Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaaaaaaaaaa

Woda utleniona

Polecane posty

Gość O MATKO.
ja tez już nie wyrabiam.. właśnie zakupiłam wodę utlenioną, ale nie wiem czy to na wieczór, czy jak.? poczekam do wieczora właśnie o zobaczę.. xP .. yh.. okss.. muszę iść z psem.. x( miłego rozjaśniania włoskÓw.!! =**

Gość balbina16
mam problem z wasikiemwkurza mnie to ze niemige bardziej sie zblizyc do innych osob bo sie boje ze bedzie widoczny. boje sie zdecydowac na depilacje poniewaz mowia ze wloski bede miala jak umeszczyzny a jak to zrobie to bedee miala czarne kropki. to mnie przetaza. za wodom utlenionom tez nieprzepadam bo niszczy skure pomuszczcie wybrac i podajcie jakoms rade please please and thank you

Ja również mam ten problem ;/ tylko, że na rękach, jestem brunetką, więc widać okropnie, chciałam spróbować z tą wodą utlenioną tylko, że nie wiem jak to nacierać, kiedy i w ogóle, strasznie z tym w lato ;| Help!

Gość szczypka25
JA polałam sobie wodą utlenioną włosy 5 razy tzn nie od razu tylko przez 5 dni codziennie. Efekt był taki jak przy uzyciu rozjaśniacza tylko włosy strasznie się zniszczyły. Po prostu polałam je wodą utleniona i czekałam aż wyschną. Teraz farbuje już całą głowe farbą bo mam juz baaardzo duże odrosty:)

Gość Maragaritta
Dziewczyny! Powiem tak: woda utleniona działa. Z tym, że ja ogoliłam nogi tylko raz w życiu (gdy byłam bardzo mała, miałam może 7 lat). Do dziś nie wiem, co mi odbiło, na szczęście w ten sposób potraktowałam tylko łydki. Dziś mam 19 lat i wciąż nie golę nóg, nie mam potrzeby. Od jakiegoś czasu stosuję 9% wodę w kremie (mozna ją zakupić w hurtowniach lub salonach fryzjerskich, jest bardzo tania i wydajna). Smaruję nią łydki codziennie (przez foliową rękawicę), na początku wytrzymywałam 5 minut, teraz (po 2 tygodniach) nawet do pół godziny. Efekty są bardzo pozytywne: włoski mi wyblakły, stały się bardzo miękkie i coraz częściej same wypadają. Do tego stopnia, że mogę pozwolić sobie wyjść na ulicę w rybaczkach i nikt ich nie dostrzega. Mam ten komfort, że one nie rosną cały czas, jak przy regularnej depilacji, ale osiągnęły pewną długość (ok.0,5-1 cm) i raczej już nie zauważam daleszego wzrostu (możliwe ze jest bardzo znikomy), dzięki temu, mogę je systematycznie maltretować rozjaśnianiem i wysuszaniem. Nie widać ich, bo przylegają do skóry, nie mam także zadnych przebarwień powodzie utlenionej, zawsze gdy zmyję krem nakładam na nogi jakiś balsam nawilzający lub natłuszczający i skóra nie piecze. Chciałabym apelować, byście nie podejmowały pochopnie decyzji o depilacji, to jest męczące i coraz częściej spotykam się z opiniami ze szkodliwe (wrastanie włosków, zapalenie mieszków). Nie katujcie się depilatorami czy woskiem, zacznijcie od sposobów naturalnych, które nie pobudzają wzrostu włosków. Pozdrawiam wszystkie walczące z włoskami!!! Trzymajcie się! :)

Aha, dzięx za odpowiedź! Chciałam jeszcze zapytać czy dostanę tą wodę utlenioną w kremie w sklepie Natura?

A i jeszcze jedno. Czy ta woda utleniona w kremie jest z jakiejś firmy? Widziałam z Joanny, tylko nie wiem czy jest właściwa, czy na pewno osłabi włoski i rozjaśni.

Gość Maragaritta
Ja uzywam wody SCANDIC LINE w litrowej butelce 9% (kosztuje ok. 10 zł). Ona jest przeznaczona do profesjonalnego rozjaśniania włosów (głównie pasemek).

