Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PATI82

Babcia -ciężarem

Polecane posty

Gość PATI82

Czy ktos z wsa też mieszka z upierdliwą i wscipską babcia, pomóżcie bo ja juz nie moge. O na sie wszystkim interesuje i wtrąca jest bardzo wscipska i mnie i moja rodzine obgaduje miedzy innymi i ciągle jej cos niepasuje. Jest wiecznie nie zadowolona , a ja juz nie moge tego słuchać. Mam 24 i mieszkam z rodzicami i bratem no i babcią i juz mam jej dosc. Czy ktos z was tez ma tak , napiszcie i poradzcie jak z taka babcią zyc!!!!!!!!!!!

Gość drahma
WściBska. W ściBska. WściBska.

Gość MOP
Ja tez mialam taka babcie...mialam jej dosyc...nie wiedzielismy co zrobic. Tez byla bardzo wscibska i wszystko chciala wiedziec. Teraz tak mysle ze jej sie po prostu nudzilo w malym pokoiku, nie miala juz wlasnego zycia, wiec chciala zyc naszym:( Babcia umarla. Ja mam straszne wyrzuty sumienia ze nie zlapalam blizszego kontaktu z nia i nie probowalam jej zrozumiec. Zastanow sie nad tym, na pewno malo zycia jej zostalo.

Gość japi
masz rację MOP

Gość tez bedziesz babcią
i pilnuj sie juz, zebys miala idealny charakter babcia -ciezarem - fatalnie to brzmi...

Gość Tesknie za babcia
Tesknie za babcia, za dziadkiem... Niestety juz nie jest mozliwe abysmy mogli porozmawiac. Nie ma ich wsrod zywych. Ciagle zaluje ze nie dosc czasu spedzilam z nimi, ze za malo rozmawialismy. Dzis chcialabym o tyle zapytac...

Gość PATI82
Ja was rozumiem ze tęsknicie za babciami i dziadkami , ale moja babcia naprawde przegina, podsluchuje nasze rozmowy a jak z kims gada to o mnie i mojej rodzinie wygaduje przykre rzeczy, kłamnie i uwaza ze swiat jest okropny.ale kiedys była inna, a im teraz jest starsza to naprawde jest nie dowytrzymania.

Gość drahma
Dziewczyno, naprawdę nie rozumiesz,że to ma związek z wiekiem? Srarzy ludzie cxzęsto tak mają, nie zawsze oczywiście, ale często. Na sare lata gorzknieją, złosliwieją - to jest normalne. Zmiany zwyrodnieniowe w mózgu, niedotlenienie mózgu - to wszystko daje takie zmiany charakteru! A pomyślałas , jaka ty będziesz w jej wieku?

pati >>>>>>> ale to jest twoja babcia wychowywala Cie tu;lila do snu opowiadala bajki gotowala budyn piekla szarlotke i przytulala ocierala dzieciece lzy i zapewne niejednokrotnie taila twoje mlodziencze wybryki przed rodzicami. Teraz Ona potrzebuje Twojej opieki, milosci i zrozumienia a ze jest jaka jest coz na starosc ludzie sa rozni przewaznie zlosliwi upraci zrrzedzacy. Powinnas sie nia zajac i miec dla Niej mnostwo ciepla i uczucia tak jak Ona miala i ma dla Ciebie

Gość PATI82
Najgorsze jest to ze ja aktualnie nie pracuje i to ja w domu w zasadzie gotuje i sprzątam ,no i to ja wysłuchuje babci jaka to ona jest nieszczęśliwa i jakie jej zdaniem jest zycie, a ona zamiast mi pomóc przy czym kolwiek, to siedzi i marudzi a potem to wybrzydza ze obiad jej nie pasuje ze telewizja jest do bupu i wogule ze ona tylko ma zle........ale ile to można! Czasami mi głowa pęka

Gość drahma
Nawet nie zrozumiałaś wpisu mojego i kacii.... Smutne,że myslisz tylko o sobie i dalej jak czubek wlasnego nosa nie widzisz. Najważniejsza jestes ty i twoje zirytowanie..... Reszta nieistotna, prawda?

Pati >>>>>> powtarzam to wszystko ma zwiazek z wiekiem zapewne twoja babcia dobiega 70 lub jest po moja tez zrzedzi nieraz dowali mi takim tekstem ze masakra :( a ja przypominam sobie zawsze te dobre rzeczy ze byla przy mnie czytala mi bajki zabierala mnie i babcie do soebie do domu gdy moj popierdolony ojciec chlal na umor i lal nas obie ( mnie i maminke ) i za to jestem jej wdzieczna na wolowej skorze nie spisze rzeczy dobrych rzeczy ktore dla mnie robila :) i kocham ja nad wszystko na swiecie pamietaj ze to starsza osoba ma swoje humory wady i ma prawo taka byc szacunek dla osob starszych jest najwazniejszy a pomysl jaka ty bedziesz na starosc co??????

