Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kruszynkaaaa

Mam pytanie na temat DIANE 35

Polecane posty

Gość Kruszynkaaaa

Chodzi mi o to ze jak sie uzywa Diane35 (na tradzik) to czy moge zazywac tabletki np. beta-karoten lub jakies inne witaminy w kapsulkach ? z gory dziekuje za odpowiedz :)

Gość Kruszynkaaaa
Jeszcze jedno pytanie ... czy mozna tez na solarium chodzic :)

Gość Kruszynkaaaa
Nikt nic nie wie ???????????

Tak witaminki mozna jesc jak najbardziej , nie wiem jak z solarium ale ja brałam diane35 1,5roku i chodziłam i nic mi nie było a opini lekarskiej Ci nie powiem, ale pamietaj jak odstawisz trądzik wraca :)

Gość oj wraca wraca
u mnie jeszcze gorszy wrócił :o i w dodatku sobie hormonalny bałagan zafundowałam, i ból wątroby

Nieprawda, że wraca. Znaczy prawda, ale ni do końca, nie u wszytkich wraca, bo nie każdy reaguje tak samo na ten lek :) Poza tym, gdyby u wszystkich wracał, to terapia nim byłaby bez sensu, prawda?

Gość loppppppeeez
przy stosowaniu tabletek hormonalnych , lepiej nie korzystac z solarium, i w ogóle ostrożnie zs słońcem, bo mogą powstac przebarwienia. Nie MUszą!!!, ale mogą. Tak jak u kobiet w ciąży. A witaminy i beta karoten jak najbardziej możesz brać. Trądzik sie zmniejsza, tak jak i przetłuszczanie włosów, ale póżniej moze wrocić, czy będzie większy mniejszy, czy taki sam to indywidualna reakcj a organizmu. Ale jak sie bierze to po 2-3 opakowaniu juz widac różnicę.Dobrze jest po Dianie pprzejśc na tabletki z mniejsza liuczbą hormonów, chodzi o to , zeby odsrtawiac je stopniiowo, wtedy jest większe prawdopodobieństwo, ze trądzik nie wróci .

Gość pogromca trądziku
czyli diane 35 u mnie wcale nie dziala, a biore juz czwarty miesiąc:( zastanawiam sie czy juz nie odstawic..

Gość ja brałam te ddiane
i pomogła mi szczególnie na te góle na polikach .Odstawiłam po 3 miechach jednoczesnie przyjmując takie zastrzyki na uregulowanie hormonów i trądzik niewrócił.Pozatym po odstawieniu cera jescze ładniejsza była bo naczynka niepękały

Gość Kruszynkaaaa
No ja jeszcze mam taki krem na noc moze mito tez pomoze :) moze zrobie jak mi doradziliscie ze pozniej wezne mniejsza dawke hormonow czy jakos tak bo ja sie na tym nie znam :) pozdrawiam :*

Gość a ja mialam tak
po pierwszym ostawieniu diane35 tradzik wrócil od samego poczatku mialam ogromne grudy na twarzy zwlaszcza strefa t choc i policzka byly tluste i z zaskórnikami ale za to uregulowany okres a po drugim twarz normalna i okres ustal, ha i kto mi powie co moze byc grane ? nie ma reguly jak zareaguje twoj organizm...

Gość karolinkamalinka
Brałam Diane 3 lata,potem Cilest 2 lata - trądzik nie wrócił, choć nie biorę tabletek juz kilka m-cy.Co do opalania, to chodziałam do solarium, ale pzrestałam opalać twarz i latem dobre filtry.Przy pzryjmowaniu tabletek anty może pojawic się na twarzy tzw. ostuda, czyli brązowe palmy najczęsciej na górną wargą (takie "wąsy"), ponoć bardzo trudno potem jest się tych pzrebarwień pozbyć.Także na twarz proponuje jakis kremik koloryzujący, lepiej nie ryzykować :)

ja brałam diane 35 1,5 roki i wrocił trądzik po 10 miesiacach wiec mozna sie zaskoczyc.. nie spodziwała bym sie ze wroci... A dzis mi lekarz powiedział ze nia ma innej mozliwosci imusze sie szprycowac hormonami..co za dermatolog od świetej boleści !!

czy ktos Ma do SPRZEDANIA Lub ODDANIA Diane 35 ?? Byłabym zainteresowana!! Mój Emai: stressi@wp.pl

Gość madzia 22
Biore dwa miesiące diane-35 i w piątek po 7-dniowej przerwie powinnam była zacząć trzecie opakowanie. niestety wyjechałam i nie miałam do niego dostępu. i zastanawiam sie czy dziś zaczac to trzecie opakowanie czy poczekać i wziąść je za miesiąc?? które wyjście jest leprze. czy te dwa dni pożniej rozpoczęte opakowanie to robi jakaś różnice>? prosze o rade.

