Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proveranka

Czy jest tu ktoś kto stosuje Provere?

Polecane posty

Gość inka*15
brenda27 czy stosowałaś kwiat jasnoty białej ze względu na obfite krwawienia czy też miałaś jakiś problem z torbielem, przerostem śluzówki itp? Słyszałam dużo dobrego o tym ziółku i zamierzam zamiast provery zastosować je, ale nie wiem czy jest aż na tyle skuteczne?

Gość LuciaH
Jestem otyla (165cm/90kg) i mam zaczac brac provere... moja ginekolog jest chyba sadystka, wziawszy pod uwage ze moge jeszcze bardziej przytyc po tym hormonie! Czy nie ma innych lekow??

Gość agnessssssssssssssssssssssss
hej, stosuje ją po 5 tabletek przez 5 miesięcy i mam skutki uboczne- zmienne nastroje i stany lękowe.

Gość anuuulka
Witam, przeglądając te wypowiedzi jestem w rozterce. Mam 33 lata, 1 dziecko(2 latka), od okołu roku występują u mnie bolesne owulacje i plamienia w środku cyklu. Mój lekarz przepisał mi proverę 0,01 i mam ją brać od 12 dnia cyklu przez 14 dni przez 2 cykle(cykl mi się wydłużył do 34 dni), ale czytając wasze wypowiedzi dostałam pietra, chyba pozostanę na lekach przeciwbólowych, choć nie zawsze pomagają. Może któraś ma podobny problem?

Gość oooooluus
Witam, mam 16 lat , nie współżyłam jeszcze z chłopakiem ale cykl doszczętnie mi się rozregulował . Występował co 14-16 dni. Po wizycie u ginekologa i usg przepisano mi właśnie Provere. Czytam tyle wypowiedzi o tym leku i jestem zdruzgotana skutkami ubocznymi. Jeśli jest osoba w moim wieku i ma podobny problem proszę o kontakt lub odpowiedz.

Gość robkas7891
Te tabletki dostaje się na receptę od swojego lekarza ginekologa. Mam inny problem zdrowotny niż brak krwawienia. Te tabletki nic mi nie zrobiły tylko przytyłam bo to jest na bazie hormonów. Zażywam je o stałej porze ( 15 :00) raz dziennie przez 10 dni .potem przerwa i znowu za miesiąc 10d ni i znowu bo tabl jest w opakowaniu 30 są niedrogie na receptę ok 9 zł a bez recepty ok.19 zł. Ale musze powiedzieć nie leczcie się same tylko jak macie problemy to lekarz zbada i ustali poprawne leczenie.

Gość jamona
Czesc dziewczyny! fajnie,ze jestescie.Tak jak Kami66 i Cinn-amon dostalam provere na bardzo obfite krwawienie,10mg raz dziennie przez 10 dni,nadmieniam ze mam 48 lat,wedlug wynikow nie przechodze jeszcze menopauzy,wczesniej mialam mirene,przy ktorej to ponoc nie powstaja miesniaki lub nie rosna,u mnie jednak powstaly miesniaki i z malutkich zrobily sie srednie .Od marca tego roku powtarzaly sie silne nieregularne krwawienia,zdecydowalam usunac mirene,po czym dostalam niby miesieczke,ktora byla w miare,pozniej po 14 dniach jak zaczelo ze mnie sie lac i trwalo to 25 dni,spanikowalam i po wizycie juz u trzeciego lekarza dostalam provere,czulam sie dobrze po niej,zadnych skutkow ubocznych,ale przezywalam koszmar biorac ja z tego powodu,ze mam dosc duze zylaki,i jedna noga byla opuchnieta,ale dotrwalam pod strachem do konca.Krwawienie ustapilo.Po wizycie kontrolnej dostalam cerazette aby miesniaki nie rosly,po 20 dniach po proverze dostalam znow krwawienie,leje sie ze mnie juz 5 dzien niesamowicie z wielkimi skrzepami i cerazette mi nie pomaga aby nie bylo krwawienia,mam juz wszystkiego dosc,zastanawiam sie czy poczekac troche,moze minie,czy odstawic cerazette,wizyta u gin za 3 tyg,bo tak sie czeka u mnie w Holandii.Sorka,ze napisalam tak dluga litanie,jesli ktos ma takie problemy to bardzo chcialabym wymienic zdania na ten temat,odezwijcie sie prosze

