Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia 77714

częste kłopoty z pęcherzem i jelitami

Polecane posty

Gość mazika
Problemy z pęcherzem to faktycznie żadna przyjemność. A do tego trzeba birgać po lekarzach i robić różne małofajne badania. Jak już stwierdzą co jest nie tak to zapiszą lek, który nie działa. I tak w kółko.

Gość padalunia
Może cos bardziej optymistycznego? Przecież teraz jest tyle różnych leków więc po jakimś czasie w końcu się trafi. Fak, może nie jest fajnie zmieniać leki i w ciąż męczyś się z dokuczającym pęcherzem. W moim pryzpadku dopiro piąty lek zadziałał skutecznie.

Gość tatnikanta
A co to było za cudowne lekarstwo, które zadziałało? Może na mnie też bedzie miało taki fantastyczny skutek?

Gość zmeczonababa
Witajcie! Jestem juz starsznie zmęczona. Od roku borykam się z pecherzem moczowy. Odwiedziłam juz wielu lekarzy, robilam różne badania i nic. Właściwie to nic mnie nie boli. Sama nie wiem co już robić.

Gość magnoliada
Zmień lekarza i róba badania tak długo aż coś znajdą i określą co ci jest.

Gość sandrynka
Też bum chciała wiedziec jakie leki działają? Podzielcie się wiedzą.

Gość ala.m
Dziewczyny. Znacie lek o nazwie vesicare? jak działa? jakie skutki uboczne? Jak szybko są efekty?

Gość dadarka
Stosuje vesicare od pół roku. Jest to lek stosowany w leczeniu pęcherza nadreaktywnego. Jestem zadowlonona. Przede wszystkim dlatego, że mogę normalnie funkcjonować, chodzic do pracy, spotykać się z przyjaciółmi. Nie ma mteż żadnych skutków ubocznych.

Gość dadarka
Jeszcze jedna sprawa. Chcę powiedzieć, że wiek nie ma nic wspólnego z chorobami pęcherza. Jest to teoria , która funkcjonuje w społeczeństwie a tym czasem coraz więcej młodych osób ma problemy z pęcherzem.

Jeszcze jedno - te bóle w boku, uczucie ciągnięcia w dół itd. to pps - zespół bolesnej miednicy (pelvic pain syndrome). Dadarko - dodam, że problem wynika z wrzucania chorób pęcherza do jednego worka. A chorób pęcherza, takich podstawowych, jest kilkadziesiąt! Każdą inaczej się diagnozuje i prawie każdą inaczej leczy. Tobie np. pomaga Vesicare - pewnie masz idiopatyczne OAB. Ale osobie z IC albo PBS na tle nietolerancji histaminy to już nie pomoże. Sardynko - więcej masz na: www.pecherz.pl Zmęczona babo - przede wszystkim musisz dokładnie opisać objawy, drobiazgowo. Zapraszam Cię do ww. serwisu, do działu forum Co mi jest - ja tutaj zaglądam zrywami (przez jakiś czas, a potem długo nie).

Gość angela.mazurek
Od kilku tygodni mam problemy z pecherzem. Biegam kilkanaście razy na dobe, w nocy równiez do ubikacji. Nic mnie nie piecze i nic nie boli. Co robić?

Gość magduś.rok
Może trzeba pójść do lekarza jakcoś ci jest?

Gość M-25
Cześć dziewczyny. Mam 25 lat i od 2 lat miewam podobne, bardzo uciążliwe problemy z pęcherzem: silne uczucie pieczenia cewki moczowej, trudności z utrzymaniem moczu, innym razem kłopoty z oddaniem moczu i bóle w dole brzucha - generalnie dysfunkcja pęcherza moczowego. Ten problem nie jest u mnie związany z zakażeniami bakteryjnym. Chciałabym zwrócić uwagę tych z was które mają podobne problemy, kiedy nie mają one związku z zakażeniami bakteryjnymi są one często wywołane problemami natury neurologicznej. Proszę zwłaszcza te z was które mają problemy z pęcherzem połączone z problemami z jelitem, a szczególnie jeśli zauważycie dodatkowo któryś z objawów: bóle części krzyżowej kręgosłupa, biodra, pachwiny o rozważenie poddania się badaniu rezonansem magnetycznym części lędźwiowej kręgosłupa. Tylko to badanie może wykluczyć rzadką chorobę TCD. U mnie występuje większość powyżej wymienionych objawów i rezonans wykazał cystę typu Tarlova na kości krzyżowej. Choroba ta jest rzadka, a objawy często mylone z objawami pęcherza/jelita wrażliwego. Problem jest w tym że polscy lekarze mają bardzo małą wiedzę na temat tej choroby, dlatego bardzo często nie są w stanie powiązać z nią objawów,ponadto przez większość z nich choroba ta uważana jest za bezobjawową, ponieważ w wielu (nie wszystkich!!!) przypadkach rzeczywiście tak jest. Badanie rezonansem jest dosyć drogie - pacjenci są mu niechętni, lekarze mają małą wiedzę. Proszę was o zapoznanie się z objawami 'cysty Tarlova', jeżeli macie podobne, poddajcie się badaniu rezonansem. Jest nas nie wielu - pacjentów z TCD (być może ze względu na trudną wykrywalność choroby), być może osób z tymi problemami jest więcej, gdyby tak się okazało może otworzyło by to oczy lekarzy na ten problem.

