Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fanka Blunta

Rzeczy które powinnyście wiedzieć o ...

Polecane posty

Djmarta ---> parafina z tego co mnie uczono jest bardzo dobra!! znakomicie wygladza naskorek:) robilismy ostatnio maski i byla tez m.in. maska parafinowa na twarz. Stosowalismy ja tez na dlonie przy pielegnacji dloni. Poki co mielismy takie oto zabiegi: - demakijaz oczu i twarzy - pielegnacja dloni + masaz dloni i rak - masaz twarzy - depilacja - henna rzes i brwi + regulacja brwi - oczyszczanie twarzy + metody oczyszczania stalymi pradami i ultradzwiekami Mialysmy tez diagnoze skory, dobor preparatow do rodzaju skory itp... :) Poki co nadal cwiczymy oczyszczanie powracajac co po chwila do wczesniejszych zabiegow (twarz nie moze byc oczyszczana co tydzienw taki sposob jak my to robimy). To tyle chyba narazie;)

i badz tu madry i pisz wiersze:) Juz mam metlik w glowie co jet dobre a co nie.

No wiesz... pewnie ile kosmetyczek tyle teorii;) (choc mam nadzieje, ze nie!! bo chyba bysmy zwariowali...), ale niektorzy maja swoje wlasne teorie na jakis temat albo sa tzw. \"starej szkoly\" i wyznaja inne zasady;) roznie bywa...

Fanka Blunta Masz jakies notki o pradach m.in galwan, jonoforeza, darsonwal? Mam egzam i mam do niego pyt tylko ze nie mam polowy odpowiedzi w notatkach a na necie wszystko jest pod katemleczniczym anie kosmetycznym.

Gość gdzie studiujesz
czyli mi nie odpowiesz jaka to uczelnia i jak nazywa się kierunek?

Gość gdzie studiujesz
dziękuję. moja kuzynka chce być kosmetyczką. chciałam poczytać o tym kierunku. zajrzeć na ich stronę.

Gość gdzie studiujesz
fajne jaja macie na stronie:D

to sa dopiero notatki! Jakie masz jeszcze wyklady na plytce jesli mozna wiedziec? kurcze, naprawde fajnie tm jest wszystko napisane.

Ojjj sporo tego mam:) profesor idzie nam na reke i czasem daje nam plytki do przegrania (bo on nam to wyklada wszystko w formie slajdow)...Mam m.in. : Kosmetyka plytki paznokcia, wlosy ich ich choroby, lysienie, laseroterapia, hydroterapia, prom.UV (swiatlolecznictwo), witaminy, rodzaje cer, otylosc, lipodystrofia (cellulit), apiterapia, łojotok itp... :)

Gość Awieciemoze
A wiecie moze co to sa za krostki na udach...drobne rozowe krostki, mam je od malego dziecka :( Jak sie opale i skora sie wysuszy to ich nie ma, ale niestety przez wiekszosc roku je mam i nie wiem co to jest????? a strasznie sie tego wstydze :( Mozna miec non stop 20pare lat zapalenie mieszkow?:(

do> gdzie studiujesz,nie bądz ze tak powiem \"nie wychowana\",zazdrościsz,ze inna dziewczyna studiuje kosmetologie.wykazałaś sie tylko brakem tolerancji. Ja studiuje na Akademii Medycznej w Poznaniu i co z tego...będe kogoś obrażac ze studiuje gdzie indziej. Smieszna jesteś

vanessa, ale przeciez ona sie tylka zapyala gdzie studiujesz, o co ci chodzi? Fanka Blunta Jakby ci nie sprawilo klopotu to mozesz mi pare tematow jeszcze podeslac? Bo mnie to poprostu interesuje, a moja szkola nie zapewni mi takich wiadomosci. Jak juz mowilam : lakne wiedzy hehe

vanessa, ale przeciez ona sie tylka zapyala gdzie studiujesz, o co ci chodzi? Fanka Blunta Jakby ci nie sprawilo klopotu to mozesz mi pare tematow jeszcze podeslac? Bo mnie to poprostu interesuje, a moja szkola nie zapewni mi takich wiadomosci. Jak juz mowilam : lakne wiedzy hehe

