Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

KREM LIKWIDUJĄCY BLIZNY Z MANGOTV ELLEZZA KTOŚ WYPRÓBOWAŁ? DZIAŁA CZY TO ŚCIEM

Polecane posty

Gość K_21
SIEMKA PRYSZCZOLE CREJZOLE!! Wczoraj dostałam Elicine.No i zaczełam ja stosowac.Jestem pełna nadziei ze te blizny w koncu znikna,sa malutkie,wiec moze,moze,mam tzw dziurki. Bede was informowala na bierzaca. 3majcie sie cieplo

Gość K_21
siemka wszystkim!! uzywam eliciny juz od 2 tygodni.ale dopiero ten ostatni tydzien staram sie uzywac jej regularnie tzn rano i wieczorem,a to dlatego ze przez pierwszy tydzien wysypywało mnie tu i tam:)wiem smarowałam krostki skinorenem.juz chciałam odłozyc ten krem,mowie ciul z ta kasa,ale postanowiłam dac mu ostatnia szanse.I OPŁACAŁO SIE!!!!ZAUAWAŻYŁAM ZE NIE WYSYPUJE MNIE JUZ TAK MOCNOTYLKO PO ZASTOSOWANIU TWARZ SIE TROCHE SWIECI,ALE JA MAM TŁUSTA CERE,WIEC WYBACZAM ELICINIE:) jak narazie z kazdym dniem jestem bardziej zadowolona i niebawem kupuje drugi krem. pozdrawiam!!!!!

Gość WODZU
NO WIDZE ŻE NIC SIE NIE ZMIENIŁO CO CHWILE POJAWIA SIE KTOŚ KOMU WYSKOCZYŁ JEDEN PRYSZCZ NA NOSIE ( A MOŻE TO NIE PRYSZCZ TYLKO KOMAR DZIABNĄŁ BO PORA ODPOWIEDNIA) I POUCZA NAMAWIA DO JAKIEGOS DZIADOSTWA KTÓRE WZMAGA TRADZIK I ROBI ZE MENTORA BEZ JAJ WALKE Z TŁUSTA CERĄ I JEGO EFEKTAMI TOCZE DŁUGO I WIEM ŻE NIE MA IDEALNEGO DLA WSZYSTKICH ŚRODKA PISZCIE CO SIE SPRAWDZA U WAS ALE NIE PISZCIE ŻE NAPEWNO POMOŻE I EFEKTY BĘDA W MIESIĄC I BEDZIE TO KOSZTOWAŁO 80 PLN. JEST WIELU LUDZI KTÓRYCH PROBLEM TO NIE JEDEN PRYSZCZ I ZWABIENI CUDEM LEKOWYM ZA DYCHE TYLKO WZMAGAJA SWÓJ PROBLEM TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKICH ELICINOWCÓW I ZA PRYSZCZATYCH ZOBACZCIE JAK NAS DUŻO PRZESTAŃCIE SIEDZIEC W PIWNICACH I TRACIĆ ŻYCIE LEPIEJ JUZ USŁYSZEĆ SPADAJ PRYSZCZATY NIŻ BAC SIE ŻE SIE TO USŁYSZY BO POTEM TO JUŻ TYLKO DĘBÓWKA I NIE MA CO WSPOMINAC CHYBA ŻE KOLEJKE DO APTEKI LUB DERMATOLOGA

Gość K_21
siemka pryszczaci!! juz mi leci 3 tydzien uzywania elicinki!:) zauwazyłam ze na policzkach,czyli w miejscach gdzie mam dziurki,skora sie rozjasnia,a blizny jakby wypłycaja sie. troche mnie ostatni wysypało,ale to chyba raczej wina "kobiecych dni":)chociaz mam jeszcze polowe kremu,zamowiłam juz nastepny. dam szanse elicinie.niech wyleczy mi te dziurki,a jak nadal bede miała problem z krostami,to dokoncze kuracje skinorenem.pozdrawiam.buziaki

