Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bardzo smutnaa

Jakie prawidlowe tetno dzidzi w brzuszku ???

Polecane posty

Prosze napiszcie jakie jest prawidlowe tetno dzidzi,bo u mnie dzidzia miala 156 na minute i lekarz powiedzial,ze za szybko bije serduszko. Martwie sie,bo niedawno wyszlam ze szpitala i nie chce znow tam wracac. Co w ogole oznacza za szybkie tetno ? Czy cos sie dzieje czy cos moze byc nie tak? Kazal kontrolowac i za dwa tygodnie znow mam isc na usg :(:(:(

Gość moja dzidzia
miała 144 i lekarz mówił ze jest ok

hej,powiem ci tak- moja corcia miala tetno 170-190 i to bylo baaaaaaaaaardzo szybkie tetno ,,z tegoz wlasnie powodu mialam natychmiast zrobiona cesarke,,:O potem nikt nic nie wmowil wlasciwie niewiedzialam czemu tak bylo i co to moglo oznaczyc,dopiero w ksiazeczce przeczytalam\"podejrzenie niewydolnosci lozyska ,objawy podwyzszone tetno plodu\" nie lekcewaz tego !!!! radze czesty monitoring i czeste ktg, pozdrawiam

Gość niedobra teściowa
dzidzia , brzuszek - czy tu przedszkolaki pisują ?

Na ostatniej wizycie pytałam lekarza o tętno, jaka jest norma to powiedział , że do 160. Więc myślę, że nie masz się czym martwić.

Lekarz powiedzial,ze za dwa tygodnie jeszcze raz do niego na usg i zobaczymy.Moze dlatego,ze wczesniej jakies 45 min przed usg troche bieglam do autobusu,moze byc to przyczyna? Ja juz poprostu tlumacze sobie na wszystkie sposoby.

smutna-spokojnie---- jeszcze duzo zalezy od tego jakie ty masz tetno--jesli takze podwyzszone-wiadomo ze dziecko takze ,,u mnie bylo tak ze naraz miezyli-ja normalne a malej skakalo do 200 ,,,jak dali mi ten przycisk zeby naciskac kiedy ruchy--poplakalam sie ona nawet na chwile nie przestala sie ruszac,:O ale spokojnie,,jedyne co ci moge poradzic to po prostu na spokojnie podjjedz do szpitala - na izbe , bez paniki tylko,,, i niech ci zrobia ktg, albo powiedz swemu lekarzowi by powtorzyl, u mnie bylo tak, ze te tetno nie schodzilo przez kilka godzin ponizej 180 , u ciebie moze to chwilowe,,,powodzonka 🌻

smutnaa-ty się nie załamuj, to co ty czujesz i jak to przeżywasz ma bardzo duży wpływ na dziecko. Jak będziesz się denerwować to i dzidzia się będzie denerwować, jeżeli czujesz że coś jest nie tak, że dziecko nie rusza się tak jak zawsze możesz w każdej chwili podjechać do szpitala, tam mają obowiązek się wami zająć.Każda ciąża jest inna, nawet jedna kobieta kolejną ciąże może przeżywać inaczej więc nie ma reguły. Normy normami, a każda ciąża przebiega indywidualnie. Powodzenia, trzymajcie się, dacie oboje radę

Gość marcia24
pomozcie dzis bylam u poloznej i dzidzia miala za niskie tetno czym to grozi?

Gość ania44
u mnie w 7 tygodniu ciazy tetno plodu wynosilo 115 lekarz powiedzial ze moglobybyc troszke w ieksze przy tym wykryto u mnie malego krwiaczka leze juz 2tydzien w czwartek na kontrol troszke sie martwie tetnem czy jest w porzadku???

Gość ania44
u mnie w 7 tygodniu ciazy stwierdzono tetno plodu 115 czy jest prwidlowe?

Gość asiulica25
jestem załamana bo moje dziecko w ostatnim badaniu miało tętno 90 uderzeń na min i lekarz stwierdził że to za mało!!!!

asiulica - a w którym tygodniu jesteś? Na wydruku KTG zaznaczone jest, że stany alarmujące to poniżej 100 i powyżej160.

Gość Gugulla
Przecież w początkowej ciąży to co innego niż na końcu... Nie słyszałam jeszcze o KTG w 7 tygodniu...

Gość allllllaaaaaaaaaaaa
A moje malenstwo za kazdym razem ma 165 i dr mowi ze ok

Gość gość
Ja w 40 tyg jak miałam usg to tętno młodego było 145 i lekarz mówił, że bardzo dobre.

Gość gość
u nas tętno wyszło 90/min w 6,1 tyg. ciąży. Czy powinnam się martwić?

Gość gość
autorko w którym jestes tygodniu? U mnie w 12 tc dziecko miało tętno 154 i dwaj lekarze powiedzieli ze wszystko jest ok

Gość gość
dziewczyny , jeżeli lekarz nie mówi nic , to nie ma się czym martwić , podwyższone tętno płodu jest od 160 w górę , może mieć różne podłoże , może być wywołane infekcją , nadaktywnością płodu , odklejającym się łożyskiem /. niewydolnym, paleniem przez matkę , spożyciem ostrych potraw przez matkę , małą ilością płynów wypitych przez matkę , a może być tez " ten typ tak ma", jeżeli nie ma dodatkowych objawów nie ma się czym martwić , na usg sprawdzą przepływy , jeżeli jest ok znaczy "ten typ tak ma"

Gość gość
aaa i jeszcze zależy który to trymestr , im ciąża starsza tym tętno dziecka wolniejsze , takie do którego nikt się nie przyczepi jest od 120 do 140 na minutę