Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes21

Leżace solarium jest ble

Polecane posty

Gość agnes21

sama korzystam z solarium ale tylko stojącego.Nierozumiem jak można kłasc sie na łóżku jak tam może ktoś przed chwilą lezał z trądzikiem na całym ciele albo czyms gorszym.To totalny brak higieny.Przeciez niemamy pewności ze łóżko za kazdym razem jest ,,świeżo wydezynfekowane,,.Może w tym spryskiwaczu jest poprostu zwykła woda.Do panienek korzystających z leżacych solarium zadaje pytanie -Czy wam to nieprzeszkadza?

Gość na stojacym
boje sie grzybicy stop, zreszta na lezacym taz , tradzik nie jest zarazliwy, gorsze sa grzybice pochwy, kila itp. tego sie boje.

Gość ja tez.........
kiedyś korzystałam z solarium ale tylko stojącego tak samo się brzydzę, ktoś przed chwilą lezał nagi spocony może z jakąś zaraza

Gość na stojacym
dlatego bardzo czesto opalam sie w majtkach, w torebce mam drugie i zmieniam po opalaniu

Ale macie problemy. To po co chodzicie w takim razie do tego solarium! Mozecie poprosic pania z solarium, zeby przy was dokladnie wytarla lezace lozko.

Gość agnes21
Oczywiście ze mnie niebrzydzą.Przesłąnie mojego postu jest takie że jak ktoś ma chorobe skóry czy wypryski i korzysta z solarium to nastepna osoba korzystająca po nim moze sie w jakiś tam sposób zarażyc.Chodzi mi o rozprzestrzenianie bakterii.To jest niehigieniczne.Znam osobe która dopóki niezaczeła korzystac z solarium niemiala trądzikuna ciele a odkąd nagminnie chodzi na solar leżacy ma zawalone całe plecy i jakies wypryski na udach.Nielepiej korzystac ze stojącego i miec pewnośc ze niczym sie niezarazimy?

Gość a pytanko
mam. nigdy nie bylam na stojacym. na czym tam sie stoi? mozna cos podlozyc? wziąc klapki?

Gość agnes21
Nieczuje obrzydzenia do osób z trądzikiem tylko obrzydza mnie totalny brak higieny i zrazki jakie są na łożku w solarium .Bo przeciez luidzie z róznymi chorobami sie tam opalają.Grzybice skóry nie są z powietrza przeciez...Tak na marginesie osby z trądzikiem na cile niepowinny korzystac z solara.Ale to jest moje zdanie

Gość na stojacym
Fionka- ale skad ja mam wiedziec czy w tym spryskiwaczu jest plyn bakteriobojczy? chodzie bardzo zadko , najchetniej nie robilabym tego wogole ale jestem strasznie blada wiec musze zeby ludzi nie straszyc

Ja też jestem strasznie blada i kupiłam sobie ostatnio balsam brązujący Soraya Słońce. Nigdy nie mialam zaufania do tego rodzaju specyfikow, tym bardziej ze wyprobowalam juz kilka. A ten jest bardzo dobry. Opalenizna naturalna, smrodu samoopalacza brak :) Polecam zamiast solarium.

Gość nowa monika
jak mozna takie durnoty wypisywac To dyskryminacja ludzi ktorzy maja problemy z tradzikiem Oni tez maja prawo do solarium A np jak sie chodzi na basen to jeszcze gorzej bo sie siedziw jednej wodzie to dopiero jest niehigieniczna a i nigdy w zyciu!!!!!!!1----tradzikiem nie mozna sie zarazic A poza tym jak sie myje to sie nie boi nie;)

Gość goudencia
Zacznij chodzić do stojącego solarium i po kłopocie.

ja chodzę do takiego solarium, gdzie przy mnie Pani dezynfekuje łózko- poza tym w pomieszczeniu jest recznik papierowy i spray więc moge sobie poprawić- sama po opalaniu dezynfekuje łóżko, bo szanuje osoby, które również korzystają z tego solarium- nie mam zadnej choroby, ale zawsze się człowiek spoci albo zostają tłuste słady po kremie i rzeczywiście widać czy łózko jest brudne- bo pot, czy sebum zostawia matowe ślady...

Gość oś
jak mam trądzik a jestem zadbana bardziej niż niejdna osoba bez trądziku...to o niczym nie świadczy, możesz takimi słowami zranić niejedną osobę. Powiem tylko, że mam mnóstwo przyjaciół i znajomych, bo cenia mnie za to jaka jestem i nie patrzą na pryszcze. A Twoja koleżanka skoro tak mocno się opala, to własnie od tego może mieć wypryski, solarium nie jest zdrowe i na niektórych na parwde źle działa. Sama już sie nie opalam.

Gość anonima galowa
cholera w ten sposob to tak: nie dotykac pieniedzy, nie przymierzac ciuchów, w restauracji jesc tylko przyniesionymi przez siebie sztuccami, na swoim talerzu.. pomysl ze ktos chory mogl nim jesc, w autobusie nie dotykac niczego, przypadkiem nei siadac w lecie bo ktos mogl siedziec przed Toba chory... echg nie chce mi sie dluzej wymieniac. A co do solarium tak jak wyzej - stoi spray i reczniki mozna samemu wytrzec

Gość bvuk.
boze przeciez w solarium przynajmniej tam gdzie ja chodze lezy spryskiwacz ( dosc ma intensywny zapach wiec to napewno nie woda) i reczniki mozecie sobie po swojemu wytrzec...

Gość ale brednie...
po pierwsze, jak juz ktoś pisał, w dobrym solarium sa ręczniki i płyn w kabinie i mozna samemu dokonać "poprawek" po drugie trądzik nie ejst zaraźliwy po trzecie przy większości chorób skóry bardzo wskazane sa naświetlania UV po czwarte i najwazniejsze: promienie UV działają same w sobie bakteriobójczo ( UV typu C jest nawet wykorzystywany do sterylizacji pomieszczeń).