Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usmiechnięta foczka

kolor makijazu

Polecane posty

Gość usmiechnięta foczka

zastanawiam się nad kolorem makijazu tzn cieni do powiek. By niebyło całkiem mdło i naturalnie, by było widac obryz okaz z daleka. Domyslam sie ze jasny róż i jasny łosoś i złoty (+ biel) będzie naturalny i ładny ale czy nie za mdły? Czy mozna uzyc bordo? tzn jasne odcienie bordowego tuz na zewnątrz oka? lekko podniesione? czy pasuje? a moze nieco zmieszac żłóto miodowego z tym bordo na zewnąrz? Sukienka bedzie ecri lub biała i nie wiem jak zrobic makijaz by wyglądało ładnie i nie mdło. Będę opalona po solarium i mam szare oczy. Kolor włosów ma znaczenie? to takie jakby rudo czerwone borowe , pewnie wtedy balezaj zrobie jeszcze i wkomponuje ciemne paseczki. jak doradzicie?

:D Uśmiechnięta foczko jak będziesz już wiedziała jaką masz suknie to wtedy będzie Ci lepiej kolory dobrać. Jeśli chodzi Ci o trochę mocnejszy makijaż do ślubu to czemu nie tylko trzeba uważać aby nie przesadzić. Dla przykładu powiem Ci, że suknię mam koloru ecru z bordową różą przy gorsecie. Tak więc cienie będę dobierać tak aby mi pasowały do stroju. Tzn. użyję perłowych cieni w odcieniu beżu lub złamanej bieli i dodam do tego baaardzo delikatnie trochę borda w końcikach po zewnętrznej stronie oka :) dobrze wytuszuje rzęsy podkreślę minimalnie dolną powiekę i tyle, na pewno będzie pięknie i delikatnie :)

Hej:) Moja suknia jest w kolorze smietanki, czyli nieby biel, ale niezbyt agresywna. Mam ciemne wlosy i dosc ciemne oczy. Usmiechnieta foczko, zwrocilam na cos innego uwage w Twoich rozwazaniach. Makijaz moze byc zarowno bardzo delikatny jak i mocniejszy, ale z jedna rzecza uwazaj. Z solarium!!! Szczegolnie jesli wybierzesz suknie biala. Zbyt mocne solarium czesto nie dodaje uroku, a poprostu odbiera go. A co do cieni, to ja lubie malowac sie w blekitach, w fioletach od rozu do sliwki. Zastanawiam sie nad czyms tego typu. Makijaz nieco mocniejszy, ale w kolorach bardziej tradycyjnych:) POZDRAWIAM

Ja będę miała białą suknię, różowe dodatki więc makijaż też w odcieniach różu i fioletu. Daję jasnoróżowy cień na całą powiekę, a w zgięciu fiolet, dosyć ciemny. Do tego różowy róż:)

Gość Make up
U nas w salonie kolor dobieramy do wiazaki slubnej w koncu panna mloda jest na bialo.