Nie wiem czy znajdę takie coś ale poszukam ;) Może znajdę gdzieś :) A gdzie dokładnie to kupiłaś?

Gość Ostro
Słuchajcie po pierwsze jesteście tu strasznie wszystkie hmm \"niedouczone\":) Moje drogie google nie bolą,a powiedzą wszystko.Wystarczy wpisac w wyszukiwarce \"woda utleniona\" i wyskoczy wam kilkaset haseł z nią związanych, a na stronie pierwszej znajedziecie już wszystko :) Heh... Trochę zaradności. A więc tak,używam wody utlenionej na wąsika( i mi pomogła) przemywam codziennie,regularnie,weszło mi to już w nawyk. Przemywam też buzię i krosty,bo niestety borykam się z trądzikiem i szczerze mówiąc jest trochę( ale bez rewelacji) lepiej.Dla nieuświadomionych woda utleniona występuje również w żelu,nie tylko w postaci płynu.Ja zaś mam płyn ( zywkłe 3 %) ,z tej racji,że był pod ręką w domu i mi na WŁOSKI jak najbardziej pomaga.Polecam.Woda ma wiele zastosowań,podobnie jak olej rycynowy :] Stosouje się ją także do płukania jamy ustnej,pomaga ponoc na aftę oraz do kąpieli jeśli ktoś się boryka z problemami skórnymi.Tylko wszystko w odpowiednich dawkach,wymieszane z wodą.Czasem czyszczę nią nawet paznokcie!!!:) Brzmi śmiesznie,ale jak ktoś,że tak brzydko powiem (grzebie w ziemi czy w czymkolwiek innym) to można wyczyścic skrórkę pod paznokciem wlewając tam kroplę wody :) Aaaa i nie wypala twarzy :P Możecie miec jaśniejsze brwi (też się zagalopowałam :D ),ale twarzy wam raczej nie wypali :)

Gość Taka.
Ja mam 13 lat i mam bardzo gęsty meszek jeden włosek nawet do 1 cm ;/ Dziś pierwszy dzień przemywam wodą utlenioną. Ile trzeba czekać aż wąsik zniknie? Jak zapobiedz białym plamom po w.utlen. ? Czy na 100 % wybieli mój meszek. On jest dosyć czarny , bardzo. Po ilu razach widać ,że meszke jest znacznie jaśniejszy. Proszę o odpowiedzi na moje pytania.

Gość Wstręt do siebie.
Hej, mam 13 lat i mam meszek na górniej wardze. Rozumiem , że to częsty przypadek u brunetek,ale u mnie to chyba lekka przesada . Chciałabym się go pozbyć przy użyciu wody utlenionej. Rozumiem , że woda utleniona , tylko go wybieli ,ale zostają podobno plamy. Nie chcę byc poniżana przez ten meszek. Nie moja wina ,że przyszłam na świat akurat taka. Bardzo mi z tym źle , kiedy nie spojrzę w lustro mam do siebie wstręt. Rozumiem ,że nie tylko ja mam takie problemy ,a le chyba nie powiem o tym rodzicom , wstydzę się. Ale mam w domu wodę utlenioną jak to zadziała to będę szczęśliwa. Nawet mój brat mi mówi " ogól się " . To jest naprawdę dziwne , dlaczego kobiety muszą mieć takie coś ... Nie chcę tego. Chcę być normalną dziewczyną jak moje równieśniczki. Chcę wyglądać normalnie.Dlatego licze na wasze rady . Może jakoś mi pomożecie. Klaudia.

Gość stopniowo szczęsliwsza
Dziewczyny woda utleniona naprawdę działa! Mam dopiero 13 lat, ale mój wąsik jest bardzo czarny i widoczny, a do tego mam bardzo jasna karnację. Niestety taki żywot brunetek:( Przeczytałam kiedyś na jakimś forum;) że wąsik można wybielić wodą utlenioną, więc spróbowałam...i nic.Stwierdziłam, że to nie działa, ale od 3 dni "wzięłam się za siebie" i polewam go obficie co 5 minut:D Używam zwykłej 3%, ale słyszałam że w żelu jest jeszcze skuteczniejsza. jutro zamierzam udać się do apteki. jestem bardzo zadowolona, zużyłam pół butelki w 3 dni, ale efekty są może małe, ale wąsik jest mniej widoczny. POZDRAWIAM :**

Gość ehee...
to poczekaj aż ci się skóra skruszy... powodzenia...

