Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justina

Czy nie zaszkodzi

Polecane posty

Mam pytanie.Nie stosuję żadnych specjalistycznych diet,natomiast nie jem za dużo słodyczy i w ogóle unikam tłustych potraw.Dziennie spożywam do ok.1600 kalorii.Chciałam się dowiedzieć czy np,jeśli w jakiś dzień(np.święta)zjem trochę więcej,np.kilka kawałków ciast,sałatka z majonezem,coś smażonego,słodycze,itp.czy to nie zaszkodzi zbytnio mojej figurze?

Gość no ale może
no jak to nie zaszkodzi???zjesz lyzke majonezu to juz dodatkowy kilogram przybedzie, lyzke salatki swiatecznej to az 1,5 kg....

Gość nescafee.
dupsko Ci urosnie jak armata, pamietaj tylko glodowka o suchym ryju zapewni ci doskonala figure

Gość tamaraa
Jednodniowe obżarstwo nie zaszkodzi, żeby przytyć kg musiałabyś pochłonąć 7000 kcal i to też niekoniecznie byś przytyła. Spokojnie możesz jeść sałatkę i słodycze, a po świętach odchudzać się od nowa. Ile udało już Ci się schudnąć??

Justina,ja też uważam,że Ci nie zaszkodzi,zwłaszcza,że stosujesz zdrową diete:).a po świętach powróc do tego,co jadłaś wcześniej i będzie oki.

Gość na diecieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja też mam nadzieje że nie będe miała po swiętach tych kilogramów które zdążyłam już zgubić,jestem na diecie dopiero od 10 dni i jem 1000kcal do tej pory udawało mi się opanować ale teraz te wszystkie pyszności ,chyba nie dam rady się powstrzymać,ale skoro mówicie że nie da się przytyć w jeden dzień to pozwole sobie na małe co nie co,tylko że świeta są przez 2 dni a to już chyba większy problem

własnie najgorsze jest to,że mozna objadaniem się-rozepchac żołądek.W związku z tym następnego dnia jesteśmy bardziej głodne i chce się nam więcej jeść.Jeśli jednak opanujemy to łaknienie,i powrócimy do diety ,to nic nam nie grozi.(Pod warunkiem,że nie objadamy się zbyt często,bo można rozregullowac przemianę materii).

Jeśli w danym dniu spożyjesz więcej kcal niż wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne - nadmiar kcal zostanie zgromadzony w postaci tkanki tłuszczowej. Zawsze możesz zniwelować ten efekt zwiększając aktywność fizyczną, najlepiej po zjedzeniu węglowodanów (ale odczekaj trochę czasu aż posiłek się strawi). Jeśli zjesz słodkie i organizm nie może wydatkować energii z niego dostarczonej, wówczas nadmiar energii zamienia się w tkankę tłuszczową. Są to minimalne ilości, ale zawsze. Nie można unikać tłuszczy w diecie, ale najlepiej dostarczać je z dobrych źródeł (ryby, orzechy, oliwa z oliwek, pestki\\ziarna dyni, sezamu, słonecznika, siemię lniane, jaja). Mandylia - łaknienie pojawia się nie wskutek \"rozepchanego\" żołądka. Jest to skutek uboczny niskokalorycznych diet !!! Koniec końców po każdej diecie cud pojawia się takie łaknienie, jest to mechanizm obronny każdego organizmu. Justina najpierw wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne a później ustalaj dzienną dawkę kalorii: http://exrx.net/Calculators/CalRequire.html Jeśli Twoje dzienne wynosi np. 2300kcal to wcinasz zdecydowanie za mało.

Gość jgcjy
możesz powiedzieć somełan co tam trzeba wpisać

Opis pojęć na stronie www: Male/Female Sex - płeć, male - mężczyzna, female - kobieta Age - wiek Pounds/Kilograms Weight - waga wybierz w kg i wpisz swoją ;) Inches/Centimeters/% Body Fat - Ht or BF, wybierz centymetry i wpisz swój wzrost Resting - ilość godzin, które przeznaczasz na spanie, odpczynek (w ciągu 1 dnia/nocy) Very Light - zajęcia na siedząco, jazda samochodem, autobusem, gotowanie, pisanie na klawiaturze, gra w karty, tego rodzaju aktywność - a wpisujesz ile godzin w ciągu jednego dnia/nocy mniej więcej przeznaczas na tego typu aktywność Light - spacer, sprzątanie domu, itp aktywność, czyli już większa niż \"very light\", i tak samo - ile godzin w ciągu dnia tego typu aktywność Moderate - szybszy marsz, jazda na rowerze, taniec itp aktywność fizyczna, Heavy - ćwiczenia wymagające dużej aktywności fizycznej, ile godzin w ciągu dnia Total (24 hrs) - tu wpisz 24, bo tyle godzin ma cykl dzień\\noc BMR (Calories) - jest to ilość kalorii niezbędna do utrzymania organizmu przy życiu, ogrzania go, dostarczenia energii, żeby organy prawidłowo funkcjonowały. Activity (Calories) - to ilość kcal, które potrzebujesz na swoją dzienną aktywność fizyczną. Im bardziej jesteś aktywna, tym wartość ta rośnie a oznacza to, że możesz więcej zjeść bezkarnie kalorii - jeśli dużo ćwiczysz. Total Calories - to Twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne potrzebne do tego, żeby organizm prawidłowo funkcjonował.

