Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzbanuszek w kwiatuszki

Depilujecie ręce? Bo ja tak!

Polecane posty

Gość Maciek 1978
Muszę przyznać, że nieciekawie wyglądają owłosione damskie ręce... Nikogo do niczego nie namawiam, ale jestem bardzo zadowolony, że moja dziewczyna je depiluje - robiła to jeszcze zanim się poznaliśmy. Wygląda delikatnie i dziewczęco. Nigdy nie narzekała na depilację - dla niej to najnormalniejsza rzecz pod słońcem.

Maciusiu, a ja powiem nieskromnie, że prawdopodobnie Twoja dziewczyna po depilacji wygląda tak, jak ja przed... I komu lepiej ? ;) :D Pozdrawiam te depilujące się i te nie i życzę wszystkim wesołych świąt :)

jesli depilowanie rak uwazacie za fanaberie i przejaw mody to ja sie was pytm dziewczyny - po co golicie nogi i pachy? przeciez kieds sie tego nie golilo, to tez objaw mody?

Bez otoczki kuturowej nie przyszłoby żadnej z nas do głowy, żeby źle się czuć taką jaką się jest. Ani cellulit, ani rozstępy, ani owłosienie na ciele nie są w naturze swej obrzydliwe. To tylko sposób postrzegania ukształtowany przez okoliczności. Jedne mody epoki i miejsca akcetuję i ulegam im, innym nie ulegam i nie gnam owczym pędem za nimi. Ot, tyle.

Gość depila lady
Atakują nas dziewczyny, którym nie chce sie o siebie odpowiednio zadbać i dlatego próbują wmówić, że depilacja rąk jest zbędna. A ja z uporem powtarzam: jeśli włoski są ciemne - depilacja jest wskazana - na całym CYWILIZOWANYM świecie kobiety depilują włosy, na rekach też. Ciemne włosy na rękach wyglądaja OHYDNIE, czasami dziewczyny maja bardziej bujny zarost od facetów! Dziwię się, że w takich momentach nie czują dyskomfortu.... No ale cóż - kwestia dbania o sibie też jest rzeczą względną, jak się okazuje.....

Ależ nikogo nie atakuję. Raczej odpieram atak.:D Mogę być dla Ciebie ohydna i niecywilizowana. Ani mnie to ziębi, ani grzeje. Ja siebie akceptuję i moi bliscy też mnie akceptują. W pełni satysfakcjonująca mnie sytuacja.:classic_cool:

plomykowka czyli wybirasz z mody to co chcesz, to zrozum ze inni tez wybieraja sobie co chca, skoro ty uwazasz golenie pach za niezbedne to ja golenie rak (przynamiej moim przypadku). I wcale nie gnam owczym pedem za moda, bo skoro tak uwazasz to jestes taka sama jak ja bo golisz pachy i nogi a to wg twojej teori jest moda.

ja nie depiluje.. włoski sa blond.. i jakos nigdy mi nie przeszkadzały.. ale fakt, ze coraz więcej dziewczyn ma gładziutkie ręce trochę daje mi do myślenia. brak akceptacji? pewnie tak ;) no ale co zrobic.... w takim swiecie zyjemy...

Gość nie otwiera sie ta strona
ja mam juz wystarczajaco duzo powierzchni do golenia, na rekach tylko rozjasniam

Ó o jakim ty braku akceptacji mowisz? skoro tak to po cholere golisz sobie pachy i nogi? Hmmm brak akceptcji? Moda? Ja sobie gole i rece i nogi i pachy i nikomu nic do tego, ja nikogo nie zmuszam zeby robil to co ja, chce byc owlosiony - porsze bardzo.

Gość i wlasnie o to chodzi
uwielbiam miec gladkie wydepilowane rece, od pierwszej depilacji zdecydowalam ze bede zawsze to robic bo wygladaja o niebo lepiej niz owlosione i tyle

dokladnie - ktos lubi miec gladkie niech sobie depiluje, komus nie przeszkadzaja wlosy niech sobie je zostawi a kos ma delikatne i jasne to po co sie ich pozbywac. Kazdy dba o swoje cilo jak chce.

nie wiem po co sie z nami klocicie skoro tak samo sie depilujecie jak my. I co z tego ze robimy depilacje na rekach? wy robicie to na nogach i czy ktos wam mowi ze bieniecie za moda lub cos w tym stylu? Powtarzam - golicie tylko o jedno mijsce mniej od nas. Ja siebie w pelno akceptuje, ale to nie znaczy ze powinnam z tego wzgledu przestac golic nogi, pachy, nieobcinac paznokci, nie czesac sie itp. Ja w ten sposob dma o siebie, taka sie sobie poobam bardziej.