powinnas odstawic cerazette bo ci nie służy, jednym pomoze a innym nie trzeba dobrac inny lek, na krwawienia jest dobry Cyclo 3 fort ,cyclonamine ( przepisuje lekarz na rp) hemorigen - ziolowy bez recepty , tylko nie wiadomo czy u was to dostaniesz, czasami dobrze jest wziasc duzo witaminy C 2 (0,2 ) trzy tabletki razy dziennie, dobrze tez jest przyjmowac zelazo bo uplyw krwi jest wtedy duzy i spada hemoglobina a ogolnie jak masz takie problemy z miesniakami - krwawnienia itp to trzeba rozwazyc leczenie operacyjne, niestety mnie to tez czeka :/ teraz przyjmuje Provere i cyclonamine

powinnas odstawic cerazette bo ci nie służy, jednym pomoze a innym nie trzeba dobrac inny lek, na krwawienia jest dobry Cyclo 3 fort , hemorigen - ziolowy, tylko nie wiadomo czy u was to dostaniesz, czasami dobrze jest wziasc duzo witaminy C 2 (0,2 ) trzy tabletki razy dziennie, dobrze tez jest przyjmowac zelazo bo uplyw krwi jest wtedy duzy i spada hemoglobina a ogolnie jak masz takie problemy z miesniakami - krwawnienia itp to trzeba rozwazyc leczenie operacyjne, niestety mnie to tez czeka :/

Gość GeorginaFZX
mialam badania hormonalne i moj ginekolog przepsal mi te tablketki. mam brac od 16-25 dnia cyklu w celu jego regulacji. czy wam pomogl z regularnych cyklach??

Gość jamona
Dzieki Ultraspeed(fajny pseudonim)za odpowiedz.Trzymam za Ciebie mocno kciuki i daj znac jak juz bedziesz po.Moje krwawienie jak napisalam powyzej nareszcie minelo po 13 dniach(w tym 5 dni urwanie chmury),byc moze ta provera mimo wszystko spelnia swoje zadanie,ale okaze sie w najblizszej przyszlosci.U mnie nikt z lekarzy ( bylo ich 3) nie wzial pod uwage leczenia operacyjnego,byc moze jeszcze za male miesniaki albo po prostu probuje lekarz hormonami.

Gość jamona
Ja rowniez bralam cyclonamine przez 3 dni i provere 10 dni,pierwszym razem jak krwawilam 30 dni wtedy mi pomoglo,a te nastepne ostatnie krwawienie ustalo szybciej.Jak dlugo masz stosowac provere i jakie dawki? i jestem ciekawa jak ureguluje Ci sie krwawienie po zakonczeniu kuracji ,pozdrowionka:)

np. ja bralam provere na przedluzajace sie krwawienie miesieczne spowodowane miesniakiem i torbiela na jajniku...2X 5mg dziennie i po ok 20 dniach brania leku dostalam temp 37,6 poty i zimno w nocy na przemian i wystapilo krwawienie i co sie okazalo, lekarz powiedzial ze jest to miesiaczka i kazal odstawic lek,krwawienie pojawilo sie o czasie, tak jak miesiaczka wiec sadze ze ten lek mi nie pomogl...organizm sam sobie a lek sam sobie .... fakt faktem nie mialam dostac miesiaczki tylko brac ten lek przez 1 mc i po odstawieniu powinno wystapic krwawienie :/ ogolnie zle znioslam branie tego leku a co do miesniakow to lekarz rozwaza histeroskopowo usunac miesniaka bo to jest miesniak posluzówkowy, jak skonczy sie krwawienie ( o ile bedzie mi to dane, bo ostatnio tak nie bylo) to mam sie zgloscic do niego i da mi skierowanie do szpitala...troche sie pocieszylam ze moze nie bedzie klasycznego ciecia :/

witam ;) ja stosuje provere od tygodnia i przyznaje ze mam straszne bóle głowy, wrecz nie do zniesienia! Nie moge tez spac, przez co jestem ciagle zmeczona i znudzona! pisałyście że provere powinno sie stosowac przy jednym cyklu do 10-ciu dni, ja mam stosowac przez 15 i od pierwszego dnia nastepnego cyklu znow 15itd, hmm nie wiem dlaczego aż tyle. Mam nadzieje ze wytrzymam jakos i zniose ten ból, oby tylko było dobrze z moją miesiaczka...

Provera [firmy Pfizer]-zażywam ją co dzień o tej samej porze w dawce 1-na tabletka 5 mg .To jest początek mojej kuracji hormonalnej i mam je zlecone przez 30 dni na okrągło .Następnie mam się zgłosic do poradni K . Za nim podjęłam kurację leczenia zgłosiłam się do mojego lekarza z przewlekłym krwawieniem które trwało na okrągło od 3-ch miesięcy ,natychmiast dostałam skierowanie do szpitala w celu zrobienia badania histopatologicznego oraz wyłyżeczkowaniu jamy macicy .Po kilku tygodniach otrzymałam wynik Heperplasia glandularis endometri -przyrost błony śluzowej .Lekarz mój zaproponował mi wkładkę hormonalną i za równo antykoncepcyjną miała by ona za zadanie co dzień dozowac odpowiedną dawkę w wymaganym miejscu{w macicy } .To leczenie jest bardzo drogir by najmniej nie na moją kieszeń . Prawdo podobnie są mniejsze skutki uboczne leczenia hormonalnego .Lekarz mój to umotywował tym że lek jest już od razu w odpowiednim miejscu i o wiele mniejszej dawce co efektem jest mniejsza szkodliwośc .Ja podjęłam tańsze leczenie takie jak WY . Innym razem opiszę moje obserwacje .Życzę powrotu do zdrowia Doda . :)