Azjatki kochaja swoje babcie , tam wpojony jest szacunek dla starszych osob , powinnas sie wstydzic .

Ja mieszkam z babcią mojego męża i oczywiście jest z nią kłopot, bo wcina się do tego jak dzieci wychowuje, daje swoje dobre rady, ale zaciskam zęby i żyje. W sumie mam tak od 6 lat, wiem że jest upierdliwa, żalę się mężowi, teściowej, ale co zrobić?? Przecież jej nie nagadam, oczywiście powiem dobitniej jak przesadzi z czymś. To co ona mówi, wpuszczę jednym wypuszcze drugim uchem. Niestety, takie uroki starszych ludzi :) marudzą jak cholera ale my w ich wieku możemy być gorsi :)

o jesooo chryste jakby własna babcia nie mogła być upierdliwym zgredem ! :O Ludzie piszecie w topicach o okropnych staruszkach, które zachowują się niemal skandalicznie w autobusach albo tramwajach; nieraz opisywaliście jak to staruszki sa wrednymi plotkarami, siedzą i obgadują, stare dewoty itp. to sobie teraz wyobraźcie, że te babcie, o których pisałyście i które nieraz wam za skórę wlazły są CZYIMIŚ babciami !!!! Można mieć taką, już. na kogoś trafić taka wredna zołza musi i nie ma żadnego usprawiedliwienia, że to właśna babcia ! Ja mialąm taką, tylko potrafiła marudzić, narzekać, lać wszystkich czym popadnie a małe dzieci pozamykać w komórkach by nie bałaganiły :O Całe szczęście, że nasz kontakt był sporadyczny. Od urodzenia mieszkam jednak z drugą babcią (matką mojej matki) i tez musiałam swoje przejśc by mieć jakies swoje życie, całe szczescie że ona nie jest zadną moherką ani tym podobne :O Za toi babcia połówka słucha RM i obgaduje rodzinę swojego syna, ileż to ja sie na nich rzeczy przykrych wysłuchałam !! A oni pewnie nawet nie zdają sobie sprawy z tego jaką ona im opinie wyrobiła tylko dlatego, że jest stara i cierpi na, jak narazie łagodną paranoję ! Ciekawi mnie tylko kiedy przyjdzie na nas kolej i nam dupy obrobi ... I nie można powiedziec a bo to Twoja babcia, blablabla, bo tym stwierdzeniem ani nie zmienisz jej humorów ani nie załagodzisz charakteru ! A to jaka będę na starość to mogę się tylko ja martwić i moje wnuki. I być może jak bede taka upierdliwa moja wnuczka na jakimś forum sprawiedliwie mnie oceni i sie wyżali, jej prawo

xaxaxa>>>>> 1. Nigdy nie najezdzalam na staruszki w tramwajach czy autobusach- wiek ma swoje prawa, i nic dziwnego ze starszy czlowiek chce usiasc w tramwaju 2. Szacunek dla osob starszych mam wpojony od najmlodszych lat 3. Moja babcia tez mi potrafi zalezc za pazurki :( ale ja kochamnad wszystko a pati ok niuech sie wyzali ale ona pisze same negatywne rzeczy :( a sorry za dosadnosc kto jej tylek podcieral jak byla mala a rodzice byli w pracy????? Takich przykladow sa setki i tysiece babcia babci nierowna ale nalezy pamiuetac ze kazdy medal ma dwie strony

Gość PATI82
Do drahamy! tO NIE PRAWDA ZE JA MYSLE TYLKO O SOBIE , prawda jest inna to babcia mysli tylko o sobie, lubi jak jej kazdy nadskakuje i ja rozpieszcza i nie liczy sie z innymi, ja robie dla niej wszystko a ona i tak mnie obgaduje i wtrąca sie w moje zycie.ciekawe co bys powiedziala jak bys tak miesiąc z nią pomieszkala............ sama bys sie przekonała jak jest!!!

pati >>>>> drahma ma racje koncentrujesz sie tylko na Sobie niestety :( smutne ale prawdziwe szkoda slow na dyskusje z Toba :( wiec oddaj babcie do domu opieki a najlepiej ja podtruj ciekawe co zrobisz za pare lat jak ty bedziesz babcia a twoje wnuki bede na Ciebie narzekac Bo przeciez Ty jestes najwazniejsza prawda????? Tylko mlodosc ma swoje prawa a starszych ludzi na odstrzal albo jeszcze lepiej otworzyc z powrotem Auschwitz Jestes dla mnie mala egoistka ktora poza swoimi problemami czubka wlasnego nosa nie widzi