Mam podobny problem jak wy dziewczynki, zdarzyło mi się nawet ze zostałam parę razy upokożona z tego powodu...:( Chociaż podobam się i chłopakom i dziewczynom więc nie wiem co jest... Nie chciałam stosowac radykalnych rozwiązań bo i odrastają i kropki ciemne.. Wybrałam wodę utlenioną 3%. Parę razy w tygodniu stosuję taką maseczkę trzymam ją 10min po czym zmywam i smaruję kremem. Wacik+woda utleniona+ mydło. Wąsik jest mniej widoczny a jak znowu przyciemnieje to znowu stosuję Pozdrawiam!

Gość kkkkkkkkkkkkkk
skutecznym rozjaśnianiem jet woda utleniona+soda oczyszczona+amoniak.......tyle że trzeba uwazać z tym aminiakiem bo jak sie nałoży pod nos:)to zeby za bardzo nie wdychac tego:/...i taki jest minus....ale rozjaśnia w 100% tyle ze trzeba powtorzyc zabieg ze 2-3 razy

Gość Pamarańcza.
Jeżeli chodzi o włosy na ręcach , to polecam golenie ! Zwykłą maszynką ! To jest naprawde świetne.Golę je całkowicie.Mam rękę gładką normalnie jak niemowle ! Robię to raz dziennie,podczas kompieli.Nie zajmuje to dużo czasu,a ja nie mam problemu z chodzeniem na krótki rękaw. No ale mam jeszcze problem z wąsikiem i właskami na brzuchu i plecach,oraz piersiach ;( Zaczęłam golić brzuch.Ale to jest dość męczące.Dlatego mam zamiar kupić widę utlenioną.Nie chcę odrazu nakładać jej na np wąsik,bo boje się że coś nie wyjdzie i sobie problemu narobie.Dlatego najpierw wypróbuje to na nogach,i zobaczę czy będą efekty.Jeżeli tak to zastosuje to na plecy brzuch wąsik i piersi.Mam nadzieję że pomoże ! Powodzenia dziewczyny w walce z włoskami .. !