Gość gabrielas
witajcie!!! z trądzikiem walczę od bardzo bardzo dawna. Bedzie już jakieś 15 lat. Nazbierało się z czasem sporo doświadczenia. To prawda, że różne specyfiki różniaście działają na każdego z nas. Leczyłam pryszcze antybiotykami - nie pomogło, ziołami - jeździłam do zielarza, który mi nie pomógł, chodziłam do kosmetyczki, nawet jeździłam do bioenergoterapeuty. Oczywiście skutki były marne. Przełom nastąpił. kiedy zaczęłam stosować Diane 35, które brałam 2 lata. Wtedy rzeczywiście wszystko mi poznikało. Teraz już tego nie stosuję, bo nie chcę stalę brać hormonów. Trądzik czasem się pojawia, ale nie z taką siłą jak kiedyś. Piję ziółka - nagietek, bratek mi nie pomagał niestety. Na blizny i przebarwienia stosuję Hascoderm krem - bardzo dobre efekty, a także krem Biodermine - bardzo dobry. Jego opis : Działanie : - ochrania i regeneruje - przywraca do normy czynność gruczołów łojowych - przeciwdziała tworzeniu się zaskórników - hamuje retencję łoju w porach dzięki właściwościom kwasu salicylowego - zmniejsza ryzyko infekcji, ogranicza rozwój drobnoustrojów - przeciwdziała świeceniu się skóry, genialnie matuje przez cały dzień, cera jest idealnie gładka, makijaż wykonany na tak przygotowanej cerze trzyma się cały dzień - ułatwia stosowanie innych kosmetyków (głównie kolorowych) - wzmaga elastyczność skóry, bez wysuszania i podrażniania. Polecam także preparaty z firmy La Roche Posay. Obecnie jeżdzę co miesiąc do dermatologa na dermabrazję. Jestem po 5- ciu zabiegach. Są efekty, blizny się spłyciły, ale nadal wyskakują czasem nowe diody. Chcę teraz zacząć więc leczenie Isotekiem, żeby całkowicie pozbyć się problemu.

Gość gabrielas
Pragnę jeszcze dodać, że obecnie pojawiające się wypryski smaruję sokiem z aloesu - z firmy Laboratoria Natury.

Gość Wodzu
jo biodermina tez polecam tez stosuje a co do ziółek polecam herbatke sekret piekna Vitaxu co prawda stosuje ja na kaca ale na skóre tez bardzo dobrze działa własnie ide na herbe

Gość PerlaZKaraibow
Nie bede sie rozpisywac bo musialabym napisac to co wiekszosc.....Zamowilam ta Ellezze,za tydzien powinnam ja dostac....nie napisze czy wierze czy nie w jej dzialanie,przekonam sie jak zaczne uzywac.

Gość Łukasz20
Siemanko wszystkim! Ja tez mam problem z trądzikiem od ok. 4 lat. Stosowałem krem elezza i powiem tyle-lipa! Podobnie jak cepan. Poszedłem do dermatologa, zapisał mi antybiotyk i maści, ale sam odstawiłem tabletki, bo wiem co bedzie jak bede je bral przez dlugi czas a potem przestane. Musze pochwalic żel Skinoren (ok. 45zl). Jest skuteczny, szybciej goji wypryski i poprawia stan skory, troszke ją złuszcza, co pomaga usunąć ślady po trądziku. Dobrze tuszuje i wygaja masc Tormentiol. Gdy pojawi się jakas krosta przykladam na nia wieczorem swiezozerwany zmiamzdzony lisc aloesu, co znacznie zmnejsza stan zapalny, likwiduje zaczerwienienie i przyspiesza proces goojenia sie wyprysku. Nie wyleczyłem sie do konca, ale widze dużą poprawę. Oprócz tego sam w domu robię sobie raz w tyg peeling z płatków owsainych i staram się unikać ostrych przypraw i słodyczy. Pije dużo wody mineralnej i soków owocowych. Jesli chodzi o blizny to mam ich malutko i nie sa bardzo widoczne. Pewnie z czasem spłycą sie dzieki domowemu peelingowi lub wybiore sie na kwasy (podobno Yellow Peeling działa bardzo dobrze na male blizny zanikowe).

