Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maladuszyczka

JKAIE SĄ PIERWSZE OBJAWY CIĄŻY I PO ILU TYGODNIACH MOŻNA JE ZAOBSERWOWAĆ ??????

Polecane posty

Gość maladuszyczka

Bardzo mnie ciekawi ten temat będę bardzo wdzięczna wszytskim które pozostawią tutaj swoje opinie doznania itp. Kieruję ten temat nie tylko do kobiet które chciały zajść w ciążę ale też do tych mam które nie chciały ale już są mamusiami i wierzę że są najbardziej kochanymi mamusiami na świecie ;) No i że nie usunęły tej " niechcianej " ciąży. Wiem że jest jakieś tam kilku procentowe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych wiem też to że ierwszą oznaką jest brak okresu po odstawieniu tabletek ... ale ja to wiem :) chcę wiedzieć jakie są naprawde pierwsze oznaki ciąży . Pozdrawiam wszystkich :)

Gość u mnie było tak
pierwszym objawem to było coś w rodzaju przyciągania ziemskiego, czułam sie ciężka i koniecznie musiałam usiąść, poza tym wszystkie objawy jak przed okresem aczkolwiek odrobinę inne tj. ból piersi z boku i nie cały czas, po prostu je czułam i od czasu do czasu kręcenie taki skurcz z bólem, to mijało i potem znowu ( przed okresem tez tak mam, tylko bolą mnie jakby cały czas) same sutki były bardzo wrażliwe( bardziej niz przed okresem) obwódki przy sutkach ciemniały, pwiększały się gruczoły , takie małe krosteczki, żyły na piersiach były bardziej widoczne, na brzegach ust pojawiało się lekkie przebarwienie, jakby obwódka, ciemna kreseczka. Śluzu było więcej( przed okresem też tak mam) tylko jakby mniej lepki , bardziej wodnisty jak rozcieńczone mleko.

Gość u mnie było tak
to wszystko działo się jak oczekiwałam na okres tj. w dniach przewidywanego okresu i jakieś 11 dni po tym terminie. Temperatura w pochwie pow. 37 do 37,2.

Gość olalaaa
A bolał Was brzuch tak jak przed okresem?

Gość olalaaa
A po jakim czasie od prawdopodobnego zajścia w ciążę można wykonać test aby był wiarygodny? Czy np. 2 tygodnie wystarczą czy trzeba aż czekać do pierwszego dnia brakującej miesiączki??

Gość u mnie było tak
aha i jeszcze mi sie coś przypomniało: zupełny brak siły, oddech krótki, jakby się zmniejszyła pojemność płuc, to wszystko jakieś 2 -3 tygodnie od zapłodnienia.

Gość maladuszyczka
Więc dziękuję ale zapraszam inne panie na ten topik :) :) :) :)

Hmmm moim pierwszym objawem ciąży był brak @, bo inne objawy są niestety dokładnie takie same jak na @ właśnie. Tzn ból sutków i pobolewanie podbrzusza. Ale 10 dni po terminie @ mi to przeszło. Około 7 tygodnia zaczęły się wymioty i wrażliwość na zapachy, zachcianki. I podwyższona ciągle temka. Na razie tyle :) ps. Obwódek żadnych wokół sutków nie mam...

Gość U mnie bylo tak
wrazliwe piersi, wiekszy brzuch-czyli to,co dla mnie typowe i przed okresem. Do tego doszlo namietne picie coca-coli, ktorej normalnie po prostu nie pije. W dzien spodziewanej@ zrobilam test-od razu dwie krechy...