Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emerithur

śmieszą czy żenują Was zachowania emerytów?

Polecane posty

Gość emerithur

Broń Boże proszę nie rozumieć tego jako brak szacunku dla starszych ludzie.Ale często zdarza mi się,że np. dostanę niezłego kuksańca w autobusie bo jakaś babina nie potrafi powiedzieć przepraszam tylko się ryje z łokciami do wyjścia...a co Wy o tym sądzicie?jesteście tolerancyjni?

Gość kruca fiks
nie zajebalbym mlotkiem te wszystkie udajace babuszki

Gość ballbinka
Denerwują.To, że ktoś jest starszy nie znaczy, że zwolniony z kulturalnego zachowania.

Gość emerithur
albo jak idziesz wolniej-bo przed tobą tłok i nie możesz szybciej a emeryt cię popycha(bo mu się śpieszy przecież)

Ja ostatnio natknełam się w tramwaju na nastepująca sytuację: obok mnie stała starsza facetka i cały czas cos marudziła pod nosem,że smierdzi i ona nie wytrzyma, po czym odeszła dalej(był tłok). A potem na cały głos zaczęła gadać:nażarł sie taki czosnku i wsiada do tramwaju, śmierdzi od niego jak nie wiem, obrzydliwość, powinien iść pieszo. Dopiero kapnełam sie o co jej chodziło, a najbardziej bolał ja pewnie fakt,że facet od którego \"śmierdziało\" nie ustapił jej miejsca. Nie wszyscy staruszkowie, ale większość, to niezłe hamaki;)

Gość bnialy motyl
w trawajac sa automatycznie zamykanie drzwi...i jedna pani dodam ze starsza zbyt wolno sie ruszala i ja przygniotly te drzwi... ale odrazu sie otworzyly....jak krzyczala na motorniczeo... "ty imbecylu...patalachu..hu.... nie widzisz ze zchorowana kobieta idzie"? ale w takim tepie doskoczyla do niego i przepchala sie bardzo zwinnie do przodu ze nie wiem, czy mi by sie to w tak szybko udalo...

Gość emerithur
lubię też pooglądać sobie emerytów jak rzucają się na kosze w marketach z jakimś badziewiem i dosłownie z rąk sobie wyrywają

Gość no dobra powiem wam
mnie smieszy chamstwo ludzi w KAZDYM WIEKU wy tez kiedys bedziecie emerytami...

akurat w tramwaju czy autobusie nie mam takich przezyc, bo poruszam sie autem. Jednak jak stoje na poczcie w kolejce, przede mna dwoch emerytow, oczywiscie wspominaja stare czasy i nagle mlody chlopak chcial tylko podac przy okienku kartke do wyslania, to zostal przez nich niezle opier....to jednak to wywoluje u mnie usmiech na twarzy ;) W sumie szmiesza mnie raczej starsi ludzie swoim zachowaniem i w swoim przekonaniu, ze im wszystko wolno chociazby z racji wieku. Mam do nich szacunek i jakos nie razi mnie to tak bardzo :) PS. Chce dodac, ze mialam prabacie, ktora umarla majac 96 lat i byla wspaniala.Najbardziej podobalo mi sie to, ze jak gdzies mielismy wyjsc, to 2h wczesniej dawala nam instrukcje, jak mamy sie zachowywac po wyjsciu z klatki schodowej, bo sasiedzi wszyscy patrza :P hehe Kochana byla....:)

Gość no dobra powiem wam
z rak sobie wyrywaja bo maja niskie emerytury i musza lapac okazje, och brak wam wyobrazni, ciekawe jak wy bedziecie sie zachowywac na emeryturze, moze w ogole nie bedziecie miec swiadczen bo teraz takie bezrobocuie, zycze wam tego z calego serca

Gość sierotttka
emeryci maja mnostwo czasu ale zawse jak jade do szkoly na 8 to jest cholerny tlok bo emeryci musza wlasnie o tej porze jechac na ryneczek

Kiedys w tramwaju zwolnilo sie miejsce, bylam zmeczona, wracalam z pracy wiec usiadlam. Siadajac niechcacy zahaczylam delikatnie torebka babcie ktora siedziala z przodu. Wyzwala mnie na caly tramwaj od narkomanki :O Darla sie na cale gardlo :O Glupio mi bylo jak cholera ale musialam syknac...zamknij sie.

Gość no dobra powiem wam
a ja kiedys bylam swiadkiem jak w tramwaju jedna strasza babka czepnela sie mlodej ze miejsca nie ustapila a druga, staruszka naprawde, stanela w obronie tej mlodej, miala naprawde sluszne argumenty. Wiec nie mierzmy wszystkich jedna miara. a na ryneczek jada rano bo ryneczek tylko ranio pewnie otwarty

Gość sierotttka
mnie smieszy to,ze promocja aczyna sie w paitek i trwa caly tydzien a emeryci sa juz pol godziny przed otwarciem sklepu bo sie boja,ze ktos im wykupi wszystkie aparaty do mierzenia cisnienia

