Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

KREM LIKWIDUJĄCY BLIZNY Z MANGOTV ELLEZZA KTOŚ WYPRÓBOWAŁ? DZIAŁA CZY TO ŚCIEM

Polecane posty

Gość Rolet
Elicina na allegro : http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=8898119 i z czystym sumieniem tego sprzedawcę polecam (zerknij na komentarze) W aptekach jest dużo drożej więc warto poczekać za przesyłką z zagranicy. Jak zaczynałem używać Eliciny to kupiłem w aptece (135zł), potem na allegro. Żeby mieć pewność czy te tańsze są oryginalne wysłałem zdjęcia do producenta i podałem ceny. Odpisano mi, ze obydwa kremy to jedno i to samo . Wiecej w aptece nie kupiłem :)

Gość Rolet
a co Garniera, to oprócz masakrycznego podrażnienia - efektów zero

Gość paulinciowa
Ok dzięki ;D mam nadzieję, że będzie działać bo próbowałam już chyba wszystkiego: aloesu, maseczki z cynamonu itd i wgl nie widziałam efektów ;| Nie weim co już mam robić .. :(

Gość Rolet
A czego ja nie stosowałem :) Antybiotyki pomagały trochę ale jak tylko przestawałem łykać wszystko wracało. W aptece to już pani magister się śmiała, ze nic nowego na trądzik dla mnie nie ma :) Robiłem papkę z cebuli (smierdzi okrutnie), smarowałe mlekiem, bleeee itp Po jakimś preparacie z retinoidami (chyba tak się pisze) miałem taką reakcję, że aż dermatolog się dziwiła. Teraz jest dużo, dużo lepiej, jak nic przez te ślimaki :) Pamietaj, że na początku może bardziej wysypać (też tak miałem) , tak ponoć ma być :)

Gość Iwonka W
wszyscy jesteie głupi

Gość MAJKA90
nie uzywajcie zadnych kremow, antybiotykow etc :) przemywajcie buzke sokiem z cytryny (dziala na zaczerwienienia) i uzywajcie zasypki ALANTAN (kupicie w aptece) uzywalam wszystkiegoi nic mi nie pomoglo dopoki nie zaczelam uzywac alantanu, a mialam naprawde okropne blizny na calej buzi :)

Gość MAJKA90
a zasypka kosztuje jedyne 7zl :) nie uzywalam w ogole srodkow chemicznych (peeling,mydlo,tonik) poprostu przemywalam buzie sokiem z cytryny i za jakis czas nakladalam zasypke :) i moja cera wyglada jak pupcia niemowlaczka hihihih to jest sprawdzone na 2 osobach :) szczerze POLECAM

Gość Dzieki Rolet :)
kupilem tego slimaka (Elicina znaczy sie). Smaruje twarz juz trzeci tydzien i jest suuuperrrrrrrrrrrrr. Polecam !

Gość lolkaaa01
Ja kiedys kupilam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/item1059592803_krem_ze_slimaka_tradzik_blizny_najtaniej.html i stan mojej skóry znacznie sie poprawił i zdecydowanie mniej tradziku. Opakowanie jest duze wiec starczylo mi na 3 miesiace! Teraz dla odmiany kupiłam tez krem ze slimaka ale innej firmy i u innego srzedawcy http://allegro.pl/item1031714124_2x_60ml_krem_slimaka_zmarszczki_blizny_tradzik.html Zobaczymy jakie efekty przyniesie!

Gość Rolet
Żadnych, bo to nie są kremy z ekstraktem ze śluzu ślimaka. Czytałaś podany wyżej link do artykułu? Dokładnie jest wyjaśnione na co zwracać uwagę przy zakupie. W wątku chyba krem_ze_slimaka też dokładnie to wyjaśniał. Te kremy na ebayu kupisz już za 5-10 dolarów, a to świadczy o ich jakości, nie?

Gość dermatolożka
Moim zdaniem po prostu jak juz macie takie problemy to najprościej bedzie pojsc do dermatologa.Ja mam bardzo dobra i sparwdzona Pania dermatolog przyjmuje tutaj http://www.kos-med.pl/

Gość przebarwionaxxx
Szukam dobrego dermatologa w Warszawie, który wykonuje zabiegi na przebarwienia, najchętniej kawitacja. Możecie coś polecić ?