Gość ndsnde
mozecie powiedziec ile czasu leczy sie naderaktywny pecherz? ile miesiecy to trwa?

Gość gracja77
CZy taka choroba,dolegliwość ma może jakis zwiazek z utrzymywaniem przez nas higieny ?

Gość halinkaaaa
Dokładnie.A tak na marginesie duzo dobrego słyszałam na temat tej szczepionki,która nota bene podawana jest doustnie ,wiec mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie.

też myślę, ze to najlepsze rozwiązanie, nie rozumiem jak można leczyć się jakimiś suplementami przy tak poważnych zakażeniach.

Gość sallomonka
Ja mysle ze dlatego tak jest,ze ludzie maja małe zaufanie do lekarzy i stad własnie takie a nie inne wlasnoręczne,domowe leczenie,które nie zawsze jak widac okazuje sie byc skuteczne.

No i nie może być skuteczne skoro takie choroby leczone są czymś co nawet badan klinicznych nie ma, tak jak na przykład żurawina. Więcej zaufania do lekarzy by się niektórym przydało, to fakt :)

Gość anna_lichawa
Zapytałam teraz bedac u lekarza o tą szczepionkę o której piszecie i jak tylko dobrze wylecze swoje zapalenie pęcherza jestem na nią zdecydowana.I ciesze sie ze jest ona w formie doustnej.

Gość gosspodarz32
Gdy istnieje podejrzenie pęcherza neurogennego konieczne jest badanie zarówno układu nerwowego (także mózgu), jak i pęcherza moczowego. Oprócz rozmowy z pacjentem lekarz może zalecić następujące badania: RTG kręgosłupa i czaszki, elektroencefalogram (EEG) oraz badanie obrazowe pęcherza moczowego i moczowodu. Leczenie zwykle dostosowane jest do indywidualnego pacjenta w oparciu o wiek i ogólny stan zdrowia, intensywność objawów oraz rodzaj zaburzeń wydalania moczu... http://nuclearts.pl/choroby/pecherz-neurogenny-co-to-jest-objawy-zapobieganie-leczenie-/

Gość kajaaaaa
Na pewno w pierwszej kolejnosci własnie poszłabym do lekarza a potem własnie skorzystałabym ze szczepienia.Jednak nie ma co ryzykowac z leczeniem na własna reke.

Gość zebakaa
ja na szczęście kłopotów z jelitami nie mam, natomiast ostatnio zdarzyło mi się zapalenie pęcherza - pewnie przez te mrozy. no i jakoś się z niego wyleczyłam, bo lekarz szybko przepisał dobry lek na receptę i kazał dodatkowo wspomagająco brać kapsułki Prouro z żurawiną i wit.C, które, jak wiadomo mają zbawienny wpływ na drogi moczowe.

Gość Zby
Opisane wyzej klopoty z pecherzrm czy tez jelitami moga miec przyczyny w diecie. Zbyt duza ilosc surowych jarzyn i owocow w codziennej diecie moga po pewnym czasie takiej konsumcji powodowac takie problemy zdrowotne. Nalezy ograniczyc do wymaganego minimum te surowe jarzyny i owoce i pic codziennie szklanke ziola skrzypu z pokrzywa. Skrzyp zagotowac i zostawic na malym palniku na 0,5 godz. Przy codziennym piciu tego ziola nalezy brac 1 tabl. Vit.B1. Patrz Maria Treban - Apteka Pana Boga, lub dr. Jadwiga Gornicka....

Gość gość
Mi pomaga zurascin URO, ekstrakt z pokrzywy, zurawina i witamina C to bardzo dobra kombinacja

Gość gość
Ja probowalam wielu leków i nicnaprawde nie dzialalo. Najlepiej poskutkowala kombinacja zurawiny, nawloci pospolitej i wit D. Terazjuzposkonczonej kuracji biore tylko urinal zwykly ale jakmialam infekcje to bralam intensive.

na takie powracajce problemy to nie wiem czy trilac plus pomoze, na pewno sprawdzi się podczas podróży czy jakis losowych problemów jelitowych, wydaje mi się, że akurat w tym przypadku to najlepsze bedzie wyprobowanie jakiejs alternatywnej diety i zmiana stylu zycia

Gość gość
W przypadku takich powracających dolegliwości wizyta u dobrego urologa to konieczność... Ja miałam ciągły problem z takimi dolegliwościami, nawet Furagin nie pomagał. Aż wybrałam się do porządnego urologa - http://www.conticlinic.pl/ . Zdecydowanie polecam to rozwiązanie, już od roku nie mam żadnych problemów. Nie warto czekać w nieskończoność. :)

Gość gość
Problemy z jelitami nistety mogą być objawem jakiejś choroby.Warto więc konsultować się ze specjalistą, żeby mieć świadomość, że nic się nie rozwija. Możecie iść do doktora WOjciecha www.chirurgiakrakow.com.pl specjalisty chirurga.