witam, mam pytanie...wzielam provere by wywolac okres bo spoznial mi sie juz 40 dzien , czy jak bym byla w ciazy to miesiaczka bedzie po zastosowaniu leku...?

Gość sugar121
Witajcie , mam pytanie jakie są i ile będą trwać skutki uboczne zażycia całego opakowania tabletek Provery na raz ?? około 30 tabletek na raz ?? po to by wywołać sztucznie okres ??

Gość tina23
mam pytanie czy provere można stosować z innymi lekami jak np. Zinnat.Właśnie zastosowałam i nie wiem czy to dobrze bo powinnam je brać osobno ale zapomniałam o tym i brałam je jednocześnie.

Gość gn n th
daję ją swoim kotkom.

Gość tina23
proszę o jakiś odzew. może powinnam iść z tym do lekarza. Proverę miałam zastosować zaraz po skończeniu Zinnat.

Gość tina23
dlaczego kotkom

Gość dama z pieskiem
Ktos tu napisał, że Provera powoduje bezpłodność, bzdura!! Stosuję ją u mojej kotki już 4 lata i kotka nadal płodna, i po odstawieniu normalnie "okres" miała :)

Gość Eve666
Proverę dawałam mojej kotce, żeby nie miała ruji (rui). Odstawiłam, bo dostała po nich raka. Tyle w temacie :)

Gość naatalciaa
..

Gość naatalciaa
Cześć Dziewczynki:) Mam do Was pytanie.. Zacznę od początku, nie dostałam miesiączki więc poszłam do ginekologa i zdiagnozowano u mnie PCOS. Tym samym aby zacząć leczenie najpierw trzeba wywołać miesączkę, a więc lekarz przepisał mi Estrofen mite (który brałam od 1 do 11 dnia) do tego od 11dnia miałam brać Proverę do 25 dnia. Dziś jest 23 dzień i dostałam plamienia delikatnego. Lekarz powiedział, że jeśli dostanę okresu powinnam odstawić Proverę. Dlatego nie wiem czy te plamienie traktować jak okres i odstawić proverę czy też dalej brać ją. pomożcie....

Gość mikakakakaaaa
podobno przy stosowaniu Provery mogą się pojawić plamienia ja bym poczekała na okres, ale o ile wiem.. to należy odstawić i czeka się wtedy na okres.. a Tobie lekarz kazał brać aż okres się pojawi? dziwne.. ja mam brać od 18 do 28 dnia cyklu Proverę ale ja biorę z powodu problemów z płodnością i krwawień w środku cyklu, niskiego endometrium.. itd

Gość naatalciaa
Lekarz powiedział mi że mam brać tak jak mi przepisał, ale jeśli pojawi się okres to ostawić wcześniej i wtedy muszę zacząć brać syndi-35. Dlatego zastanawiam się czy dalej brać proverę czy już odstawić i traktować jak okres te plamienie i wtedy zacząć syndi.

Gość naatalciaa
zadzwoniłam do mojego Lekarza i ku mojemu zdziwieniu odebrał (jest na urolopie) powiedział, że jeśli mam te plamienie to jutro mam odstawić proverę i jak pojawi się okres to brać syndi, więc probelm rozwiązany :) Dziękuję za odpowiedź M :)

Gość benia 64
hallo ja biore cerezete juz 2 miesiace mam miesniaki lekarz powiedzial ze one musza sie zluszczyc a ja juz krwawie 3 tygodnie i sama sie juz bije ze dostane anemi co robic

Gość anikac
Od 2003roku "walczę" z endometriozą.Dwukrotnie usuwano mi torbiele tzw. "czekoladowe" ( w 2003i 2011roku) ze skutkiem raczej bez skutku. Przechodziłam 3 miesięczne terapie PROVERA 3*10mg. i CÓŻ MAMY ROK 2012 a ja w dalszym ciągu mam endometriozę. Nie sądziłam,że to jest aż tak okropne schorzenie, Czy mam pecha, czy też muszę zmienić ginekologa.Dodam iż każda terapia Proverą zostawiała ślad w postaci dodatkowych kg:( w sunie 13 kg)