Djmarta---> ok, moge wyslac, ale napisz co bys chciala? albo choc mniej wiecej...bo nie wiem co wyslac;) a naprawde mam tego sporo. Awieciemoze---> to sa byc moze tzw.potowki. Tez mam tego pelno na tylnej stronie ud, to jest rzeczywiscie okropne:| Mozesz sprobowac zastosowac peeling solą do kapieli (podczas prysznicu liub kapieli natrzyj mokra skore taka gruboziarnista sola - najlepsza by byla z morza martwego, ale domyslam sie, ze jest droga - nacieraj najlepiej do tego szorstka rekawica do kapieli. Mozesz tez sprobowac peelingu kawowego, ktory co prawda stosuje sie do cellulitu, ale mysle ze i w tym powinien pomoc:) ja tez to zamiwrzam wyprobowac:P;) Vanessa--> to raczej inne dziewczyny mnie obrazaly wczesniej...ona tylko pytala kilka razy a ja omijalam pytanie (nie specjalnie) i tak ajkos wyszlo;)

z tego co wymienilas to by mi spasilo: Kosmetyka plytki paznokcia laseroterapia, hydroterapia, prom.UV, witaminy, rodzaje cer, otylosc, lipodystrofia lojotok co to jest apiterapia? Wymien jeszcze jakie masz tematy to sobie cos bym jeszcze wybrala. Jakby cie interesowala to ja tez mam na kompie dermatologie, niekotre tematy z anatomii i ratownictwo :)

Apiterapia to medota leczenia za pomoca miodu i produktow pszczelarskich:) Ok, to za chwile wysle ci te rzeczy co chcesz... A jakie zagadnienia masz z dermatologii? Aktualnie jestesmy na grzybicy skory, wlosow i paznokci - jej rodzajach o pochodzeniu. A moze masz cos z fizjologii? Ablo moze masz dostep do ksiazki z anatomii i fizjol. Hosera??;) bo bardzo pilnie jest mi potrzebna a naprawde nigdzie jej nie moge dostac:( A tak poza tym: co ty studiujesz i gdzie??:D Inne tematy: Choroby paznokci i tkanek otaczajacych Wady i nieprawidlowosci paznokcia Budowa paznokcia Nadmierne owlosienie - hirsutyzm Infekcje skory owlosionej Zmiany pod wplywem naslonecznienia Fotodermatozy Subst. biologicznie czynne majace znaczenie w kosmet. Rodzaje skory Ryzyko zdrowotne i zagroz. zdrowotne w kosmet. Peeling - metody zluszczania naskorka Zmiany strukt.wlosa Budowa wlosa Utrata wlosow Dzieje kosmetologii (hehe;) ) Alergie w kosmetyce Kobiety slynne z urody (;) ) Sen Techniki i metody niekonwencjonalne Kosmetyka stopy Analiza kolorystyczna Trwałe, póltwrwale i nietypowe metody zdobnicze Aha...dopiero teraz zauwazylam ze wyklady o: UV, laseroterapia nie chodza:( wyskakuje mi, ze plik jest uszkodzony:/ musialo sie cos zle nagrac przy nagrywaniu...

aha...i pare innych wykl. tez nie otwiera (wymienilam ci te ktore chodza i moge ci wyslac)...my ten przedmiot mamy 3 lata wiec to progr. na 1rok;)

z demratologi mam tematy (wszystkie z obrazkami, ciekawe ;) ZAKAŻENIA BAKTERYJNE SKÓRY ZAKAŻENIA WIRUSOWE CHOROBY PASOŻYTNICZE SKORA (choroby - m.in wlasnie grzybice, choroby naczyniowe skory -duzo tego, plamy i takie tam) ZMIANY DROŻDŻAKOWE ŁUSZCZYCA FOTODERMATOZY ZNAMIONA I NOWOTWORY ŁAGODNE STANY PRZEDRAKOWE NOWOTWORY ZŁOŚLIWE SKÓRY DERMATOZY RUMIENIOWE,RUMIENIOWO-ZŁUSZCZAJĄCE I GRUDKOWE CHOROBY WŁOSÓW OPARZENIA

tej ksiazki nie mam, jesli chodi o fizjologie to mialam jedne przedmiot - anatomia z fizjologia, ja chcesz moge ci podac tytuly wykladow. Najlepsze wyklady mielismy z demratologi, duzo tego, konkretne i z obrazkami co jest bardzo przydatne. To jakbys mogla to przeslij mi z tych teatow: Choroby paznokci i tkanek otaczajacych Wady i nieprawidlowosci paznokcia Budowa paznokcia Nadmierne owlosienie - hirsutyzm Infekcje skory owlosionej Zmiany pod wplywem naslonecznienia Subst. biologicznie czynne majace znaczenie w kosmet. Rodzaje skory Ryzyko zdrowotne i zagroz. zdrowotne w kosmet. Peeling - metody zluszczania naskorka Zmiany strukt.wlosa Budowa wlosa Utrata wlosow Alergie w kosmetyce Kobiety slynne z urody (ten temat bardziej z ciekawosci hehe) Techniki i metody niekonwencjonalne Kosmetyka stopy Analiza kolorystyczna Trwałe, póltwrwale i nietypowe metody zdobnicze Chyba troche bedziesz miala roboty przy wysylaniu :) Jesli chodzi o szkole to jest skromniejsza od twojej :) policealne studium, kieunek kosmetyka.

