Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła zona

podział majątku przed ślubem?

Polecane posty

Gość przyszła zona

od razu mówię i zaznaczam że jestem przeciwna, kocham mojego faceta i nie myślę o rozwodzie już przed ślubem, ale niestety moja mama ma złe doświadczenia i wywiera na mnie presję. chodzi o to że mama kupi sobie mieszkanie, my mamy zamieszkać tam gdzie ja obecnie mieszkam z mama, z tym że mieszkanie to jest nie wykupione i do remontu ale jest dość duże. Wykupi je mój facet ze mną w imieniu mojej mamy a moja mama przepisze mieszkanie to na... no właśnie. na kogo? ona by chciała na mnie a żeby mój przyszły był tam zameldowany a mieszkanie było na mnie, albo żeby był jakiś podział wkładu, ale ja jakoś tego nie widzę takiego rozliczania się z każdej złotówki, z każdego m2. niewiem co robić bo nie chcę na dzień dobry wchodzić w konflikty albo z mama albo z przyszłym mężęm....

Gość przyszła zona
napiszcie mi co o tym sadzicie, co robić? może ktos miał podobną sytuację?

Gość xxxxxxxxxpppppp
wiesz co ja np.mieszkam w mieszkaniu po rodzicach i moj przyszly maz wprowadzi sie do mnie bedzie zameldowany ale mieszkanie jest moje i bedzie po slubie moje.Nigdy nie zrobie tak ,ze on bedzie razem ze mana wlascicielem.Wiesz roznie w zyciu sie uklada.Po mimo tego,ze bardzo kocham mojego narzyczonego i niebo bym mu przychylila to jezeli chodzi o mieszkanie to trudno ja wlasciciel a on zameldowany jako moj maz.pozdrawiam.