Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zadziwiona

Rydzyk - dyskusja o wladzy

Polecane posty

Gość Zadziwiona

http://wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=209474 Jestem osoba wierzaca, jednak nie tzw. ''swietojebliwa''. Radia Maryja mialam okazje posluchac kilka razy pod wplywem kilku otumanionych nim starszych ludzi - by wyrobic sobie zdanie i bylam zbulwersowana sposobem prowadzenia rozmowy. Co pan Tadzio Rydzyk robi, poza inwestowaniem na gieldzie pieniadzy zebranych na inne cele niz nabijanie kabzy cwaniakowi w sutannie? Czy ta osoba zdaje sobie sprawe z tego jak bardzo zniecheca szczegolni emlodych ludzi do KOSCIOLA..? Niestety wielu z nich utozsamia koscielne WLADZE z religia i Bogiem jako takim. Wladza sadze do czegos zobowiazuje i napewno ni etylko do stawiania bogatych swiatyn w bardzo ubogim kraju jakim jest Polska. Czy ten czlowiek zadje sobie sprawe z tego jak zyje emeryci i rencisci od ktorych wyciaga czasem 3/4 rent i emerytur? Panie Rydzyk - predzej wielblad przejdzie przez ucho igielne niz pan trafi do krolestwa Bozego.. Nie zdziwi mnie jesli ten topuc zostanie usuniety - wolnosc slowa - ciekawe czy istnieje..

Gość ło matko i córko
dziewczyno, to piaty czy szosty topik dzis :O a i tak nic racjonalnie nie potrafi sie wypowiedziec w tym temacie "

tia a rydz za kase od tych emerytow rocznice smierci Papieza spedzal na Teneryfie..w 5gwiazdkowym hotelu...:O do tego 100mln zlotych,ktore zebral na tak zacny cel ,na stocznie gdanską dziwnie przepadly:P

Gość Mnie szokuje ...
że zakonnik prowadzi takie bujne zycie jak wczasy na Teneryfie ... przeciez to ogromne sumy, skąd on ma na to pieniądze ... Najwyzszy czas, że Papiez zajął się tym zakonem

Gość Zadziwiona
ło matko i córko czekam na racjonalna wypowiedz w tym temacie z Twojej strony.

Gość ło matko i córko
z mojej strony... nie moge wypowiadac sie racjonalnie na tematy irracjonalne :) nie jestem osoba wierzaca, dlatego moze zwrot "Wladza sadze do czegos zobowiazuje" w odniesieniu do pana Rydzyka brzmi dla mojego ucha lekko idiotycznie tak samo idiotyczne wydaje sie zapraszanie do studia rozglosni katolickiej politykow - po kij ...? tak samo idiotyczne wydaje sie polaczenie nazwiska osoby duchownej z gielda sluchalam wlasnie dzis w radiowej Trojce audycji "Za a nawet przeciw" i powtorze za racjonalnie myslacymi polakami: Rydzyk musi odejsc dla dobra ogolu wierzacych i niewierzacych bysmy nie cofneli sie do czasow Stalina bo przeslanki ku temu sa zauwazalne juz golym okiem

Gość No cóż ....
dla koscioła kat. najwazniejsze sa pieniądze - to widac po o. Rydzyku Zakonnik na wczasach na Teneryfie - nic dodac nic ująć

Gość Alez owieczki
dadzą przeciez o. Rydzyk zyje tak skromnie, to skromny zakonnik

Gość Klemens
To czarny pająk taki sam jak i większość pazernych klechów. Gdyby zniesiono celibat to pewnie większość mężczyzn by poszła na księży bo tam można zrobić niezłą kasę.

Gość Klemens
...a poza tym, chciałem zapytać: Radio ma buzię czy Radio ma ryja?

Gość Zadziwiona
Prawda..ze ksiadz to najbardziej intratny ZAWOD dzis. wladza bo kasa.. wladza bo glos i posluch. to smutne ze sa ludzie ktorzy to napedzaja, finansuja. Ojciec Rydzyk nie jest niczyim ojcem..- jest dzieckiem wykarmionym przez rencistow i emerytow, ktorym robi wode z mozgu. Jezus mogl na osiolku ale Rydzyk na krowie /jak sam powiedzial/ jezdzil nie bedzie /bo innych innych alernatyw poza bydlatkiem i mercedesem oczywiscie nie ma./ zabawne jak postrzega skale przewinien..w stosunku do niego wybacza ZLO..zas sam prosi o wybaczenie BLEDOW. Rydzyk musi odejsc.

kiedyś słuchałam przez kilka dni RM Fakty i musze przyznać, że wielebny Grzybek mnie zaskoczył, ten człowiek potrafi naprawdę z niczego pieniądze robić... Wpadł na pomysł, żeby ludzie przysyłali swoje świadectwa wiary a on...wyda ksiązke. Łatwo się domyśleć, że wielebny napisze tylko kilka slów na wstępie a resztę poprostu wklei, pan kazimierz i pani krysia ostatnie pieniądze z emerytury wydadzą, żeby kupić książkę w której będzie cos, co oni napisali, jesli oczywiści kupią tylko jeden egzemplarz, bo przeciez mogą kupić kilka...dla rodziny. A kto z tego kase zbije...?

Gość Skad się bierze
u zakonnika taka buta

Gość taaaaaaaaaaaaaaa
a dzis nawet z okazji swiat..ksieza z ambony, zeby za kasa nie gonic. Do kogo byla ta mowa? Do bezrobotnych co na chleb nie maja? Czy do rydzykow? On naprawde nie wstydzi sie jezdzic mercem?

nie wiem, co ten topik ma wspolnego z trescia artykulu. czy ktos z Was w ogole wie, o co biega w sprawie z Michalkiewiczem? jak nie, to sie dowiedzcie, bo pan Michalkiewicz akurat mial calkowita racje, tyle, ze swiete krowy - Żydzi z Hameryki maja za wielki wplyw na polskie wladze, jak widac. ich żądania sa naprawde absurdalne i bezprawne, ale gdziezby cos na Żyda powiedziec - toz to niepoprawne politycznie :O zycza sobie przyznania im majatku, nalezacego do Żydow przed wojna, tyle, ze tamci Żydzi byli obywatelami polskimi, a poniewaz nie mieli spadkobiercow - ich majatki zgodnie z prawem staly sie wlasnoscia skarbu panstwa. rozboj w bialy dzien - a tu nagle wszystkie media lacznie z Edelmanem (a jakze) naskoczyly na Michalkiewicza, bo osmielil sie powiedziec co nieco bez ogrodek. do tego znajac opinie o RM, nietrudno przekonac opinie publiczna, ze \"znowu antysemickie tresci sie szerza\", bo antyrydzykowcy nawet sobie trudu nie zadadza, zeby zapoznac sie z trescia felietonu. a to, ze Rydzyk jeszcze przeprasza za Michalkiewicza, tym bardziej budzi we mnie odraze. pieprzeni konformisci... 😡

Gość lygni sie spać
łałłłłłłłłłłłłł nie dzisioj już ida spać:P