Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojtek i Martyna

Pomocy - OCZY

Polecane posty

Gość Wojtek i Martyna

Witam! Moja dziewczyna na problem spowodowany oczami. Juz od przedwczoraj prawe oko ją bardzo swedzi, boli, piecze. Ma uczucie suchosci oka oraz uczucie piasku w oczach. Chcialbym jeszcze dopowiedziec ze nosi soczewki kontaktowe, ponieważ ma bardzo dużą wadę wzroku. Bez nich jej praca nie ma sensu. Problem stal sie juz w zeszlym roku w miesiacach maj-czerwiec-lipiec-sierpień wtedy mialam takie same problemy. Jedyną pomocą bylo udanie się do okulisty, ktory przepisal krople do oczu, musze przyznac ze pomogly - ale tylko na 2 tygodnie i oczy sie przyzwyczaily do kropli i problem nastawal ponownie. i tak przez 4 miesiące (2 tygodnie bolu i 2 tygodnie OK - lacznie wychodzi ze 2miesiące cierpienia i 2 miesiace łagodności - poczucia komfortu). Tworzą się pod powieka włókna takie ciągnące nitki, które muszę wacikiem i z kwasem bornym wyciągnąć przed snem ( bez soczewek oczywiscie), gdybym nie wyciagnela oko by mi spuchlo, cala powieka. Myslelismy ze to sprawa alergiczna, ale miała badanie i sprawy alergiczne trzeba odrzucic bo jest wszystko OK. Pisze w imieniu dziewczyny , bo jest naprawde kochaną osoba i nie chce by cierpiała, dlatego tez szukam pomocy i wparcia oraz jakis rad u innych osob , ktorzy mają podobny problem i jakos sobie poradzili. Problemem jeszcze jest to ze gdy jest ładna pogoda i jest bardzo jasno na dworze momentalnie w oczach pojawiają się lzy i oczy lzawią. Pragnę z moją ukochaną cieszyć się życiem i korzystać z niego, wspolne wyjazdy, ładna pogoda, cieplo na dworze, wspolne spacery. Nie chcę tego stracic, nie chce siedziec w domu i się zamartwiać, bo ona bardzo to przezywa i lamentuje a wtedy mi jest smutno. Wspieram ją i obiecuje ze damy sobie radę, że poradzimy sobie.tak bardzo ją Kocham że zrobie dla niej wszystko. Proszę o pomoc.... z poważaniem Wojtek

To może być jakaś reakcja alergiczna na soczewki , może na płyn do ich czyszczenia. Aha mam jeszcze jedno pytanie; czy twoja kobieta bierze tabletki anty bo one czasem powodują wysuszenie śluzówki oka i uczucie piasku. To może być to. A nie może np poza pracą nosić okularów? Niech oczy odpoczną od soczewek.

Gość niech idze do lekarza

Gość Wojtek i Martyna
no zjazwisko alergiczne to napewno nie jest, poniewaz miala badania przeprowadzone i wykluczają alergie. to cos innego. Plyn do czyszczenia soczewek uzywany jest juz od 2 lat ten sam i jest dobrym plynem. Nie bierze zadnych tabletek antykoncepcyjnych. Chce przypomniec ze rok temu byla taka sama reakcja w tych wlasnie miesiacach. Koszt okularów bylby bardzo duzy, poniewaz to duza wada :/

Gość niech idzie do lekarza
skoro tak ja kochasz i dbasz o nia to kup jej te okulary :P

Gość Wojtek i Martyna
Czlowieku nie wiesz co piszesz. Nie wiesz nic co dla niej robie... Nie znasz mnie ani naszej sytuacji... a prosilem tylko o pomoc i rady zwiazane ze zjawiskiem, a nie z okularami, dziekuje za twoja wypowiedz ale czekam jeszcze na kolejne madre wypowiedzi i na temat

Gość a co jest zlego w radzie
NIECH IDZIE DO LEKARZA ???????????? Glupi jestes czy co? laska ma jakies problemy a ty je rozwiazujesz na forum? Przeciez nikt z nas nawet jej na oczy nie widzial :P Puknij sie w leb i pomaszeruj z nia do lekarza - czy to zbyt trudne dla kochajacego chlopaka ? :P

Gość Wojtek i Martyna
nie slucham Twoich rad, lekarz okulista przepisze kropelki i nic wiecej nie powie, szukam jakiegos madrego sposobu, moze jest cos rownie dobrego i porzadnego. Kwas borny tekko cos daje, czekam na odpowiedz jakiegos moze lekarza specjalisty lub kogos co cos takiego przechodzil. a nie intereuja mnie Twoje wypowiedzi na temat jak ja kochasz to kup okulary, lub wysylac do lekarza, bo to juz wyprobowane. Czekam nadal