Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjfrejiernm

Jak zrobic efekt --- dot oczu

Polecane posty

Gość kjfrejiernm

bardzo ciemnych, a nawet czarnych oczu ... dziwnie to napisałam,ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi ... blizej powiem ze chodzi mi o to jak podkreslic dolna i gorna linie oka, czym to zrobic bo przeciez zwykła kredka sie raczej nie nada...

Gość da się
tylko ją trzeba później rozmazać patyczkiem do uszu

Gość małataka
a pod spód dać ciemny cień np. brazowy,ale tak delikatnie cienką kreseczkę na to kredka i rozetrzeć....

Gość kjfrejiernm
a co z powieka ?? tez ciemny cien i kredka miedzy rzesami ?

Gość sprobowałam jak mowicie
ale jak sobie rozmarze kredke to wygladam wrrr... moze to kwestia niewłasciwej kredki ... jakich wy uzywacie?

Nic specjalnego. Mam taką: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=5023 i nie jestem z niej zadowolona :o Dobra jest do tego jak najbardziej miękkka kredka. Ja nie rozcieram kredki przed nałożeniem cienia. 1. Rysuję grubaśne krechy na powiekach górnych. 2. Nakładam na powieki górne ciemny cień. Ważne, żeby był miękki. Pałeczka do nakładania też powinna być miękka. Wtedy kreska sama się równomiernie rozciera podczasa nakładania cienia. 3. Pod dolną linią rzęs nakładam cieniutką kreseczkę z cienia i wyciągam ją tak, żeby kończyła też makijaż górnej powieki. 4. Palcem rozcieram cień ku środkowi. Czasami używam też pędzla albo płatka kosmetycznego. 5. Tuszuję rzęsy.

Gość małataka
ja mam z oriflame taka se ale właśnie miękka...dobrze się rozmazuje