Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adfrr

urlop w nowej pracy

Polecane posty

Gość adfrr

czy podejmujac nowa prace jest jakis okres ktory trzeba przepracowac, po ktorym mozna dostac urlop?

Gość eskymos
jak masz umowe na caly etat to za kazdy miesiac przysluguja Ci 2 dni urlopu-od poczatku pracy

Gość adfrr
czyli po przepracowaniu 3 miesiecy moge wziac 6 dni urlopu tak?

Gość adfrr
wiecej nie moge?

Gość o jejuuu
Mój chłopak pracował 2 lata, także tych dni nazbierało się sporo...ale co z tego...jak nie mógł tego wziąć bo był w pracy potrzebny...

Gość o jejuuu
Mój chłopak pracował 2 lata, także tych dni nazbierało się sporo...ale co z tego...jak nie mógł tego wziąć bo był w pracy potrzebny...

Gość no pewnie
weź od razu sobie 2 tygodnie

Gość adfrr
ale ja sie tylko pytam...jestem po prostu ciekawa czy w ogole moge myslec o wakacjach...bo to tego jest potrzebny mojemu chlopakowi urlop.

Gość wenaturat
kurna ciesz sie ze masz prace a nie od razu myslisz o urlopach-jak pojdziesz na urlop 6 dniowy(!) to na Twoje miejsce przyjma inna osobe

Gość adfrr
jejku tylko zapytalam!

adfrr, nie wiem jaki masz staż pracy, ale powiem Ci na swoim przykładzie. Mam 26 lat, jestem po studiach, jest to moja pierwsza praca, wcześniej miałam jeszcze staż absolwencki. Wymiar urlopu w moim przypadku to 20dni, bo mam przepracowane mniej niż 10 lat pracy. Umowę mam podpisaną na rok. Z urlopu mogłam skorzystać po przepracowaniu pierwszego miesiąca. Na miesiąc przyslugiwało mi 20dni razy 1/12 czyli to wychodzi jakieś 1.7 dnia na miesiąc ... czyli po dwóch miesiącach przysługiwało mi 3 dni. Tak to było u mnie ... a i jeszcze jedno ... dzielili mi tak dlatego, że pracę zaczęłam w połowie roku i jakiś wymiar tego urlopu musieli mi okreslić. W tym roku kalendarzowym mam znów 20 dni ... i jakbym chciała to mogłam go wykorzystać nawet w styczniu;-) ale trzymam sobie na wakacje;-) Mam nadzieję, że dało się zrozumieć co napisałam ... i choć troszkę Ci pomogłam. Pozdrawiam

aha ... i nie słuchaj tych co mówią, że jak pójdziesz na urlop, to ktoś zajmie Twoje miejsce w pracy. urlop Ci się należy ... i możesz go wykorzystać kiedy chcesz ... choć z tym bywa różnie ;) czasami pracodawca może Ci powiedzieć, że chciałby, żebyś teraz nie korzystała z długiego urlopu ... a przeniosła go na kiedyindziej ... ale ze wszystkim można się dogadać ;)

Gość wenaturat
niestety ale to nie prawda ze ze wszystkimi mozna sie dogadac...naiwne myslenie, tak jest wtedy gdy masz prace po znajomosci-niestety realia sa troche inne i zdarzaja sie przypadki ze jak pojdziesz na urlop juz na poczatku swojej pracy to moga cie zwolnic...zwlaszcza gdy zajmujesz odpowiedzialne stanowisko

Ale ja nie mówię, że przyjmując się do pracy od razu trzeba iść na długi urlop ... i chyba nikt tego nie robi, myśląc poważnie o pracy. Ale myślę, że 2-3 dni to nie jest problem.