Oooo! i nic sie nie przyznajesz ze tez ten kierunek!!! i nawet nie mow, ze to mniej powazne od mojej!! A gdzie chodzisz? Jakie miasto?:) Wysle ci te wyklady, tylko nie wiem czy dzis...mam strasznie wolnego neta i zanim to pozapisuje to chyba w paru turach to bede musiala robic;) wiec ostrzegam: odrobina cierpliwosci!;) 🌻 Co do dermatologii to mozesz mi przeslac swoje wyklady:) bede wdzieczna! A jesli chodzi i fizjologie, to TYLKO ta ksiazka mnie interesuje:( gosc niestety tylko ta sobie ubzdural i koniec...ehh:/

tak mi sie wydawalo ze pisalam gdzie chodze, hmmm a moze i nie? :) Jestem z czestochowy i tutj do szkoly chodze. Ok, to jak bede dzis miala czas to ci wszystko wysle.

wyslalam juz, jest 8 wykladow, mam nadzieje ze nie zapchalam ci poczty:) bo one duzo miejsca zajmuja.

Gość proszę dziewczyny pomózcie
biorę od jakis 4 tyg beta caroten- mam juz dość samoopalaczy, balsamów brązujacych, chce sie opalić w solarium- bylam juz 6 razy ( chociaz pierwsze dwa nie wiem czy zaliczyc- bo chyba byly slabe lampy ) mam bardzojasną skórę, ale widze lekkie zbrązowienie na nogach ( szczegolnie uda ), brzuch, plecy- ale za nic w swiecie nie umiem opalic dekoltu, rąk i szyi- na razie to jest tak- ze powiedzmy dalej jestem blada, ale juz nie tak- tzn w swietle sztucznym, wieczorem jestem bawet brązowa, ale w swietle dziennym dalej blada- CHORE TO NIE? zastanawiam sie czy dalej chodzic na te solarium- opalam sie ostroznie, bez oparzeń, po kilka minut- BOJE SIĘ< ZE SIE W OGOLE NIE OPALE- nie jestem albinosem, moi rodzice opalaja sie na brązowo- moja mama od razu, moj tata mowi, ze najpierw na czerwono, pozniej na braz- opala sie stopniowo- ma sklonnnosci do poparzen...ja cale zycie raczej unikalam słonca- wstydzilam sie bialego ciala- wiec zastanawiam sie, czy to ze teraz opalam sie baaardzo wolno, jest wina tego, ze moja skóra nie przyzwyczaila sie do slonca....czy są jacys ludzie, co sie nie opalają w ogole- tzn nie tacy co nie lubią, bo sie zrazaja, ze sa czerwoni i maja to gleboko, tylko tacy, którzy nawet z uporem maniaka , wygrzewajac sie cale zycie na sloncu nie doznali brązowej opalenizny- nie marze o ciemnobrązowej skórze- bo jestem jasną blondynka, ale chcialabym chociaz jasny brąz- zbeym juz nie musiala tych samoopalaczy stosować- prosze o opinie- mam na razie ok 200 zl odlozone na solar- ale jezeli po wydaniu takiej kasy okaze sie, ze nic- to sie chyba potne:D Chociaz po tych 6 razach widze efekty lekkie- moze moja skora sie kiedys ladnie opali, tylko potrzebuje czasu i cierpliwości:)

czemi akurat o tym piszesz na tym topiku? wejdz na slarke, to dziewczyny ci cos doradza. A moja osobista rada - nie idz na solarium, szkoda skore niszczyc :)

PROSZE DZIEWCZYNY POMOZCIE---> wiesz, mam ten sam problem:) ale 2 lata temu wyjechalam nad ocean atlantycki do francji i dopiero tam sie spalilam!! przez tydzien nie moglam spac bo mie wszystko pieklo i bolalo, smarowalam sie non stop jakimis kremami na poparzenie (nawet powieki mi spieklo!), ale kurcze sie opalilam (no za slabego filtra uzylam jak na moja jasna karnacje...). Dlatego mysle, ze skora musi sie przyzwyczaic do opalania (BEZPIECZNEGO!!)i wtedy latwiej sie opala. Mnie np. teraz o wiele latwiej sie opalic po tamtych wakacjach:) Dobrze, ze bierzesz beta karoten (sam czy jeszcze z jakimis suplementami??), bo on lepiej chroni skore przed promieniowaniem. Radzilabym poczekac na lato i poopalac sie na naturalnym sloncu niz w solarium, ktore pozostawia brzydka zoltawa opalenizne...A co do samoopalaczy: po co ci one?? nie wystarczy ci np. krem brazujacy Sopot z Ziaji lub podklad delikatnie brazujacy?:| Przeciez jeszcze jest za zimno zeby odslaniac cale cialko... Ale to twoj wybor, ja tylko doradzam;)