Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spulchniona

co to moze byc...wydzielina z piersi...napiszcie prosze

Polecane posty

Gość spulchniona

nie jestem w ciazy ( tak mi sie wydaje), nie biore anty....a nie wiem co to jest jak sobie piers nacisne to z sutka wycieka mi pierw takie cos przerozczyste a potem takie mleczne to sie robi....co to moze byc wiecie??

Ponieważ sutek jest gruczołem to obecność wydzieliny w jednej lub obu brodawkach, to taka wydzielina nie zawsze jest oznaką choroby. Małe ilości wydzieliny często znajdują się u dziewczyn czy kobiet przyjmujących doustne środki antykoncepcyjne lub inne leki, w tym uspokajające. U kobiet po okresie karmienia wyciek z brodawki sutkowej ma zwylke wygląd mleka lub surowicy i może być on wynikiem nieprawidłowości hormonalnych i wyciek ma wówczas zwykle wygląd mleka lub surowicy. Wyciek krwisty z brodawki jest najczęściej objawem brodawczaka lub licznych brodawczaków w przewodach mlecznych i niekiedy raka. Brązowa lub zielona wydzielina zdarza się wśród kobiet z torbielowato-włóknistą chorobą sutka natomiast płyn o barwie mleka jest charakterystyczny dla zaburzeń pracy tarczycy lub zażywania niektórych leków.

ja miaąłm to samo jak odstawiłam tabletki anty leciało mi takie cos pzrezroczyste,poszłam z tym do ginia a on powiedział zę to efekt odstawienia i trzeba poczekać az sie wszystko unormuje..idz do elkarza powiedz co i jak mzoę da ci skieowanie na abdania hormonalne...pozdrawiam