Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 22 latka

czy to ciąża????

Polecane posty

Gość mam 22 latka

Okres miałam 2 tygodnie temu. Ale wiem, ze czasem się miesiączkuje nawet będąc w ciązy. Jest mi cały czas niedobrze, mam mdłości, zero apetytu, nic nie jem a brzuch mam ciężki bardzo, tak twardy i boli mnie. Ostatnio pojawiła sie tez zgaga, od papierosów mnie odrzuca. Jak myslicie?

mmm cóz moze nie jestem specjal;istką, ale zrób test ciążowy, ewentualnie idź do lekarza. Może to też jakaś inna dolegliwość byc, niekoniecznie ciąża.

Gość mam 22 latka
dzisiaj zrobie test, ale tak bardzo sie boje. Mam nadzieje ze to nie ciąża. Czesto boli mnie tez wątroba, juz sama nie wiem. W tej chwili mi znowu niedobrze :(

Gość mam 22 latka
a czy mogę zrobic test popołudniu? Czy czekac do rana?

Gość rtf
to napewno ciąża, na 100%

Gość mam 22 latka
Boje sie :(. Stosujemy prezerwatywy, nigdy nam nie pękła, zresztą chłopak nie konczy we mnie, bardzo uważamy :(

Gość mam 22 latka
smutny-anioł dziekuje

Gość mam 22 latka
nikogo więcej nie ma? Pomóżcie mi:(

rób test! tylko tak mozesz sie przekonac🌻 jestem z toba! bedzie ok!

nie ma za co, zawsze chętnie pomogę jesli będę potrafiła, jestem niewiele młodsza od ciebie (patrząc po nicku) :) musimy sie wspierać

Gość mam 22 latka
Ja juz tak mysle i mysle i sama nie wiem. Powiedz smutny-aniołku czy gdybys sie dowiedziała ze ejstes w ciązy to co byś zrobiła? Bo mi juz wszystkie myśli przechodzą przez głowę. Nie zrobie tego, napewno nie usunę mojego dziecka ale przyznam sie ze juz przeszło mi to przez głowę.

Gość Wanka
Zrób test to nie będziesz się zamartwiać.

Napewno ci to przeszło przez myśl, bo teraz jesteś przerażona bo to dla ciebie jest wielka zmiana, wielka niewiadoma, altualnie. Jeśli chodzi o mnie to...urodziłabym, jesli zechcieli by mi pomoc rodzice bylabym bardzo wdzieczna (wiem, że napewno dziadkowie też pomogliby na tyle ile potrafią), moze nie musiałabym rezygnować ze studiów w tym przypadku :) duzoby też zależało od partnera

Gość mam 22 latka
Jesli chodzi o mojego partnera to nie jest dobrze. Teraz juz z Nim nie sypiam, (ale moglismy wpaść szybciej) dowiedziałam sie ze mnie zdradził. Jestem załamana.

Gość mam 22 latka
NIe wiem sama. W pierwszej chwili go rzuciłam, ale On sie bardzo stara, chce zeby było jak dawniej. Teraz gdy boje sie ze moge byc w ciazy - zdałam sobie sprawe ze nie chce z takim człowiekiem się wiązac, ze skoro zrobił to raz, to zrobi i kolejny. On napewno ucieszyłby sie ze jestem w ciązy, wiedziałby ze wtedy z Nim bede.

Musisz zrobić test chociaż one tez nie dają 100% pewności, ale jest tu jakis punkt orientacyjny. Zastanow się co do Twojego faceta, no i co z tym wszystkim zrobisz. Możesz liczyć na wsparcie rodziców? Znasz dziewczyne z którą cię zdradził?

Gość mam 22 latka
Na rodziców moge liczyć, jestem pewna. Znam tę dziewczynę tylko z widzenia. Ona nawet chciała sie ze mną spotkać, porozmawiać. NIe zgodziłam sie oczywiście, nie miałabym jej nic do powiedzenia. Zresztą wiem ze w tym przypadku to jest wina chłopaka. Ona była wolna, On miał mnie, nawet nie wiem czy wiedziała o mnie. Bardzo dobrze znam jego rodziców, On moich. Byłam z NIm 6 lat, to mój pierwszy powazny chłopak. Jejku zeby to nie była prawda :(

Gość mam 22 latka
dzieki śliczne :)

Gość nie martw się dziewczyno
Bardzo się denerwujesz i z tych nerwów wszystko co odczuwasz kojarzy Ci się z ciążą. Zgaga, mdłości itd. Były święta, zawsze czy chcemy czy nie więcej jemy, jemy dużo różnych da nie koniecznie dla nas odpowiednich , zdowych. ja np. mam zgagę po ciastach. piszesz, że masz coś z wątrobą być może to reakcja na święta. Poza tym jeśli miałaś okres dwa tygodnie temu to wszystko możliwe, że teraz masz owulację. Podczas owulacji ja np. czuję się jak przed okresem, a w trakcie jak bym właśnie była w ciąży. Dla uspokojenia samej siebie zrób sobie ten test, bo do okresu masz prawdopodobnie jeszcze dwa tygodnie, zwarjujesz czekając no i z tych nerwów może Ci się opuźnić. A ztym okresem w ciąży to owszem ale to nie jest normalny okres, to plamienie podobne do okresu, no i może się zdażyć wieloródkom.

Gość joasia1111
Objawy moga wskazywac na ciąże ale wcale nie muszą. Zrób ten test, bedziesz wiedziec. W sumie z jednej strony moze to dobrze ze sie tego boisz. Przynajmniej zrozumieałas ze nie chcesz byc z tym facetem. Lepiej teraz, niz kiedys, jakbys naprawde była w ciązy. Bedzie dobrze.

Gość anii
Zachowaj spokój. Jeśli miałaś normalny okres trwający kilka dni, to raczej na pewno nie jesteś w ciąży.

Gość tak to p5rawda
dla mnie to nie jestes w ciazy! tez mialam juz podobnie trzymaj sie papap

Gość mam 22 latka
Miałam normalny okres taki jak zwykle, obfity. Jeszcze nie kupiłam testu, boje się :(

Gość nie martw się dziewczyno
kup sobie herbatkę Liptona na trawienie, pij trzy razy dziennie i przestań się denerwować. W pierwszych dniach po zapłodnieniu, raczej żadnych objawów nie ma. A z tymi papierosami to jest tak. Wszystko rozgrywa się w mózgu. Myślisz, denerwujesz się , że to ciąża i Twój organizm tak reaguje. Mój przypadek był taki: czekałam na okres 2 tygodnie, nie pojawił się zrobiłam sobie test ciążowy. Czekając na test paliłam papierosy, dosłownie je połykałam, gdy zobaczyłam test pozytywny od razu przestały mi smakować, wręcz powodowały torsje. Sama widzisz jak świadomość rządzi naszym ciałem. Idź po ten test, uspokoisz się.