Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczonna

Głaszcze, gotuje, zmywa, masuje - brać, mimo iż ma wady?

Polecane posty

Gość ona i ja
widac trafila kosa na kamien, bo i Ty i on jestescie pewnie sowjej wartosci ...

Gość ulalaaa
Owszem, ale w odpowiednim czasie pojawiła się pewna kobieta. Czy zaskoczona ma pewność,że w pewnym kryzysowym momencie ( a takie ZAWSZE bywają) w jej życiu nie pojawi się podobna osoba, która wykorzysta sytuację?!

Gość ona i ja
zaraz, 6miesiecy pomieszkujecie u siebie a Ty nie znasz jego daty urodzenia i nie wiesz jakim jest znakiem zodiaku?

Gość ten rozsadek
jest wiele taktyk rozwiazywania problemow, moze on ma zupelnie inna...z tego co piszesz interpretuje ze chcialabys zeby on umial rozwiazywac je w takim sa sposob jakim Ty sie poslugujesz?

Gość zaskoczonna
Staram się, żeby to nie było zrędzenie. Nie polega to na tym, że "Ty coś robisz źle" tylko "co myślisz? co czujesz? jak to zrozumiem, będę wiedzieć jak to jest na Twoim miejscu i znajdziemy rozwiązanie odpowiednie dla nas obojga". To są raczej pytania o jego zdanie lub odczucia, a następnie czy na pewno dobrze zrozumiałam. Nawet na zamkniętych w sobie to działa, ale ilość energii, jaką trzeba włożyć jest przeogromna.

Gość zaskoczonna
Otóż pewność, że nie nastąpi moment krytyczny można mieć wiedząc, że partner ma dość determinacji żeby na bieżąco rozwiązywać problemy - wewnątrz związku, nie poza nim. Ja mam dość siły i samoświadomości, żeby wiedzieć, że tak chcę postępować i dam radę.

Gość ten rozsadek
zaskoczona, Ty sie starasz a on moze uwaza ze marudzisz...coraz bardziej odnosze wrazenie ze potrzeba Wam czasu, przede wszystkim zeby sie lepiej poznac.

Gość ten rozsadek
ulalaaa, tak, masz racje, ale takich rzeczy nigdy nie mozna przewidziec, ryzyko zawsze jest i bedzie...kazdy zwiazek to ryzyko, obojetnie jak na to nie spojrzec, wystarczy przestac sie bac i oczywiscie trzeba wiedziec czego sie od zycia chce

Gość zaskoczonna
Znam datę urodzin, ale nie spawdzałam jaki to znak :) Nie wiem, jaka jest jego metoda rozwiązywania problemów. Jedyny jaki był między nami został "zamieciony pod dywan"... Obawiam się, że to jest ta meotda.

Gość ona i ja
urodzil się w styczniu czy w grudniu?ja wierze w horoskopy

Gość zaskoczonna
Nie musi być moja meotda, może być jakakolwiek rokująca nadzieje na rozwiązanie odpowiendie dla obu stron. Przemilczenia tematu nie uważam za skuteczne.

Gość zaskoczonna
Ja w grudniu, on w lipcu...

Gość ona i ja
a nie mozesz jeszcze poczekac?

Gość ona i ja
czy wy nie idziecie do pracy? kurcze, rano wstać trzeba... zaskoczona----> w domu pracujesz?

Gość zaskoczonna
Może i on uważa, że marudzę. W takich sytuacjach każda moja wypowiedź jest przemyślana i wyważona, najpierw się trzy razy zastanowię zanim coś powiem i pomyślę, jak ja bym tę wypowiiedź odebrała - nie sądzę, żeby dało się to zrobić wiele lepiej. Dostałam w tym zakresie kiedyś niezłą szkołę, przygotowanie teoretyczne też jest. ;)

Gość ten rozsadek
zaskoczona, bazujesz to wszystko na jednym przypadku, czy bylo ich wiele?

Gość ulalaaaa
No ja to akurat w nocy poluje na fajnych facetów. :) :)

Gość zaskoczonna
Trochę mogępoczekać - trochę, bo wiek. Tylko to jest problemem, bo tak to mogłabym sobie po trochu nad sprawą pracować. Pracuję trochę w domu, trochę w biurze, nie mam stałych godzin. Jak wstanę i się przykulam do biura, to jestem :)

Gość ten rozsadek
stawiasz bardzo wysoko swoje zachowanie piszac ze nie wydaje Ci sie ze mozna zrobic lepiej, zawsze znajdzie sie ktos lepszy...sama to ulalali napisalas...a nie chcesz troche ze swojego ego popuscic, jezeli Ci na facecie zalezy oczywiscie, jezeli nie, to pewnie badz nie ugieta.

Gość zaskoczonna
Bazuję na jednym zdarzeniu, bo poza tym nie było powodów do scysji, oraz na relacjach pomiędzy nim a innymi ludźmi.

Gość ten rozsadek
kobietki, u mnie dopieto 20 godzina:)

Gość zaskoczonna
Ale co mam popuścić z tego, że w sytuacji konfliktu odkładam swoje ego na półkę nawet jeśli z drugiej strony lecą przykre słowa i mimo to rozmawiam???

Gość zaskoczonna
Tego się właśnie obawiam, to wymaga cholernego samozaparcia. Owszem jestem do tego zdolna, tylko na jak długo sił mi starczy?

Gość ten rozsadek
nie badz taka surowa zatem, jak mozna po jednym takim zdarzeniu wywnioskowac ze facet pod dywan z kazdym problemem "biegnie" - eh, Ty sama masz stracha dlatego tak przez lupe na niego patrzysz...jak sie bedziecie oboje tak panicznie bac to faktycznie moze przejdziecie obok czegos fantastycznego...

Gość ulalaaaa
Ten rozsądek, nie wiem, ile masz lat, ale mądrze piszesz. Nie mów nikomu, ale cie lubię. :) Dobranocaś.

Gość zaskoczonna
Jeśli popuszczę kwestię rozwiązywania problemów na bieżąco, to się nawarstwią i narosną. I przyjdzie ulalaaa i mi go odbije :)

Gość zaskoczonna
Sugerujesz, żeby wyciągnąć jakąśtrudną kwestię i zobaczyć jak reaguje? Bo nie bardzo mam czas czekać. Dobranoc, ulalaaa :) Jak będzie już dostępne klonowanie, to dam Ci namiary :D

Gość ten rozsadek
ulalaaa, Ty podobno na fajnych facetow po nocach czatujesz, a ja zwykla plec piekna jestem..nie napal sie;)

Gość ona i ja
moze on byl zawsze tak lubiany w towarzystwie, że nie pragnie miec idealnej harmonii w zwiazku z kobietą po prostu stosunki z otoczeniem kompensują mu niedogodnosci relacji z kobietą ja to się domyslam, ze facet po rpostu jest ponad przeciętnie urodziwy tylko autorka nam tego nie napisala wprost, pewnie przystojniak, do ktorego ludzie po prostu lgna pewnie oboje pracujecie gdzies, gdzie coagle spotyka się nowych ludzi a do niego jak sądzę lgną wszyscy, pewnie ma mily sposób bycia

Gość ten rozsadek
no na przyklad, z drugiej strony problemy z czasem same przyjda jak w kazdym zwiazku, wiec nie wiem czy wypada je wymyslac...a z czym Ci sie tak spieszy...6 miesiecy to krotko, daj Waszemu zwiazkowi czas i nie badz taka surowa w ocenianiu faceta...daj mu sie "pomylic" to tylko czlowiek;)....