Gość szkodzi
Ostatnio nastała moda na stosowanie nadtlenku benzoilu (brevoxyl, benzacne itp.) Dzieje się tak pomimo, iż substancja ta ma działanie rakotwórcze (swojego czasu toczono nawet dyskusje nad europejskim banem dla tego środka). Nadtlenek benzoilu zyskuje duża popularność na forach internetowych, głownie dlatego, że efekty jego działania w przypadku trądziku są w zasadzie natychmiastowe - co potwierdza wiele osób, także tu na tym forum. Tymczasem podobne działanie, przy najprawdopodobniej mniejszej szkodliwości wykazuje woda utleniona w postaci żelu. Dzięki żelowej formie działanie wody utlenionej w końcu może konkurować z nadtlenkiem benzoilu. Dobrze mieć na uwadze, iż zarówno nadtlenek benzoilu jak i woda utleniona powodują produkcję wolnych rodników, tak więć działanie prooksydacyjne będzie zbliżone, dlatego nie powinno się ich stosować nadmiernie długo. Exclamation Różnica polega na tym co zostaje w skórze gdy dana substancja odda cząsteczkę tlenu. W przypadku wody utlenionej jest to oczywiste. Nadtlenek benzoilu natomiast musi być zmetabolizowany do kwasu benzoesowego, który jest niczym innym jak E-210 - rakotwórczym, dodatkiem dodawanym do produktów spożywczych, który ma być systematycznie usuwany z przemysłu. Jednak to nie wszystko. By pozbyć się ze organizmu (w tym przypadku skóry) kwasu benzoesowego (E-210), musi on być absorbowany i wydalony z moczem. A to oznacza dodatkowe niepotrzebne zużywanie skórnych zapasów witaminy C. Jeszcze jeden argument przeciwko środkom typu brevoxyl. Tak więc z mniejszego zła wybrałem starą, poczciwą wodę utlenioną, tylko że w postaci żelu - tak by przedłużyć jej działanie. Cytat: Woda utleniona, czyli nadtlenek wodoru 3% niszczy beztlenowe bakterie trądzikowe. Propionibacterium acnes nie znoszą tlenu, w związku z czym wszelkie utleniacze (nadmanganian potasu, nadtlenek benzoilu, woda utleniona) stanowią dla nich pewną zagładę. Woda utleniona oczyszcza skórę, wybiela, działa ściągająco, antyseptycznie, pobudza krążenie krwi. Ułatwia udrożnienie mieszków włosowych i porów skóry. Dotlenia skórę, przez co pobudza w niej metabolizm i procesy regeneracji. Usuwa plamy, przyśpiesza cofanie się wybroczyn i wysięków, grudek i krostek trądzikowych. Woda utleniona stosowana na zmianę ze spirytusem salicylowym jest stanowi skuteczną terapię usuwającą zaskórniki i plamy trądzikowe. Wspomniana terapia kombinowana złuszcza również naskórek. Skórę trądzikową należy przemywać wodą utlenioną conajmniej 2 razy dziennie. Polecamy stosować na skórę wodę utlenioną w aerozolu (firma Avena, opakowania 50 i 100 g) oraz wodę utlenioną w żelu Peroxygel 3% (Gemi), ok. 4 zł (15 g). Woda utleniona dozowana na skórę spryskiwaczem lub aerozolem lepiej wchłania się w skórę i efektywniej działa. W postaci żelu działa natomiast dłużej.

Gość Edziaa
Hej dziewczyny! Mam dopiero 13 lat i ten sam problem z wąsikiem...Słyszałam ,że można go zwalczyć wodą utlenioną ale jaka wybrać w żelu czy taką zwykłą w płynie która jest skuteczniejsza??? Mój wąsik nie jest moze jakoś tam mocno czarny czy gęsty ale gdy się przyjżmy z bliska to go widać. Nawet jeden chłopak to zauważył a potem się naśmiewali przykre...Jeszcze jedno czy po wodzie utlenionej w żelu czy zwykłej zostają jakieś plamy? Jak stosować to czy zmywać po jakimś czasie wodę nalożoną na wąsik? Pomóżcie bo widzę ,że nikt nie dodawał wpisów przez kilka lat a tym bardziej ,że w sobotę wybieram się do apteki:)!

Gość Edziaa
Przepraszam pomyliłam się z tymi latami źle popatrzyłam sory..pomyłka:D

Gość agi88
"tylko że ja kupuje takie male cudo jak woda utleniona 3% w ŻELU!!! przez 2 tygodnie smaruje co noc cienka warstwe i co ??? efekt SUPER!!!jasniutkie niewidoczne wloski.. nie jakies sally hansen za 40 zl tylko cos kolo 4 zl " zgadzam się w stu procentach, ja też używam i REWELACJA! :))))

Gość Kłopoty
Hej coraz bardziej myślę o meszku który mam na twarzy słyszałam że sok z cytryny działa :P ja spróbuje z spirytusem może to coś da :/

Gość gama21
jacie laski jak ja się cieszę że nie jestem sama w tym wszystkim. mam problem z włosami na rękach narazie próbowalam tylko plastrow z woskiem ale boje sie sprobowac drugi raz dlatego ze oczywiscie boję sie bólu i ze mam troche za dlugie wloski :p od pewnego czasu zastanawiam się o rozjaśnianiu włoskow ale n ie jestem pewna czy woda utleniona zadziała nie wiem czy kupic tez specjalny produkt "Rozjaśniacz" kosztuje niewiele 8 zł i zawsze warto próbowac. włoski staja sie niewidoczne i nie przejmuje sie depilacją no ale nie zawsze produkty dają zamierzony efek. narazie proszę was babeczki o radę bo naprawde zalezy mi o zlikwidowaniu tych cholernych włoskow!