Tak , babcie są różne , ale niektóre z nich to prawdziwe hetery! Moja jest jedną z nich, tyran w spódnicy. Wszystko musi być po jej myśli! Ma 78 lat a potrafi skarcić moją mamę jak 15 latkę! Nigdy jej się nic nie podoba! Dziś rano tak mi dogadała,że skończyło się moimi łzami. A gdy ja jej coś powiem to jest wiele obrażona na cały świat. Każda moja koleżanka jest: ładniejsza , szczuplejsza, piękniejsza i mądrzejsza od mnie!Wpędza mnie w mega kompleksy. Jędza inaczej jej nazwać nie mogę.

Gość PATI82
widze ze niektórzy nie mają pojęcia o czym pisze,,,,,,,,,, ale coż !!! to ze wy macie normalne babcie to jeszcze nie znaczy ze moja jest taka jak wasza.Ale jedno moge powiedziec ze .. łatwo jest pisac co powinnam, ale nikt nie napisał co babcia powinna.

Gość PATI82
;;KACIAA;; TO PO CO WOGULE PISZESZ IDIOTKO, NIE POTRZEBUJE TWOICH IDIOTYCZNUYCH PORAD I DZ SIE LECZYC, A TAK WOGULE TO MNIE NIE ZNASZ I NIE MASZ POJECIA O CZYM TU PISZE , WIEĆ SPADAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Póki ktoś nie doświadczył takiego terroru domowego od bliskiej osoby nie ma pojęcia o czym mówi;/ Oceniać jest łatwo, najlepiej wrzucić wszystkich do jedengo worka z napisem Egoiści;/ Smutne.

nie no mialam nie pisac ale szlag mnie trafia co ty bredzisz????? babcia powinna????????? to ty powinnas dbac o nia szanowac ja kochac podtykac jej smakolyki chodzic z nia na spacery wozic do lekarza do kosciola robic zakupy i skakac kolo niej jak tresowany piesek ONA nic nie powinna ma prawo zrzedzic narzekac wbihjac Ci szpile i szpileczki bo podcierala Ci tylek jak bylas mala i skakala kolo Ciebie jak malpa na lancuchu noz ludzie 3majcie mnie babcia powinna wiesz co dziewczynko wnuioskuje ze masz 24 lata jestes mlodsza ode mnie o dwa lata a zachowujesz sie jak roxpuszczony bachor a pomysl o babci czy Ty myslisz ze jej jest lekko????? skoro mieszka tylko z wami to znaczy ze meza nie ma twoj dziadzio najprawdopodobniej nie zyje podtaw sie przez chwile w jej sytuacji jest starsza zmeczona chora osoba ktora zycie dotknelo ma jedyna wnusie ktora kocha nad zycie a ta wnusia pisze o niej w ten sposob :( zal mi cie bo jestes glupiutka dziewczyneczka ktora nie rozumie podstawowych spraw i nie ma zadnego morale

i bede tu pisala bo mi nie zabronisz pusta plytka egoistko zycze Ci zebys wyladowala w domu pomocy spolecznej na starosc zeby wnuki tam Cie oddaly moze jak bedziesz stara to do twojego glupiego lba cos dotrze

Gość PATI82
SAMA BREDZISZ skoro jestes taka wspaniwła i szlachetna to zapisz sie do domu opieki i nadskakuj staruszka!!!!!!!!!!!!! a tak apropo to moja babcia mi tyłka nie podcierała ! spadaj kobieto bo brak mi słów na ciebie i twije rady!!!!!!!!!!!!! jestes taka wspaniala i wyrozumiała ze az płakac sie chce!!!!!!!!!!!

z zycia miarka z zycia ;P wiem jak jest i jak bywa i wiem jak starsi potrafia byc nieznosni pracowsalam w domu pomocy spolecznej :( smutne przygnebiajace miejsce :( i starsi ktorzy juz nie sa niukomu potrzebni a rodzinka zjawia sie raz na miesiac aby obedrzec staruszkow z ostatnich groszy emerytury :( babcie kochaja zawsze ale niestety nie zawsze umieja to okazac :(

Gość PATI82
DO Miarki, widze ze ty jedna wiesz o co chodzi bo ta Kiciaa to nie ma o niczym pojęcia, dzięki za wyrozumiałosc