Gość Erni
CZE też mam problem z tym trądzikiem raz jest lepiej raz gorzej ale problem jest widoczny i bardzo wiele bym zrobił żębym pozbył się tego problemu,blizny mam ale narazie się tym zbytnio nie przejmuje pierw te czerwone krosy , denerwują mnie Wiele maści już używałem jedne lepij niekture gorzej działały teraz od 3 tygodni używam Zinci ale żadnych efektów nie widze , dzisiaj byłem w solarium i widze duży efekt na + lecz do uleczenia jeszcze dużo brakuje kupiłem sobie tak jak ktoś tu pisał herbatke Bratek jeśli chodzi o peeling to proponujecie u kosmetyczki czy taki kupny odp

Gość Wodzu
słuchajcie złamałem sie i kupiłem Elicine cóz moge powiedziec po miesiącu jak narazie najlepszy krem jaki stosowałem zacząłem drugie pudełko i zobzaczymy jak dalej gwarantuje ze 6 pudełek naewno na sobie sprawdze zacząłęm z dość sporymi bliznami po trądziku i śladami po ospie i od czasu do czasu pojawiającymi sie przebłyskami trądziku stosuje dodatkowo peeling maseczki ziólka do picia przerwy tygodniowe między słoiczkami bede robił bioderminą bo efeclar k zastosowałem teraz i jakbym sobie hodowle wągrów zaserwował co miesiac kosmetyczka i co rano przynajmniej przez ten słoiczek spróbuje wode termalna odezwe sie po słoiczku lub w razie potrzeby moja rada na już chyba warto jesli ktoś ma małe ślady to zazdroszcze góra trzy miechy i bedzie po sprawie przy takich bliznach jak moje daje sobie rok rok nie wyrok a i tak dużo czasu straciłem jeśli ktos liczy na szybkie efekty to pod topolą w nibylandii przyjmuje wróżka i podobno jak dotknie różdzką to jest ok a na wyspach bergamutach podobno jest źródło gdzie wystarczy sie raz umyc i jest ok ale to juz inna historia

Gość Anuuusiaaa
błagam wy mi tylko powiedzcie jak usunąć blizne z nogi? 2 miesiące temu miałam wypadek rozciełam sobie noge na udzie i mi szyli. powiedzcie czym moge to usunąć???

Gość jo-be
Wita. Podzielę się z Wami moimi doświadczeniami z walką z trądzikiem (uporczywym, bo trwjącym wiele lat). Chodzi o mojego syna. Trądzik miał od 18 roku życia. Nie musze mówić, że odwiedziłam z nim wielu dermatologów i nic. Nabawił sie tylko wrzodów żołądka (nie mam pewności, ale wydaję mi się, że po antybiotykach). W końcu trafiliśmy do pani doktor w Warszawie, która poradziłą kurację roaccutanem. Pewnie o tym słyszeliście. Obecnie po roku stosowania tego leku, ma buzię jak niemowl,e i cała rodzina i wszyscy znajomi nie mogą się nadziwić. Kurację taką można przeprowadzać tylko pod kontrolą lekarza. Chodzi o to, aby dobrać odpowiednią dawkę i nie brać tego na wariata (jak niektórzy, którym się wydaje, że jak wezmą cała dawkę szybciej, to szybciej będą efekty) Zasada działania tego leku jest prosta, ważne aby nie obciążać wątroby zbyt dużą dawką, bo lek jetst metabolizowany właśnie w wątrobie) Na efekty nie trzeba było czekać rok. Po około dwóch miesiącach było dużo lepiej a potem już tylko coraz lepiej. od kilku miesięcy buzię miał czystą, ale trzeba było wziąć cała zaleconą dawkę. Syn do dziś nie może uwierzyć w to, że nie ma ania jednego, choćby najmniejszego pryscza na całym ciela, a wyniki badań (kontrola krwi co jakiś czas na poiczątku kuracji) są takie, jak przed kuracją. Naprawdę, jeżeli nie możecie sobie poradzić z trądzikiem proponuję zasięgnąć informacji na temat takiej kuracji u lekarza dermatologa. Moja pani dermatolog (gabinet BELLA w Warszawie ul. Piękna 20 ) ma duże około 20 letnie doświadczenie w stosowaniu tego leku. Nie słuchajcie tych wszystkich horrorów, jakie piszą na różnych forach, warto przede wsZystkim posłuchac doświadczonego lekarza, zrobić odpowiednie, proste badania krwi i lekarz zdecyduje, czy i wjakiej dawce stosować. Co do eliciny, to właśnie kkupiłam i zaczęłam stosować, Jestem w trzecim dniu i jestem zaniepokojona wysuszeniem skóry, która tak naprawdę teraz zaczęła sie mocno marszczyć (z powodu przesuszenia) Mam nadzieję, że to początkowy etap złuszczania, tylko nie bardzo mogę zrozumoeć, jak to się dzieje, że skura przez pierwsz dni się złuszcza, a potem przestaje. W końcu jeżelli będę dalej stosować to teoretycznie powinna sie cały czas złuszczać, przecież nie zmieniają się składniki kremu. Jezeli ktoś mito wytłumaczy, będę spokojniejsza, dziękuję za cierpliwość, jeżeli komuś udało się to wsZystko przeczytać i pozdrawiam

