Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyjaś żona

świeta

Polecane posty

Gość czyjaś żona

Nienawidzę świąt. Czy Wys też co takiego czujecie?. Otóż mój mąz zawsze organizuje mi świeta w stylu " zaprosiłem .....( najczęściej teściową), a potem tak sobie organizuje pracę, aby tylko nic nie zrobić w domu. Chyba wychodzi z założenia , że ja moge nie spać w nocy. Jutro muszę iść jeszcze do pracy , a jak wrócę to on sobie wziął w pracy nockę, żeby się szybko ulotnić z domu. No a oczywiście jak wróci w pierwsze święto rano, to będzie tak zmęczony , że będzie spał do obiadu. I co ja mam wszystko zrobić -kiedy? Napiszcie co o tym myślicie, bo ja mam już dosyć.

Gość Moj maz ma podobnie

Gość Moj maz ma podobnie
Jednak ja znalazlam sposob.Kupuje wczesniej wczasy na swieta i wszystko mam gleboko w 4 literach.Tak jest w Wielkanoc i Boze Narodzenie.

te wczasy to dobry pomoc ale to dla kogos kto nie jest tradycjonalista ja tam lubie w sumie swieta chbya dlatego bo jeszcze nie mam meza:o czyjas zona , a ile jestescie juz malzenstwem

Gość czyjaś żona
Do skup się na zadumie Pogadamy jak będziesz 5 lat po ślubie.

Gość Tradycja tradycją
Byla sobie przez 10 lat . I ja cala swiateczna z jezorem na brodzie i polzywa.A tu jeszcze tesciowa i pol rodziny meza,do ktorych trzeba sie usmiechac ,bo ma byc milo:O A do diabla z tym. Od tradycji wole swiety spokoj gdzies nad morzem,lub gdziekolwiek,byle nie z nimi .Od 7 lat tak jest i jest dobrze.

Gość Czyjś Maż
Ja najchętniej zabrałbym żonę na wczasy, ale z kolei żona woli zaprosić rodziców. Ja też pójdę do pracy ale do niczego nie namawiam. Może żona wymienimy się PARTNERAMI? hihi

Gość do tej od zadumy
>>>>>a nad czym tu dumac hęęę? Nad tym jak posprzatac po calych tych gosciach ? I jak nie wybuchnac gdy z zadowolonymi gebami stana u wrot ?? Dzieki ,postoje :) Ty dumaj dalej!

Tradycja tradycją i bardzo dobrze robisz!!!!!!! bo taka jest prawda , ze my sie nameczymy i nie mamy zadnej przyjemnosc z tych swiat;o

Gość do tej od zadumy
A czy ja tu biadole? Mowie tylko ze nie mam ochoty na te sztucznosci i zapieprz przez dwa tygodnie by tylko innym bylo fajnie.Mi ma byc dobrze i basta .Juz sie nasluzylam innym i nie mam wiecej zamiaru.Nie warto .OOO

Gość czyjaś żona
Wiesz skup się na zadumie, ja bym właśnie tak wolała, jechać sobie na cmentarz do rodziców i postać trochę przy ich grobie. Ale niestety nie mogę , bo nie dośc , że teściowa to jeszcze z siostrą przyjdzie.

Gość czyjaś żona
I co wychodzi na to , że prawie wszystkie kobiety uwielbiają święta, gości, sprzatanie i sztuczne uśmiechy. Tylko ja jestem inna. Albo te co nie lubią , to teraz zapieprzają przy sprzataniu, pieczeniu ciasta, przygotowywaniu wykwintnych potraw. Potem wrócą do pracy wykończone poświętach. Cóż każdy wybiera co lubi. Ja mam zamiar zadzwonić do teściowej i odmówić jej wizytę w święta. Wkońcu święta są też dla mnie. A jak mój mąż chce spędzać święta z mamusią to może się wyprowadzić do niej i będzie ją miał na co dzień.

Gość czyjaś żona
Do skup się na zadumie A Ty byś nie wolała pojechać na cmentarz do rodziców, niż gościć teściową i jeszcze w dodatku jej siostrę. Może to jest dziwne, ale i tak czuję , że to ostatnie świeta z moim mężem. Niestety, ja jestem jego żoną , a nie praczką , sprzataczką i kucharką. Twój mąz ma chyba więcej szacunku dla Ciebie jako kobiety - gratuluję. Niestety, mój przez ostatni rok zrobił sie okropny, stale jest niezadowolony z życia, a ja przy nim zaczynam sie dusić. Nie zdradzam go, ani nie daję mu takich powodów, a on i tak przegląda moja komórkę i kontroluje. To chyba on popada w skrajności , nie ja.

Gość sam1
do czyjas zona: a ty nie masz jakiejs rodziny do ktorej mozesz wyjechac na swita ? Moze jakas babcia na wsi ?? Jak masz to oznajmijn wspanialemu mezowi ze ty wyjezdzasz i niech on przygotuje siweta.

Gość Fatamorgana2
jeny! a czy wy przyjemność świąt widzicie tylko w żarciu ,siedzeniu przed TV w wypucowanym pokoju??!!! Ludzie zastanócie się, przecież jak zjecie o jedno ciasto mniej a w zamian za to wyśpicie się nocą to świat sie nie skończy!:o

Gość Fatamorgana2
Właśnie ,że biadolisz,bo po co Ci ten cały zapieprz?! nie możesz posprzątać jak zwykjle sprzątasz? postawić stroik upiec jedno ładniejsze ciasto? Tylko zaraz nieprzespane noce, gotowanie,pieczenie,że nawet mrugnąć powieką nie masz czasu...

Gość czyjaś żona
własnie nie sprzatam, nie piekę ciast, po prostu chcę spedzić świeta z mężem , a nie z jego rodziną, bo niestety na co dzień widzimy się prawie wcale, ja przychodzę z pracy, on wychodzi do pracy.Czy to takie egoistyczne, że chcę chociaż dwa dni pobyć z nim?

Gość Fatamorgana2
nie, czyjaś żono to nie jest egoistyczne,to normalne. Wybacz nie wiedziałam że nie sprzątasz i nie pieczesz jak oszalała! A nie mogłabyś np. kupić biletów dla dwóch osób i poprostu spakować męża i zabrać go ze sobą na jakąś wycieczkę? A czy on nie chce z Tobą spędzać z Tobą świąt? czemu nie chce?

Gość czyjaś żona
Widocznie nie za bardzo mu zależy, żebyśmy byli we dwójkę. A zresztą mi juz też nie zależy. Wrócił z pracy i znowu zaczął robić awanturę. Ja juz podjęłam decyzję - nie chcę z nim dłużej być. Niestety na wczsy na świeta nas nie stać, żyjemy jak większość ludzi w tym kraju od 1-go do 1-go. Życzę wszystkim spokojnych świąt .