Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ASFJSDFASDKF

KTO STUDIUJE TEOLOGIE ŚWIECKĄ I CZY STUDIA TE SĄ ŁATWE??

Polecane posty

Gość ASFJSDFASDKF

Gość studiowałam
studiowałam .Uważam,że trudne

Gość ASFJSDFASDKF
i jeszcze pewno nic po tym nie masz!bo co można miec po teologi oprócz bycia katechetą ?chyba nic!

Gość amikadzemado
teologia swiecka?a co to takiego?chyba księdzem mozna byc po tym

Gość studiowałam
Nie jestem katechetą ,bo odeszłam po pierwszym roku na inne. Dla mnie to był niewypał. Mnóstwo historii.Ja studiowałam wiele kierunków ,bo studiowałam w czasach kiedy się to robiło dla studiowania

Gość amikadzemado
to swietny kierunek jesli ktoś chce miec olbrzymią wiedze bo straszne kujony tam studiują ..podobny do filozofi czyli mozna studiować jak kogos to interesuje a niekoniecznie dla zawodu!

Gość bardzo trudne studia
powiedzialabym ze troche mniej ciezkie niż medycyna ale wiedza ogromna po tym jest napewno.

Gość studiowałam
Tak oczywiście,że filozofia także ,bo teologia jest na wydziale filozofii.Niemniej ten kierunek jest o tyle trudny,że trzeba poznać wiele bardzo specyficznych dziedzin tak jak mówiłam jest arcytrudna historia kościoła powszechnego.jest historia kościoła w Polsce,jest patrologia i to dla mnie było trudne. Natomiast czysto filozoficzne jak historia filozofii,logika,etyka to była wielka przyjemność.Studiuje się też łacinę i grekę.Dla mnie filozofia była o niebo ciekawsza i łatwiejsza

A ja mam pytanie, bo chcialam studiowac teologie tak dla samej checi zdobycia wiedzy z tej dziedziny - dla mnie najblizej jest UKSW, ale ktos powiedzial, ze wymagaja tam bycia wybierzmowanym, czego ja jeszcze nie dostapila. Czy ktos wie, czy to prawda? Oczywiscie najprosciej zadzwonic i zapytac, ale spostrzeglam taki temat na kafe, wiec pytam.

Gość tyka
Ja studiuję filozofię i nie żałuję, że akurat taki kierunek wybrałam. To kierunek bardzo ciekawy i bardzo poszerza wiedzę, a zawsze po nim można zrobić inny (ja np. robię licencjata z filozofii w tej chwili a uzupełniam mgr politologią). Studia są jak mówiłam ciekawe, ale też trudne i wbrew pozorom nie tak łatwo jest się obijać ;)

Gość bardzo trudne studia
teologia jest ciekawa choc ciezka.

Gość studiowałam
Władziu,ja nie wiem jak jest na tamtej uczelni,ale kiedy ja studiowałam wszystkie sakramenty były wymagane i świadectwo maturalne z religii również. Jak jest teraz popytaj na uczelni.