Gość ostatnio
byłam świadkiem jak wsiadła do autobusu starsza pani, naprawde w podeszłym już wieku, zgarbiona, z jakąś dużą siatką. I jakaś kobieta koło 40stki ustapiła jej miejsca a ta babcia na nią zaczęła krzyczeć, że co ona wyprawia, ona jest stara dla siebie a nie dla jakiś ludzi, żeby jej miejsce ustepowali i w końcu do tej babki 40letniej: Pani sama jest stara to co mi panio miejsce ustepuje. No ludzie, a mówią, że to młodzi ludzie są niewychowani😠

Gość ja jakiś czas temu
jadąc do lekarza ustapiłam miejsce staruszce na kulach-mysle sobie bidulka pewnie jedzie tez do lekarza..Wracając od lekarza znowu spotkałam owa Panią-wracała właśnie z bazarku,niosąc marchew w reklamówce. Nie chciałoby mi, będąc schorowaną, jechać po marchewkę tyle przystanków.

Gość nie lubie123
nie lubie mocherów - chamskie, upierdliwe, tempe, brak kultury, zapatrzenie w oszusta rydzyka jak w Boga. oczywiście nie wszystkie są takie, ale dużo

Gość facet niestety
Emeryci w autobusach są oropni !!! Myślą, że zawze trzeba im ustąpić miejsca, ale nie rozumieją że jak się siedzi w szkole 6 godzin lekcyjnych + 2 godziny wf to człowiek też jest zmęczony ... O ile jadę do szkoły ustępuję miejsca, jak wracam z niej - niech się pieprzą !!!

Gość no dobra powiem wam
poczekam kilka lat i bede sie z was wysmiewac.... zobaczymy jak bedziecie sie czuli

Gość emerithur
do-no dobra powiem wam..nie generalizujemy przecież.Mówimy o przejaskrawionych zachowaniach.Tez uwazam, ze sa porzadni ludzie wsód emerytów.Ale wielu jest takich ,krorych zachowania nie potrafie zroumieć.Jest po prostu chamskie i nie wiem z czego wynika!

Gość jak byłam w bardzo
zaawansowanej ciązy to tez było mi cięzko stać,więc nikomu miejsca nie ustepowałam ale sa takie babki-paniusie, co to oczy maja wymalowane jak indianin,pazury długie i one o miejsce walczą. Jak dadzą radę sie pindrzyc to i postac mogą. Poza tym gdzie oni jeżdżą w godzinach szczytu? Do koćioła? Nie mOGA WYBRAĆ INNEJ PORY DNIA?

Gość Sommaire
A mnie wiekszosc staruszkow rozczula,w sklepie jak to jedna buleczke sobie kupuja i 3 plasterki wedliny,albo albo jak tak wolno ida,albo jak podaja caly swoj portfel zeby kasjerka wybrala sobie pieniadze,albo jak 15 minut chowa potem ten portfel do kieszeni albo gdzies....w ogole mnie to nie denerwuje,ze np.stoje w kolejce za taka wlasnie osoba.Wiem,ze byc moze sama taka bede:D Ale macie racje,niektore starsze osoby sa po prostu wredne i nie sadze,zeby byla to kwestia wieku; pewnie gdy byli mlodsi byli rownie niewychowani....Moim skromnym zdaniem:)

smieszy mnie to jak jeden przystanek jada a robia wielkie halo... bo one musza usiasc... i podsiadaja sie jak ktos kasuje bilet...

Gość Sommaire
I te siwe wloski takie rozwiane czasem,jak takie złowiki niekotrzy wyglądają:D

Podpisuje sie pod tym, co napisala o rozczulania Sommaire, bo fajnie to wylapala, ale dodam jeszcze, ze mowienie przez nich \"dziekuje\" kilkakrotnie i klanianie sie, pytanie o cene na danym artykule, bo nie wzieli wlasnie okularkow,rezygnowanie z zakupu art.spoz.na jaki w danym momencie mieliby ochote na rzecz tanszego produktu z wiadomych wzgledow....szkoda mi ich :(

Gość Astral
Sa fajne babcie i dziadkowie oraz upierdliwi, zgrzedni starzy ludzie. Kiedys jechalam sobie tramwajem, na siedzeniu siedziala dziewczyna, a do tramwaju wsiadla jakas STARA BABA (bo to nie byla mila starsza pani), stanela za ta dziewczyna i jak nie zacznie sie drzec na caly tramwaj, ze co to za chamstwo, ze mloda dziewczyna siedzi i nie ustepuje jej miejsca. Co prawda pominela fakt, ze ta dziewczyna nie miala oczu z tylu glowy i skad mogla wiedziec, ze za nia stalo to chamskie monstrum. Dziewczynie zrobilo sie glupio i zaraz wysiadla.

Gość ja znalam
taka jedna starsza babke co sie stroila i przychodzila do mijej mamy zeby jej cos uszyla..heheh do czasu jak pewnego dnia zamiast kasy chciala mamie dac obrazek swiety:) babcia udawala strasznie biedna , ale w koncu wyszlo szydlo z worka bo znala ja jedna nasza kolezanka i wiedziala ze ta kobieta zeruje na ludziach.......

Gość Vikaaaa
mnie śmieszą starsi ludzi :) moja babcia np wszystko widzi czarno :D czasami jest to juz śmieszne :)

Gość fajny temat
piszcie jeszcze :)