rekawica zluszczaja dosc mocno wierzchnia warstwe naskorka odslaniajac niezluszczony naskorek, dzieki czemu wloski rzadziej wrastaja:)

ja tam preferuje wosk i wlosy tez mi wrastaja. W ogole dosyc szybko mi rosna. Znacie jakies sposoby na zwmocnienie paznokci? dzisiaj zdjeclam tips, ich stran nie jest najlepszy:) Fanka Blunta Probowalas jeszcze wysylac te tematy?

Djmarta Codziennie proboje i nic:( nie wiem, moze to wina tego ze niektore wyklady sa za dlugie i za duzo miejsca zajmuja i nie chce sie zapisac:| nie mam pojecia... sproboje pozapisywac inne, moze sa krotsze... Co do wzmocnienia paznokci, to moga ci pomoc teraz chyba tylko naprawde dobre odzywki do paznokci np. z Sally Hansen itp. Nie sa one za tanie, ale coz...kup jakas do zniszczonych lub lamliwych paznokci (albo/i jakis utwardzacz plytki paznokcia). Powinno pomoc:) No i oczywiscie nie maluj paznokci zadnym lakierem!!

Nic z tego:( chyba te pliki sa naprawde za duze, bo co jakis czas jak je chce zapisac wyskakuje Getaway time itp...:/ a probowalam rozne wyklady zapisac i zadnego nie moglam...widac mam naprawde za slaby net. Sproboje moze wyslac jutro lub w inny dzien od kogos innego, kto ma lepszy;) 🌻

fanka Blunta Sluchaj, znalazlam na necie artkul i wlasnie tam pisze o parafinie ze szkodzi, przytoczyc ci to? i jeszcze mam cytat Rozanskiego na ten temat tez negatywny. Dlatego nie wiem co wkoncu o tym myslec, obre to czy nie.

Hmm...nie chce nic mowic, ale jesli dalej bedziesz czytala \"artykuly\" rozanskiego i innych fanatykow, dla ktorych WSZYSTKO jest szkodliwe, to wybacz, ale na dobre ci to nie wyjdzie:| zastanow sie: ile salonow odnowy oferuje zabiegi parafinowe, parafango (maska parafinowo blotna do ciala) itp...takie salony SPA mialyby szkodzic naszej urodzie i zdrowiu?? Nie sluchaj tych \"szarlatanow\", bo naprawde nie warto...Z reszta, zrobisz jak uwazasz;) Ja nie uwazam parafiny za szkodliwa, ucze sie o niej, robimy rozne zabiegi z nia i jest ok:)

Fanka Blunta wiesz ze jest serwis polskich kosmetyczek? siedzisz tam czasem na forum?

hej Wiem ze jest taki serwis, ale nie jestem tam zarejestrowana;) nie wiem czemu...tak jak jakos, ale zagladalam tam pare razy kiedys:P

Gość ciekawa22
Fanko Blumta mozesz mi powiedziec wiec o co chodzi z moimi ramionami ? jak tyje to robi mi sie na nich cellulit:/ dodam ze wcale nie jstem osoba gruba (chyba mam go dziedzicznie) ale jak chudne to znika:) czytalam ze sa 2 rodzaje tego winstwa i prawdopodbnie mam ten "tluszczowy".. jakie jest twoje zdanie? pozdrawiam

Gość uppppppppp

Gość uppppppppp

Jest wiecej rodzajow cellulitu. Skoro go masz jak tyjesz, to jest to zapewne tluszczowy (choc kazdy rodzaj jest on zwiazany z tkanka tluszczowa...). Radze tak jak pisalam wczesniej: stosowac peelingi (najlepiej ten kawowy), uwazac na diete: jesc duzo owocow i warzyw, malo fast foodow i rzeczy smazonych...do tego masaze jakims kremem badz serum na cellulit i nie powinno byc problemow:) Mozliwe to jest, ze masz go dziedzicznie, ale jest powiedziane ze CELLULIT JESLI SIE POJAWI TO NIGDY (!!) GO NIE ZLIKWIDUJEMY DO KONCA, mozemy go zmniejszyc, sprawic, ze bedzie mniej widoczny lub prawie wcale nie widoczny, ale on juz zawsze bedzie. Jednak nie zniechecaj sie tym:) pozdrawiam🌻

Fanka --> a ja mam pytanie odnośnie usuwania blizn potrądzikowych ( ale takich nie-strasznych) metodą lasera i peelingów jakichś. Bo mi coś Pani dermatolog mówiła, ale ja nie wiem sama w końcu...