Gość Rolet
dermatolożka, ty wiesz ile ja kasy wydałem na dermatologów i na to co mi zapisywali? Nie mówię, że nie wizyta u dermatologa nie pomoże, ale czasami warto spróbować czegoś mniej typowego :)

Gość Jot
Witam. Używam Eliciny od kilku miesięcy, kupiłam za 115 pln ze zniżką z uwagi na fakt, że jestem sałą klientką Centrum Medycyny Estetycznej i tam właśnie preparat zakupiłam - szczerość przede wszystkim, więc: po pierwsze zapach dość nieprzyjemny, po drugie rewelacyjnie się wchłania i niewielka ilość wystarcza na całą twarz, po trzecie przez pierwsze kilka dni zmniejszają się ilości chrostek, zaskórników (na twarzy, plecach, dekolcie) ale niestety po czwarte po kilku tygodniach skóra przyzwyczaja się do preparatu i efekty zanikają. Kończe opakowanie i muszę przyznać, że preparat nie ściąga porów, nie specjalnie dobrze nawilża (lepszy efekt widziałam po zastosowaniu kremów vichy, mam suchą skóre na czole - pozostałe obszary tłuste) i nie widzę efektu redukcji nawet drobnych zmarszczek. Takie efekty widziałam natomiast po mezoterapii igłowej (3 zabiegi w cyklu), ale po pół roku wchłonęły się preparaty i skóra wróciła do stanu przed zabiegami, czego należało się spodziewać :) Dodatkowo kosmetyczka polecila smarować wyciągiem świeżą bliznę na przedramieniu, która powstała 8 miesięcy wcześniej poprzez przcięcie skóry (blizna długości około 3cm i szerokości 3mm) - podobno wyciąg miał być skuteczniejszy niż jakakolwiek maść na blizny. Bez efektu, blizna po kilku miesiącach smarowania 2 x dziennie wygląda tak samo. Podsumowując - dla mnie zupełnie przeciętny preparat, poprawa stanu skóry chwilowa, można stosować pod makiaż nawet przy bardzo tłustej skórze (taką posiadam, stąd ciągłe z nią problemy) ;)

Gość Elicina, wbrew
pozorom nie jest kremem z najwyzszej slimaczanej polki. Zapach i konsystencja przypomina klej roslinny taki w sloiczku :) Na rynku chilijskim sa lepsze od Eliciny, o wyzszym stezeniu, innych formulach itp. Nie jest to tez cudowny preparat na wszystko i do kazdej cery. Nie kazda tez skora bedzie na ekstrakt ze slimaka reagowac, stad wiele zachwytow ale tez i ich brak. Skora tlusta/mieszana moze reagowac zaczerwieniem, luszczeniem, nadmiernym przesuszeniem. Sucha reaguje troche lepiej. Nie jest to typowy krem nawilzajacy, nie takie jego przeznaczenie. Osobiscie przetestowalam chyba wszystko co bylo do przetestowania na rynku w kremach ze slimaka i Elicinie daje taka szkolna czworke. Nie wiem jak dziala na tradzik, ale w przypadku blizny na kolanie czy zmarszczki pomiedzy oczyma nie bylo tak zle :) Wole jednak inne, bardziej komfortowe w uzyciu kremy ze slimaczanym ekstraktem.

Gość leoniddddaska
A czy nie lepiej jednak zdecydowac sie na zabieg usunięcia blizn niz wsmarowywanie w nie kremów,które same jak piszecie ze sa nieskuteczne? Moim zdaniem warto mimo wszystko powaznie zastanowic sie jednak nad tego typu zabiegiem http://www.estmedica.pl/leczenie-blizn.html#text

Gość Medfora
Witam. Od kilku lat posiadałam rozstępy na brzuchu i ramionach. Byłam wcześniej otyła i postanowiłam się odchudzić. Po 2 latach schudłam już 25 kilo i zaczęły pojawiać mi się rozstępy przypominające swoim wyglądem blizny. Stosowałam wiele metod aby się pozbyć "blizn", gdyż nie mogłam sobie pozwolić na zabiegi. BYłam już tak zdesperowane i zaczęłam szukać wiadomości dotyczących blizn w internecie i znalazłam ciekawą stronę http://krem-na-blizny.blizny.info.pl, która opisuje jakie warto wybierać kremy i jak można zatuszować niedoskonałości swojego ciała. Polecam tą stronę, ponieważ jest warto, ja jestem bardzo zadowolona, gdyż moje blizny się widocznie zmniejszyły. :)

Gość mycha008
na blizny polecam maść CEPAN dość tania a juz po 2 tygodniach widać ogromną różnicę :) fakt faktem trochę smierdzi ale przynajmniej działa. więc polecam

Gość warga
Mamo, nie kupuj nic w sklepie telewizyjnym! Nawet informacji nie magdzie porządnie przeczytać. Jak się wstydziesz isć do apteki to polecam sklepy internetowe. I krem Calmaderm ze sklepu o takiej samej nazwie

