Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emerithur

śmieszą czy żenują Was zachowania emerytów?

Polecane posty

Gość do no dobra powiem wam
uchowaj Boze:P, tylko nie emerytami, zwłaszcza takimi chamskimi:P:P

Ja myslę, że kto jaki był za młodu, taki jest na starość :-D Moja Babcia jest super, zawsze pogodna, uśmiechnięta, pełna życia, majac 70 lat pierwszy raz w zyciu leciała samolotem razem ze swoja siostrą, do Włoch na wczasy :-D (to było wydarzenie w rodzinie :-D) , czyta ksiazki, prasę, chodzi na spotkania do klubu seniora, uwielbia operę, kino, teatr, jest tak zajęta, że nigdy nie ma czasu :-D Jest samodzielna, niezalezna zawsze taka była. Jest po prostu mądrą kobietą.

Gość mamuśkkka
jechałam kiedyś autobusem, będąc bodajże w 5 miesiącu ciąży, wsiadł jakiś dziadek, tak około 70 lat, jak zobaczył że ja siedze a on stoi to zrobił taką awanturę że chyba wszystkim pasażerom kopary opadły do podłogi. Po prostu zaczął mnie wyzywać za to że siedze!!!! wstałam więc ostentacyjnie wypinając brzuch, wszyscy zaczeli się na niego patrzec zniesmaczeni, facetowi zrobiło sie głupio i mówi ze "to może on jednak postoi", chyba nikt nie miał mi za złe jak mu powiedziałam zeby się teraz wypchał!! moim zdaniem to absolutnie nie kwestia wieku tylko KULTURY!!! przyznacie mi chyba rację jesli powiem ze nie wszyscy starsi ludzie to wzor dobrego wychowanie, no i nie wszyscy młodzi to hamy itp., prawda???

Gość ciutyraa
No ja byłam w szoku jak będąc w 8 miesiącu ciąży babcia około 80 lat ustępowała mi miejsca w autobusie :) Była tak miła ża skłamałam ją że siadać nie moge bo sie nie podniose :)A nogi mi w tyłek wchodziły.A inne stare rupcie z czarnymi od kresek brwiami siedziały !

Mnie najbardziej smiesza babcie w kosciolach. Stanie taka obok ciebie, zacznie sapac, fuczec, wzdychac....Za kazdym razem, jak obok nich jest w lawce miejsce wolne, to sie nie przesuwaja, tylko wstaja i wpuszczaja do srodka - i tak z 10 razy nawet, ale to rozumiem. Tylko jak przyjdzie do Komuni, ledwo ksiadz o krok odstapi od oltarza, zadzieraja glowy, knuja zeby byc pierwsza i na wyscigi leca, rozpychajac sie laskami i lokciami....Doszlam do wniosku, ze ten wyscig to taki sport - rodzaj rywalizacji, a miejsce na kraju lawki to takie \'pole position\' Bawi to, dopoki taka starsza, schorowana babcia nie wladuje ci lokcia w bok, powodujac bolesne skurcze, skutecznie przy tym wypychajac z kolejki...

popieram autora Od młodych wymagają kultury i szacunku, ale ich kultura juz dawno jest na emeryturze :) Pozdrawiam.

wildlife dobrze podsumowane;) Czasami mam wrazenie,ze wkurza ich starosc,a zlosliwosc rosnie proporcjonalnie do wieku:-o

to smutne, ale prawdziwe, rzadko słyszę od osób starszych słowo "dziękuję" nawet za głupie przytrzymanie drzwi w sklepie, o reszcie nie wspomnę, choć nie wszyscy tacy są i ukłony w ich stronę.

bywaja bardzo mili emeryci ale bywaja tez (i to w wiekszosci) ci niemili raz jechalam autobusem i jakas starsza krowa postanowila wysiasc a ze szkoda jej bylo powiedziec \'przepraszam\' to walila wszystkich lokciami,walnela tez dziewczyne co stala obok mnie(ok 20 lat) i ta jako jedyna jej oddala(reszta sie tylko wkurzala) to ta starucha sie odwrocila i drze sie na caly autobus \'ty mloda kurwo co sobie pozwalasz\' itp,tamta zatkalo ale sie wkurzyla wiec tez warczy na nai ze mogla nie walic wszystkich lokciami i ze sama jest stara krowa itd, to starucha walnela ja w twarz i wyszla z autobusu po prostu bylam w szoku :O ja to nie wiem co bym tej krowie zrobila na jej miejscu....

Gość ----mery lu
kiedyś wracałam sobie autobusem do domu, późno już było więć autobus prawie pusty.... usiadłam na tych pierwszych siedzeniach przy środkowym wejściu do autobusu i jade... na przystanku wchodzi babcia i staje obok mnie ( a wokół wszystkie siedzenia wolne) patrze się na nią, ona na mnie zniesmaczona... nie wiem o co chodzi no to wstaje i sie przesiadam obok... a ona do mnie , ze to jej ulubione miejsce..... nosz kurwa....