Gość jo-be
już chyba wiem, dlaczego moja skóra się marszczy, pewnie dlatego, że napiasłam skura. ha ha ha. Właśnie przeczytałam, to co napisałam i naprawdę dostałam "gęsiej skórki".

Gość Wodzu
co do Eliciny polecam tylko uwaga delikatnie podsusza skóre i powoduje że to co jest głebiej wyłaz spod skóry no powiem Wam że niezłe kopalnie mi wyłazą założyłem sobie że do lipca postosuje Elicine ale czuje że do końca roku może być mało niestety moje blizny sa naprawde głebokie małe bliznki dziurki mam z głowy ale Rowy mariańskie trzymaja sie dzielnie przynajmniej w moim przypadku Elicinadobrz sie komponuje z Bioderminą czyli stosuje słoiczek ELiciny potem tubke Bioderminy z piciem ziólek jest proble bo zastępuje je alkoholem bardzo nie polecam staram sie stosowac maseczke przeciwtrądzkową peeling i maseczek z cytryny zobaczymy narazie jest ok i to działa choc efekty sa to chciałoby sie tak od razu bęc i rano nie ma nic Ktos wczesniej napisał zaakceptujcie Siebie jak ktoś sie śmieje trudno zazwyczaj Ci którzy śmieją sie z innych sami sa na tyle ułomni że atakują innych żeby nikt nie zwrócił uwagi jakimi sa dzwadłami trzymam kciuki i pamietajcie że regularne stosowanie i dbanie o skóre da więcej niż super cód specyfiki któe zniszczą organizm a rady tych co mieli trądzik po tym jak ich komary pogryzły olejcie

Gość Daga02
Ten krem to ściema, szkoda kasy!!! Żenada, ze nas tak naciągają :/

Gość magda666
Miałam i mi pomogło. Po prostu pomogło

nigdy nie probowalam kremu z TV... zreszta wszystkie te ich reklamy to jedna wielka sciema :/ proponukje za to KREM Z MASY PERLOWEJ nazywa sie NO-SCARE mozna go kupic w aptekach i kosztuje ok. 60 zl. ja go stosowalam i jest naprawde skuteczny, musisz tylko go stosowac regularnie (2-3 razy dziennie, codziennie) mysle ze juz po tygodniu widac efekt. zalezy tez jaka blizna (durza, mala, obrzmiala, badz nie) dziala na wiekszosc blizn, ja sama mam kilka i zrobily sie zdecydowanie mniejsze i mniej widoczne a niektore (te mniejsze np zaciecia) zniknely. polecam goraco :*

nigdy nie probowalam kremu z TV... zreszta wszystkie te ich reklamy to jedna wielka sciema :/ proponukje za to KREM Z MASY PERLOWEJ nazywa sie NO-SCARE mozna go kupic w aptekach i kosztuje ok. 60 zl. ja go stosowalam i jest naprawde skuteczny, musisz tylko go stosowac regularnie (2-3 razy dziennie, codziennie) mysle ze juz po tygodniu widac efekt. zalezy tez jaka blizna (durza, mala, obrzmiala, badz nie) dziala na wiekszosc blizn, ja sama mam kilka i zrobily sie zdecydowanie mniejsze i mniej widoczne a niektore (te mniejsze np zaciecia) zniknely. polecam goraco :*