Gość lidka2233
Hej ja znalazłam nowy krem ze śluzem ślimaka czilijskiego i nazywa się ANTUCO , wyprodukowany w Polsce, zupełna nowość. Udało mi się go załatwić od koleżanki, która zna dystrybutora po cenie hurtowej. Mam blizny na ręce po oparzeniu i całkiem ładnie się goją, zwłaszcza gdy smaruję na noc grubą warstwą. Fajne jest to, że krem ma dozownik i nie wysycha w pudełeczku jak inne kremy. Posiada w składzie jeszcze inny składnik skwalan stosowany jedynie w kremach japońskich. W tym momencie stosuję już 3 tydzień i jest dobrze. Szukałam danych w internecie na temat ANTUCO, ale tylko znalazłam stronę na FACEBOOK samego kremu.

Gość arzena
witaj maja:) wszystko tak naprawde zależy od skóry. Na moja nie dziala mikrodermabrazja ani laser najlepsze efekty widze po kwasach. skora sie złuszcza , zmniejszaja sie pory , usowa przebarwienia. jednak nalezy mocno nawilzac skore by ładnie wygladala. ja mam krem elicina od 2 tygodni( stosuje rano i wieczorem ) przyznam ze moja sóra sie delikatnie złuszcza i robi sie jasniejsza. wiadomo ze nie ma co liczyc na cud ale jest ok nie wiem jak bedzie po dłuzszym stosowaniu. Pozdrawiam:)

Gość matiusz
powiem tak ten krem jest zajebisty stosuje go przez 4 tyg i wszystko mi pogineło dziury blizny itd pozdrawiam

Gość tinnnnella
W gabinecie, w którym robiłam depilację laserową istnieje możliwość usuwania blizn. Jestem pod opieką Pani doktór Kostrzewy - dermatologa . I jeszcze przed latem planuje własnie pozbyć sie i blizny i znamiona które oszpeca moje ramie.

Gość aaa85
Witam, od tygodnia używam kremu ELICINA i póki co czekam na jakieś efekty, zobaczmy. Trądzik mam od 17 lat, przetestowałam już różne rzeczy, byłam u wielu dermatologów i kosmetyczek... mój trądzik to głównie sprawa hormonów, nawet po ciąży mi nie przeszło. Raz jest lepiej, a raz gorzej. Lepiej jak się nie opalam i jak stosuje tabletki antykoncepcyjne oraz gdy ograniczam słodycze, a tak to kiepsko. Z wszystkim leków, antybiotyków, maści itp. najskuteczniejszy okazał się ZINERYT w połączeniu z Differinem, ale sam Zineryt też wystarczy, Nie są to tanie kuracje, ale ten czas kiedy stosowałam te leki to jedyny okres w moim życiu gdy nie miałam trądziku. Na swoją odpowiedzialność stosowałam to dłużej niż można i się zaleca i potem skóra mi się przyzwyczaiła i przestało to na mnie działać. Moje koleżanki też zachwalały Zineryt jak im poleciłam. Teraz Elicinę poleciła mi kuzynka, spróbuję, może blizny po trądziku mi zmaleją, cudu nie oczekuję. Pozdrawiam

Gość Tamara01
Nie rozumiem ceny kremu. Cena Eliciny w Chile u producenta to około 10 USD (z podatkiem VAT), sugerowana przez producenta 20-25 USD. Skąd w Polsce wzięla się więc cena powyżej 40USD? Przesyłki, nawet kurierskie, nie podnosza ceny więcej niż 2 USD na sztuce. Pazerność importera jest porażająca.

Gość Kamila33
Ja jakoś nie wierzę w telezakupy, kiedyś kupiłam produkty i bardzo odbiegały wyglądem od tego co było pokazane na reklamie. Co do ślimaków to przekonałam się o nich niedawno, znajoma namówiła mnie do wypróbowania emulsji regenerujacej do ciała endocare. Sprawdziła się świetnie po oparzeniach słonecznych. Ja zawsze opalam się na czerwono i potem nie mogę spać bo wszystko mnie piecze, a ta emulsja świetnie łagodzi podrażnienia. Jak ktoś jest zainteresowany to polecam więcej informacji na stronie dystrybutora http://endocare.pl

Gość Marcelinaok
Nie próbowałam, ale może zainteresuje Cię także regenerujący krem ze śluzem koreańskiego ślimaka? znalazłam go w seri skin79 http://puderek.com.pl/kremy-bb-i-cc/1702-skin79-snail-nutrition-bb-cream-krem-bb-ze-sluzem-slimaka.html , podobno ma bardzo dobre właściowości odżywcze, nawilżające i właśnie regnerujące. Może warto spróbować?