Fanka Blunta musze napisac prace tj kilka zabiegow na cialo jedenj firmy -znasz moe jakas fajna firme? tylko nie Jadwige bo podejrzewam ze wiekszosc dziewczyn bedzie o niej pisalo:)

mala poprawka - to ma byc jeden zabieg na cialo jednej firmy, trzba opisac schemat zabiegu, sklad kosmetykow i dzialanie. Potrzebne mi na to niedziele, byalabym bardzo wdzieczna Myslalam o zabiegu czekoladowym bo to nowsc ale wlasnie przez to ze to nowy zabeg niewiele o tym jest.

Fioletowo Liliowa---> nie strasznych bliznt tzn. jakich? po pryszczach? czy czyms wiekszym?? Przyznam, ze nie znam peelingow ktore maja likwidowac blizny, ale jesli chodzi o laser, to widzialam co moze zdzialac:D Moze nie zlikwidujesz tego podczas jednego zabiegu, bo zazwyczaj trzeba kilku (zalezy co to za blizna):) Ceny i reszty dowiesz sie w jakiejs klinice u ciebie, gdzie robia takie zabiegi lub w jakims duzym centrum kosmetycznym (bo w malych gabinetach takich rzeczy sie nie wykonuje). Pozdrawiam Djmarta---> my mielismy pokazywany pokaz kosmetkow Rosa Graff (niemiecka firma), byl to zabieg pielegnacji twarzy (oczyszczanie zelami, tonikami, maseczki, peelingi, kremy...). Mam opisane po kolei co i jak, ale niestety skladow ci nie podam:(

to troche nie bardzo bo chodzi o zabiegi na cialo. My tez mielismy pokaz Jadwigi i femi ale podejrzewam ze znaczny procent dziewczyn bedzie o tym pisac. Ale jakos sobie poradze. Mam inne pytanie. Bo zostalo mi kilka nieopracowanych pytan z pradow a nie ma tego ani w moich notach ani twoich co mi przeslalas ale moze bedziesz wiedziec. To sa podstawowe pytania w sumie ale prady mialam juz jakis czas temu. Moge ci je przeslac na maila? sprobujesz cos tam odpowiedziec na nie? i jeszcze jedno pod parafine w zabiegach pielegnacyjnych jaki krem sie kladzie? tylko tlusty czy moze byc tez poltlusty (w zaleznosci od cery)

Djmarta---> ahaaa...to na cialo to ogladalysmy tylko na kasecie pokazy, wiec i tak ci chyba nie pomoge:/ A pytania wyslij:) jesli cos bede wiedziec to napisze;) Co do parafiny: nakladamy krem zaleznie od cery (nie nalozymy przeciez tlustego kremu osobie z tradzikiem). 🌻 aha:) dzis mialam robiona henne rzes i ponoc (jak mowia kolezanki, ja tam wielkiej roznicy nie widze;) ) wygladam jakbym miala tuszem pomalowane:D kurcze, ale fajnie, moze wreszcie nie bede musiala tego robic:P;)

Fanka Blunta Ale tusz to jednak zawsze i wydluzy i pogrubi i podkreci a henna tylko zabarwi, poza tym za kazdym razem od henny beda one jasniec. Ale w sumie to ja i tak lubie nature a henna wyglada naturalniej niz tusz :) Ok to wysle ci te pytania. Apropos parafiny to niesadze zeby byla ona dobra na skore tradzikowa:) Ta maska takze rozgrzewa wiec tradzik to raczej przeciwskazanie.

No jasne, ze henna tylko przyciemni, ale to i tak lepiej niz bez henny;) Poza tym na trwale moze przyciemnic olejek rycynowy a dodatkowo wzmocni rzesy, zeby nie wypadaly:) dostalam pytania, ale odp. ci na nie jutro, bo juz nie mam czasu teraz, kolosa mam jutro z fizjologii;)