Gość bietka
A ja biore Diane rok..... Cera zaczela mi sie polepszac po 4 miesiacach. Jednak nie byla rewelacyjna. Przez kolejne miesiace nie wyskoczyly mi ropne pryszcze ( z czego sie bardzo cieszylam, bo przedtem to byla moja zmora), ale pojedyncze wychodzily niestety nadal. A jak jest dzisiaj? Biore nadal rok i miesiac i co sie dzieje?...ano wyskakuja mi znow pryszcze i to ropne, mimo iż biore nadal regulanie tabletki, zaznaczam biore je! Wiec ja nie wiem co sie dzieje :( Wiec wniosek z tego taki że jezeli ktos chce brac tabsy tylko na cere to niech najpierw poszuka leczenia tradziku w inny sposob, bo jak widac czasem podloze tego tkwi w czym innym, a tabsy nie pomogą

Gość doswiadczona26
Moje drogie uzywalam diane 35 przez 3 lata na tradzik i powiem szczerze na poczatku jest rewelacja a pozniej wszytko wraca do normy co do innych witamin owszem mozesz uzywac wszytkie tylko musisz uwazac na slonce i nie mozecie chodzic na solarium bo wychodza plamy a jeszcze jedno za nim zaczniecie naprawde leczenie dniana skonsultujcie sie z neurologiem dermatologiem i ginekologiem bo mozna niezlych problemow sie nabawic tak jak ja jestem juz po zawale mozgu a mam 26 lat i dzieki dianie mialam problemy uwierzcie i uwazajcie a tradzik nie jest tak latwy do wyleczenia jak wszytkim sie wydaje poprostu odpowiednia dieta leki i kosmetyki i tak nie zawsze jest rezultat

Gość niki84
Dziewczyny jakie macie doswiadczenia po odstawieniu diane35? bo mi cykl sie wydluzyl 34 do 38 dni! na dodatek krwawienie jest bardzo skape. nie sadze zeby to bylo normalne. na dodatek nabawilam sie grzybicy, co podobno czesto sie zdarza po odstawieniu diane. tradzik wrocil dokladnie po 3 miesiacach, najgorsze jest to, ze owlosienie nad gorna warga jeszcze bardziej widoczne niz przed diane :(

Gość monia79
TO ponoc czesto sie zdarza. ALe jesli cykl sie Tobie wydluza i bedzie bardziej wydluzal to radze odwiedzic ginekologa na badanie USG. W moim przypadku po odstawieniu tabletek Diame 35 po roku cykl wydluzyl sie do 45 dni. czulam sie fatalnie.Poprostu moj organizm tak zareagowal. Po wizycie u ginekologa stwierdzono ze mam zespol policystycznych jajnikow, prawdopododnie przez zaburzony cykl hormonalny. Znow przepisano mi Dine 35 na uregulowanie cyklu tym razem a nie na tradzik. Teraz stan mojej skory jest lepszy ale nie rewelacyjny. Radze wiec zwrocic do ginekologa w kazdym przypadku kiedy po odstawieniu Diany wasz cykl sie wydluza, nie ma z tym zartow. Zespol policystycznych jajnikow moze prowadzic nawet do nieplodnosci, a w niektorych przypadkach nawet do cukrzycy typu II. Pozdrawiam!

hejka jestem nowicjuszka dopiero po drugiej tabletce pierwszego lista hehe..narazie jest good hehe ale mam takie pytanie lubie czasem sobie zapalic..wiem ze to nie zdrowe itp ale piszcie ze wzgledu na diane35 bo czytalam w ulotce ze zalecane jest koneiczne odsatwienie czy ktos z was bierze te tabletki i pali papierosy? nie mowie ze nałogowo ale raz na jakis czas albo na imprezie tylko bo ja tak lubie do piwka ...hmmm kurcze chyba nic mi sie nie stanie jak sobie pare razy zapale..podkreslam- nie nałogowo\\!!!!błaaaaaagam o czyjąs opinie na ten temat najlepiej samego sporadycznego palacza stosującego diane.pozdrawiam i czekam :)