Gość czekoladowa krowka..
Hej dziewczyny ja tez walcze z liznami i przebarwieniami po tradziku wiem jak to jest i w ogole, Ja uzywalam roznych masci moze pokolei no-scar-wybielil przebarwenia na blizny nie dziala tointex- wybielil przebarwienia i zmniejszy wypukle blizny acne -derm rozjasnia tylko przebarwienia teraz stosuje juz 2 tydzien dermatix i jestem bardzo zadowolona mniejsze blizny juz prawie znikly, rozjasnilam juz przebarwienia i coraz lepiej jestem bardzo zadowolona no i na policzkach mam bliznowce takie wypukle , ale dzikei temu zelowi juz naszczescie sie splycaja. Aha i ja jeszcze wykonywalam lasery, popytajcie w szpitalu jak miacie oddzial dermatologi wykonuje sie takie 10 jest refundowanych ja jestem po 31 takich laserach jeszcze 10 sproboje sobie zalatwic pozdrawiam i bede tu wpadal i pisala jak tam z moimi bliznami.

Gość nika5a
Stosuję Elicinę od miesiąca. Narazie jestem zachwycona. Kupiłam ten krem w sklepie zielarskim, a nie jakieś podróbki z Internetu. Z trądzikiem walczę ponad 10 lat. Kupę kasy wydałam na dermatologów, kremy, meście - bez większych efektów. Po elicinie skóra stała się gładka, kolorystyka się poprawiła. Znajomi, w pracy zwracają uwagę, że lepiej wyglądam. Warto wydać 130 zł. Polecam

Gość tasman21
słyszałam, że to też na rozstępy działa wie może ktoś coś o tym?

Gość Oloka
Ja stosuję taką starodawną metodę którą nauczyła mnie mama... ludzie myjcie się, nie będzie problemów z trądzikiem.... ;)

Gość Wodzu
Oloka ale ty używasz szarego mydła czy myjesz sie piaskiem:) a poważnie mysle że ludzie z trądzikiem stosują na takim poziomi higiene do jakiego Ty sie nigdy nie zbliżysz więc odpuść sobie hamskie docinki i idż leczyć kompleksy gdzie indziej co do Eliciny jesli ktos nie ma bardzo dużych blizn to mysle że nic lepszego nie znajdzie co do tych z dużymi bliznami no Nam niestety pozostaje spłycanie mysle bez bardzo inwazyjnych rozwizań nic sie nie da zrobic ale fakt faktem elicina i tu daje jakąś nadzieje ogólnie polecam

Gość adam_
Mam takie pytanie do tych co kupili ten krem, jak go sie urzywa ??? ile razy dzienie ??? na dzień czy na noc ???

Gość takababa
>Mam takie pytanie do tych co kupili ten krem, jak go sie używa >ile razy dzienie ??? na dzień czy na noc ??? Używasz dwa razy dziennie. Na dzień i na noc, ale nakładasz niewielkie ilości, bo jak za dużo to może ci za mocno zadziałać. Niektórzy regują zaczerwienieniem, łuszczeniem, pieczeniem, mnie nic takiego się nie dzieje. Takie objawy są też jak za dużo kremu nakładasz, tak pisał mi sprzedawca od którego kupuję. Nika, po co przeplacasz? 130 zł!? Za tyle to ja kupowałam dwa opakowania.

Gość Wodzu
co do nakładania to ja wyżej dwa razy dziennie co do grubości na twarzy ma być biały fluid sam wniknie w skóre nie powinno być zadnych reakcji nie zapominajcie tylko o nawilżaniu skóry i o tym by robić przerwy między pudełkami najlepiej około tygodnia i życze powodzenia