Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulka60

tabletki a soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość kasiulka60

Czy któraś z Was miała może problemy z soczewkami przy zażywaniu tabletek? Ja kiedyś brałam harmonet i odczuwałam duży dyskomfort w noszeniu szkieł, teraz zaczełam yasmin i znów to samo, pieką mnie oczy, mam jakby piasek z nich, ogólnie duży dyskomfort w noszeniu. Możę coś poradzicie?

Gość Diane35
ja nosze soczewki i biore tabsy, w zasadzie zespół suchego oka występuje u kazdej kobiety która korzysta z kompa i bierze tabletki. Musiałbys kupic sztuczne łzy.

Gość smileyface1
a ja biore tabsy ok 7 lat, nosze soczewki i bardzo duzo pracuje przy kompie i nic mi nie jest.... zadnego zespolu suchego oka... wiec jakto jest?? jestem wyjatkiem??

Gość kasiulka60
No to pozazrościć, mnie strasznie oczy bolą, może spróbuję zmienić tabletki. A jakie bierzesz?

Też biorę tabsy, spędzam sporo czasu przed komputerem i nie mam problemu z soczewkami. Natomiast klimatyzowane pomieszczenia to dla mnie katastrofa. :(

a jesli chodzi o rodzaj tabletek, to ja juz bralam rozne - microgynon, cilest, yasmin, harmonet... po wszystkich tak samo ok. :)

Gość siakaś jedna
A mi ,przy doborze szkieł powiedziano,że na tzw suche oko wystarczy kupić soł fizjologiczna i nią zaklaplać oczęta. Nie próbowałam,bo nie mam takiej potrzeby,ale ona sama nosi kontakty,więc chyba wie co mówi:)

Gość kasiulka60
No kupię te sztuczne łzy..mam nadzieję, że coś pomogą

dośiwadczona przy soczekach i przy tabletakch: kobity ze skłonności do suchego oka i biorące tabsy efekt pogłebiają sie objawy:( ja swój prblem rozwiązałam w tren spósób ze wystarczyło zmienć soczewki teraz mam B&L kwartalne nie zabierają wilgoci z oka a przy okazji rzuciłam też tabsy bo mi szkodziły ale zmiana soczewek tez pomogła!

tez chce nosic soczewki. na wet wczoraj bylam u lekarza ale mam suche oko wlasnie chyba od tabletek.biore od roku Rigevidon. Okulistka dała mi sztuczne łzy i mam je zapuszczac do oka przez tydzien i dopiero wtedy moge zalozyc soczewki. Myslicie że to pomoże??

Gość maribel
Hej! Noszę soczewki od 6 lat i nigdy nie miałam żadnych problemów z oczami dopóki nie zaczęłam brać tabletek.. Ostatnie pół roku brałam Diane35 i w tym czasie miałam 2 razy zapalenie spojówek. Nieprzyjemne szczypanie oczu i uczucie "piasku pod powiekami" pojawiło się dopiero po 4 miesiącach brania Diane. Po ich odstawieniu z oczami znów jest ok, ale od następnego cyklu będę łykać Cilest. Mam nadzieję, że może ze względu na niższą zawartość hormonów w tych tabletkach nie pojawią się dolegliwości z oczami... Czy któraś z Was miała może taki przypadek, że jedne tabletki "gryzły się" z soczewkami a inne nie...?