Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6 kwietnia

Pytanie techniczne

Polecane posty

Gość 6 kwietnia

Mam pytanie. Kochalam sie 9 dnia cyklu, uzylismy prezerwatywy, ale przy jej sciaganiu czesc jej zawartosci sie wylala. 3 dni pozniej mialam owulacje (zawsze mam lekkie bole w podbrzuszu i plamienia). Generalnie chodzi mi o to czy jest mozliwe miec owulacje, gdyby ewentualnie doszlo do zaplodnienia? Bylo o tym kiedys na biologii, ale troche lat minelo... Calki nadal potrafie rozbroic, ale jesli chodzi o anatomie, pojawily sie watpliwosci. Dzieki serdeczne za pomoc. Pozdrawiam

Gość krzyska123
do zaplodnienia nie dojdzie bez owulacji... oto Ci chodzilo bo chyba nie zrozumiałam pytania

Gość dolores86
według mnie istnieje prawdopodobienstwo zajscia w ciaże.komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez jeden dzień+72 h , tyle ile są w stanie przeżyć plemniki wewnątrz ciaął kobiety

Gość 6 kwietnia
Dziekuje serdecznie za odpowiedzi. Moje pytanie nie bylo zbyt jasne, przyznaje. Z tego co wiem (chyba ze sie myle) owulacja zanika podczas ciazy i stad moje pytanie, czy gdyby doszlo do zaplodnienia, to 3 dni potem bylaby mozliwa owulacja?

Gość krzyska123
no tak owulacja znaika pod czas ciązy ale zeby doszlo do ciązy musi byc owulacja.. czyli zalozmy odbywasz stosunek plemniki prezrwają 3 dni akurat do owulacji owulacja jest i dochodzi do zapłodnienia > nie moze dojsc do zaplodnienia jesli nie bedzie owulacji