Kto się z Tobą kłóci? Jakoś nie widzę, żeby tu ktoś zawzięcie atakował zwolnenniczki wydepilowanych przedramion wmawiając im, że tylko owłosione ręce są prawdziwie piękne i akceptowalne społecznie...:D Poinformowano mnie, że jestem niecywilizowana i ohydna a ja stwierdziłam, że jak dla Was to mogę być.:D Dziwne jak na kłótnię...

djmarta -> zle mnie zrozumialas :) chodzi o brak samoakceptacji, ale u mnie. nie u Was... bo mi te włosy naprawde nie przeszkadzaja.. i jesli mialabym je zaczac golic, to chyba tylko dlatego, ze tak robia inni... bo podobnie bylo z nogami. jako 11latka zrobilam to pod wpływem znajomych. bo na tych moich nogach to nie włosy, a puszek byl :D :P

Gość a więc tak
ja tez od 10 lat co najmniej, nie podobaly mi sie wiec zaczelam sie ich pozbywac, tak samo jak wlosow z nog, pach, okolic bikini i glebiej i brwi. nie ma w tym nic dziwnego zwlaszcza jesli ktos jest brunetka z jasna skora i nir robie tego bo ze wzgledu na opinie innych ludzi tylko dla samej siebie:) pozdrawiam:)

Gość jak sa czarne to trzeba golić
i już.

Gość plasterek
również usuwam--z cebulkami :P przykładam plasterek z woskiem, jedno pociągnięcie i skóra gładziutka..boli..hmm...?...nie!!!..Dla mnie zresztą ból nie istnieje..jego odczucia są subiektywne-wielkie oczy..wielki ból :) i nie dam sobie wmówić, że chodzą po świecie kobietki, które wolą miec włoski..niż ich nie mieć..taka kultura, takie nagłaśniane wzorce..przez którymi żadna z nas nie ucieknie.pozdrawiam serdecznie i spokojnech świąt :)

Gość ja też depiluję włosy na
rękach od jakiegoś czasu, i ostatnio na w-fie jak moje koleżanki z klasy zobaczyły moje gładkie ręce, zaczęły sie śmiać i żartować.Szczerze mowiac nie rozumiem co w tym śmiesznego :o pełna pielegnacja-mój wybór. nie rozumiem też dlaczego niektórzy mówia jaki to klopot- mi to zajmuje 5 minut. Pozdro dla wydepilowanych :)

tylko mi nie mow ze to byla wymiana zdan bo jednak ktos cie obrazil, nas tez prownujac do wariatow chodzacych z lupa zeby spawdzac wlosy.

Gość ja też depiluję włosy na
ja nie wiem o co im chodzi, nie znam kobiety która nie chciałaby zakonczyć swoich problemów za włosami-tak, bo włosy to wg mnie kłopot. Jakoś dziwnie czułąbym się, gdyby ktoś szczególny miał by mnie głaskać po owłosionym ciele :o

Gość no i co z tego ze ze
ja gole bo mam czarne

jesli chodzi o mnie wlosy na rekach moglyby sobie rosnac tylko ze moje sa ciemne i poprostu mi sie nie podobaly. gdybym miala takie jak niektore moje kolezanki, jasniutkie, rzadkie, no takie normalne to w zyciu bym ich nie ruszyla.

A, to się poczuwacie do bycia wariatami? Bo ja sobie zażartowałam niewinnie i o nikim konkretnym... :D A poważnie, to u mnie z lupą się włosów szuka, na nogach też, taki mam typ urody i to jeden z jego nielicznych plusów - prawie całkowity brak owłosienia na ciele. Ale nie martw się, za to muszę rzęsy i brwi barwić henną :D Pewnie, gdybym była owlosiona intensywniej, też bym się depilowała, ale do głowy by mi nie przyszło namawiać innych do tego, czy tez twierdzić, że jestem lepsza, bo wydepilowana. A tu takie podteksty wyczuwam. I tak, ulegam modom kulturowym, co nie zmienia faktu, że wiem, że to tylko taka moda, umowa społeczna i nie ma czego przeżywać. Alleluja i przeżywajcie już beze mnie :D

Gość mika hmmm
w sumie to ja mam jakos bariere do wydepilowania sobie rak bo boje sie ze jak raz to zrobie to bede musiala robic to ciagle a jak nie zrobie tego juz za drugi m razem to odrosna twrdsze, kujace i ciemniejsze.... Wam nie wrastają? nie kują? a wogle to czym depilujecie woskiem i czy depilatorem? i wszystkie te na ramionach mniejsze tez?? No baa pewnwie ze kazda by chcialbyc gładka :)

Gość Vikaaaa
a moja kumpela zaczeła golić i teraz ma takie włochy jak facet !!! czarne i długie, a najgorsze jest to że powiedziała że już nie będzie golić bo jeszcze bardziej jej się rozrosną :D