Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yvetti

Wyprobowany sposób na piękną cerę!

Polecane posty

Gość yvetti

Dziewczyny jeśli macie problemy ze skórą typu wągry,trądzik etc polecam gorąco picie soku z łopianu:-) 3 razy dziennie i juz po 3 dniach można zauważyć różnicę, do tego herbatka z bratka i aż miło spojrzeć w lustro;-) Pozdrawiam!

Gość a skad
wziac sok z lopianu? Jak smakuje?

Gość feder
hehe pewnie gorzki az skreca :P

Gość kantalupa z milupy
No wlaśnie, napisz, gdzie taki sok można dostać?

Gość kantalupa z milupy
Pewnie autorka topiku Pretty Woman ogląda.....

Gość lpoiytre
no , jezele po 3 dniach , znikaja wągry i pryszcze, to jakoś nie wierze w ten specyfik.

Gość cscasc
gdzie mozna zakupic takie cus?

Gość yvetti
a tak sie składa,że rzeczywiscie oglądałam:-P sok z łopianu kupicie w aptece za 5-6zł, fakt, gorzkie to paskudztwo ale jak się rozcieńczy wodą to da się przełknąć. Nie piszę,że znikają po 3 dniach,ale że widoczna jest zdecydowana poprawa. Przynajmniej na mnie działa rewelacyjnie,mniej sceptycyzmu dziewczyny przecież spróbować możecie:-)

Gość a skad
ja sprobuje

Gość kantalupa...
Ostatnie pytanie? W jakiej proporcji rozcieńczasz ten sok? Bo chyba nie pijesz od razu z butelki. Ile razy dziennie go piłaś?

Gość na początku
to wszystko działa, przez pierwsze dni, odezwij się tak po 2-3 miesiącach :p ;)

Gość a powiedz mi
czy można pić ten sok gdy stosuje się antykoncepcję hormonalną??

Do takich dających poprawę sposobów należy jeszcze zaliczyć(oczywiście w połączeniu): -dwa razy w tygodniu kąpiel w olejkach(sandałowy,lawendowy) -dziennie conajmniej 1,5 litra niegazowanej wody mineralnej -picie codziennie oczyszczających herbatek(zielona) -picie mieszanek ziołowych mających działanie antytrądzikowe -picie napoi z drożdzy -unikanie alkoholu,ostrych przypraw,słodyczy(to wzmaga przetłuszczanie się skóry),nalezy też uważać na przetwory mleczne(nie spożywać w nadmiarze),oraz cytrusów(np.pomarańczy).Przyglądać się dokładnie etykietom na produktach i unikać sztucznych,szkodliwych barwników,konserwantów itp. Po prostu to wygląda jak ścisła dieta odchudzająca:D -trzy razy do roku robić 7 dniową głodówke na samej wodzie mineralnej i oczyszczających herbatkach -dużo ruchu! Tych sposobów jest jeeeszcze tyyyle,że pasowałoby książke napisac w conajmniej 10 tomach. Prawda jest taka,że na każdego działa co innego,bo przyczy trądziku są różne... ....ale..soku z łopianu nie zaszkodzi spróbować:)

Gość yvetti
łyżka stołowa na 1/4 szklanki wody 3 razy dziennie:-) mysle,ze na działanie antykoncepcji nie wpłynie

Gość a skad
do yvetti skad sie dowiedzialas o tym sposobie z sokiem z lopianu?

Gość badu
dziewczyny nie chce was martwić,ale albo się ma fajną cerę albo nie,przykład prosze-byliśmy na wakacjach paczką,ja mleczka ,toniki,rytuały i takie tam a dziennie jakieś niespodzianki, a kumple co,nie umył się jeden z drugim,a w przypływie najścia higieny ochlapał wodą z kranu gębę a twarze cacuś bez pryszczy-i taka jest prawda i koniec,tak samo z włosami jak ktoś ma piękne ,gęste to nawet jak w kałuży umyje to będą oki,a jak ktoś ma słabe to nawet szampony najdroższe nie pomogą , sorki

Gość ja sie martwie
:(

Gość endi
ja tez czesto pije sok z łopianu i rzeczywiście pomaga łagodzi te paskudztwa spróbujcie

Gość 24/kobitka
a ja dziś zakupiłam ten soczek i zobaczymy jak będzie działał :)

Gość chyba zartujesz
z tym dawkowaniem ? Lyzka stolowa na 1/4 szkl wody???? W zaleceniach jest napisane ,ze przyjmuje sie 3 razy dziennie po 30-50 kropli. Czy ty napewno pilas ten sok? ;) Forma leku: sok. Zawartość substancja czynna - korzenie łopianu. Sposób działania zastosowanie: Sok z korzenia łopianu pobudza trawienie, wzmaga wytwarzanie żółci, obniża poziom cukru we krwi, zwiększa wydzielanie soków trawiennych i śluzu. Sok z łopianu zwiększa wydalanie moczu i potu, co przyczynia się do sprawniejszego usuwania produktów przemiany materii. Stosowany zewnętrznie działa przeciwłojotokowo i słabo przeciwbakteryjnie. Sok stosuje się w stanach zapalnych przewodu pokarmowego o łagodnym przebiegu oraz w zaburzeniach przemiany materii. Zewnętrznie preparat stosuje się w przewlekłych chorobach skóry, w wypadaniu włosów, łupieżu w łojotoku. Do kąpieli leczniczych i kosmetycznych. Ostrzeżenie Preparatu nie wolno stosować w uczuleniu na sok z łopianu. Dawkowanie 3 razy dziennie 30-50 kropel w kieliszku wody po jedzeniu. Zewnętrznie do okładów i wcierań. Ciąża i karmienie Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód. Lek przenika do mleka matki, lecz oddziaływanie na karmione dziecko jest mało prawdopodobne.

Gość 24/kobitka
na moim pisze że 2,5 ml (czyli jakieś pół łyżeczki) na 1/4 szlanki wody.

Gość ohohohoh
i jak??

Gość korzeń ŁOPIANU
Witacje! A ja mam pytanie! Kiedyś włąsnie usłyszałam,że korzeń łopaniu jest świetny na trądzik. I dlatego też go dziś sobie kupiłam : http://www.dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php?products_id=749 Aleteraz kiedy wróciłam do domu i zaczęlam czytać to tutaj jest napisane, że odwar jest stosowany zewnętrznie w ŁUPIEŻU i ŁOJOTOKU. Obmywa sie nim skórą owłosiona... Hm... czyki jak myślicie , nie nadaje sie do spożywania?

Jau. A sprawdzila autorka, jak sie to cos ma do roznych lekarstw? Bo np herbatka z dziurawca zmniejsza skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych (aaa!!! :o ), poniewaz ma dzialanie oczyszczajace organizm i odtruwajace i wspomaga przemiane materii, co jest bardzo fajne, ale powoduje zle wchlanianie tabletek jak napisalam wyzej. :(

Gość kabaretka_aa
czy to wpływa na osłabienie tabletek antykoncepcyjnych??