Gość gama21s
Właśnie kupilam rozjaśniacz z joanny ciekawa jestem czy zadziala, jutro wypróbuje mam nadzieję że pójdzie wszystko zgodnie z planem.

moja historia z nadmiernym owlosieniem zaczela sie jak pewnego dnia zlapalam maszynke taty i ogolilam 'wasik' - ktorych wogole nie mialam, i wlosy na rekach - ktore rowniez byly minimalne i jasne. Mialam wtedy okolo 8 lat. Teraz mam 16 wiec duzo czasu minelo, i nie obeszlo sie bez obrazliwych komentarzy. Duzo razy jak bylam mlodsza ponownie chwycilam za maszynke - i powtorka z rozrywki. Wiem, bylam cholernie glupia, wiele bym dala zebym miala niewidoczne wloski:/ . No ale trzeba jakos zyc, dlatego wiec 2 miesiace temu kupilam krem rozjasniajacy wlosy na ciele. Nalozylam go na przedramiona i meszek. Masakrycznie swedzialo ale jakos to przezylam przez 10 minut. Rzeczywiscie zadzialalo, lecz po paru dniach znowu byly ciemne, i co gorsze byly dluzsze niz przed 'zabiegiem' . Poczytalam troche na internecie o kremach rozjasniajacych i wlasnie dowiedzialam sie ze one tak dzialaja - tylko na pare dni i wydluzaja wlosy :/ . Niechcialam ponownie uzyc kremu, bo zapewne po miesiacu ciaglego uzywania dlugosc wlosow szczegolnie na rekach bylaby podobna do owlosienia goryla -.- , wiec postanowilam znowu uzyc wody utlenionej, bo wiem ze rozjasnia wlosy. skoczylam wiec do apteki i kupilam normalna w plynie 6%, i przeczytalam wlasnie caly ten temat i dziewczyny pisaly ze stosowaly przez okolo 14 dni i byly swietne efekty i tak dalej! Strasznie sie z tego ciesze i mam nadzieje ze u mnie tez tak dobrze pojdzie lecz jestem ciekawa paru rzeczy. Czy po tych dwoch tygodniach bede musiala ciagle codziennie stosowac wode utleniona, czy moze pozbede sie na dobre ciemnych ochydnych wlosow nad gorna warga i na przedramionach? , czy wlosy sie rzeczywiscie zniszcza, i moze wykrusza po jakims czasie? Czy po uzywaniu wody utlenionej bedzie taki sam efekt jak po kremie rozjasniajacym- ze tylko na pare dni i wlosy sie wydluza? PS. Moze cos doradzicie?

Gość Czeesc
A ile macie lat ? Bo ja 14 i nwm co ja mooge zrobic ? ;/

Gość Falalalalala
Ja od wczoraj zaczęłam uzywać zwykłej wody utlenionej do włosków na rękach. Efektów jak na razie nie ma, ale poczekam... Jakieś 2 tyg, a jak to nic nie da to przestanę i może kupię tą wodę utlenioną w żelu... Albo rozjaśniacz od Joanny. Ale nie wiem czy mam się na to zgodzi XD. Pewnie mnie wyśmieje ;P.

Gość Falalalalala
agnieszkababe - wiesz co... nie znam się na tym, ale jak na twoim miejscu (jak już ci się włoski rozjaśnią) to stosowałabym wodę utlenioną przynajmniej raz na jakieś... 3 dni? bo jak nie to mogą znowu być ciemne i kolejne 2 tyg na rozjaśnianie... oczywiście mogę się mylić.

Gość ghjkl
idzcie z tym do lekarza

Gość natalka9100
Hej mam 12 lat i mam taki sam problem jak wy czyli z wąsikiem. Przeczytałam różne strony odnośnie tego i dziś wypróbowałam wode utleniającą i podziałało wcierałam ok 2-3 min. I pomogło wąsiki są troche niewidoczne i stają sie blond. Naprawde polecam dziewczyny z taki przypadkiem mi to podziałało.