Gość jgcjy
wyszlo mi 1480(niezb ednych)jem 1000kcal chyba nic mi nie grozi co

Gość jgcjy
dlaczego niemożliwe

Gość jgcjy
teraz bmr wyszło 1380

Gość jgcjy
w drugiej tabeli wpisałam liczby 8,5,9,2,0

Gość jgcjy
napisałeś że bmr to ilość kalorii niezbędna do życia ,czyli większa nie jest mi potrzebna

Gość reo
uwazam,ze jedodniowe obzarstwo niczemu nie zaszkodzi,powtarzam jednodniowe...Somelan,za duzo sie oczytales,a pamietaj,ze kazdy organizm jest inny i nie kazdemu na diecie 1000 wypadaja wlosy i krusza sie paznokcie

reo - jeśli chodzi o kwestie biochemiczne, to każdy organizm jest TAKI SAM. Chcesz mi powiedzieć, że jeden może wcinać 100 czekolad dziennie i nie przytyje a ktoś jak będzie wcinał 100 czekolad dziennie to będzie otyły? Czy może każdy zareaguje w ten sam sposób, jeśli będzie wcinał np. te 100 czekolad? jgcjy - BMR - to liczba kalorii niezbędna do życia jeśli byś 24 godziny na dobę SPAŁA :P

Gość reo
somelan,jestes uroczy...nikt nie moze wcinac 100 czekolad dziennie, a jezeli juz to po co ???Po prostu nie bylo o czekoladach...ani o jednej!

Chciałem zobrazować, że każdy organizm jest taki sam i tak samo zareaguje na pewne stymulanty. Może chciałaś (wnioskuję, że jesteś kobietą -> \"somelan jesteś uroczy\" ;) ) napisać, że nie każda osoba w ten sam sposób przeprowadza \"taką samą\" dietę. Ktoś może na diecie 1000kcal uzupełniać ją kompleksem witamin, minerałów a inna osoba może pokrywać w 80% tę wartość słodkim. Wówczas efekty i towarzyszące im zjawiska mogą być różne.

Gość reo
alez to ty insynuuesz,ze diete 1000 pokrywa sie slodkim...no po co??ale sa swieta i jestesmy skazani na wyzwania....I od tego zaczal sie temat-obzarstwo...Sadze,ze jedniodniowe, konsekwentnej diecie nie zadzkodzi.

Somełan-ja wiem!!!;),ale chodziło mi o to,że im więcej jemy,to \"nasz organizm się do tego przyzwyczaja i domaga się więcej\". Np.taka sytuacja -jem sobie jednego dnia 2000kcl następnego dnia pozeram sobie(tak dla smaku:D)500 kcl więcej(niby głodna nie jestem..ale co tam,smakuje mi to ciacho,więc zjem;) kolejnego dnia ,przewaznie o tej samej porze-co porzedniego dnia(gdy rozkoszowałam się tym pysznym ciachem;))pojawia się tak jakby głód(którego przedwczoraj nie doświadczałam). Nie jestem dietetykiem,więc nie wiem jak to fachowo nazwac;),no ale...z mojego doswiadczenia tak to mniej więcej wygląda...

Gość gość
Wejdź teraz na: http://www.igortreneronline.pl i wygraj 10.000 złotych! Chcesz wyglądać seksownie i atrakcyjnie? Chcesz cieszyć się wspaniała sylwetką? Chcesz pokazać wszystkim, że możesz się zmienić? Wejdź teraz na stronę najlepszego trenera w Polsce: http://www.igortreneronline.pl Innowacyjne metody treningowe, nowoczesne plany żywieniowe, fachowa suplementacja. Dzięki nim zmiany zachodzą ekstremalnie szybko! Wejdź teraz na stronę najlepszego trenera w Polsce: http://www.igortreneronline.pl I zmień się nie do poznania nawet w ciągu jednego tygodnia! Pozbądź się tłuszczu na zawsze, zbuduj piękna smukłą sylwetkę lub wspaniałe muskularne ciało! Wejdź teraz na: http://www.igortreneronline.pl i wygraj 10.000 złotych!