Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prośba do Was wszystkich

problem z mieszkaniem eksmisja

Polecane posty

Mam pytanie do każdgo kto mółby mi jakos pomoc. Moja przyjaciółka mieszka z rodzicami w mieszkaniu spółdzielczym w bloku. Jest studentką studiów dziennych (płatnych). Dostali własnie pismo zeby spłacić 1 300zł zaległej wpłaty. W dokumencie było tez napisane, że ze do 31 maja maja sie wszyscy wyprowadzic zabrac sprzet i splacic pienaidze.. Czy można się od tego odwoływac.. ja wiem.. nie wiem jak jej pomoc. Prosze o pomoc. Z góry dziekuje za każdą odpowiedz.

Gość waldooś
a z czego taki dług wyniknął?

Gość eksmisja za dług 1300 zł
????????????? czegoś tu nie rozumiem. a od czego to odwołanie? od decyzji o eksmisji?

Gość nie tak łatwo jest
wyrzucic kogos z mieszkania. zwykle po paru miesiacach zalegania z czynszem spółdzielnia wytacza proces i decyzja sadu dopiero przeprowadzana jest eksmisja jasli zalegaja z kwata 1300 zl to takie "usuniecie" z mieszkania mozeliwe jest tylko wtedy gdy jest to mieszkanie wynajmowane a i to powinno odbyc sie zgodnie z podpisana umowa najmu. podejrzewam wiec ze nie posiadasz jakis wiadomosc bo jesli byloby to tylko 1300 zl (to sa tylko 3 czynsze) w mieszkaniu spoldzielczym to na 100% nakazu eksmisji nie ma

moja koleżanka się uczy dziennie wiec nie pracuje, rzodzice także, choc od niedawna jej mama pracuje. Wszytsko z braku pieniędzy...

Gość niech napiszą odwołanie
i prośbę o rozłożenie długu na raty

Gość jeśli to był nakaz na piśmie
to pisze na nim, gdzie i w jakim terminie można się odwołać, ewentualnie zażalenie napisać. Albo do zarządu spółdzielni, czy czegoś podobnego , albo do sądu. Musi być napisane jeśli to jest decyzja administracyjna lub wyrok

dziekuje za kazda opinie, napisalam bo ona mi napisała tylko wiec nie znam szczegółów, ale nie moge tak nic nie robic..

na umowie najmu jest napisane ze oni maja prawo zerwac w kazdej chwili umowe i ten dokumet jestt wlasnie zerwaniem umowy.. moze tak byc? co robic w takiej sytuacji???

Gość jak to jest na piśmie
jeśli oni wynajmują mieszkanie, to to nie jest eksmisja, tylko zerwanie umowy. Trzeba by się z nią zapoznać, ale skoro jest taka klauzula, to niestety. Podpisali umowę...

nie mozna probowac pisac zadnego odwołania? nic?

Gość jak to jest na piśmie
a do kogo? wydaje mi się, że nie bardzo, bo to jest zwykła umowa. A od nich nie ma się do kogo odwołać.

wiec nic nie da sie zrobic....?

Gość mogą co najwyżej
negocjować z właścicielem mieszkania. Jeśli sie nie zgodzi, to wezwie policję i usunie lokatorów za niepłacenie niestety

właścicielem jest spółdzielnia

Gość to nie eksmisja
ktoś im wynajmował mieszkanie i narobili mu długów. spółdzielnia zaczęła go nękać. właściciel w umowie zastrzegł, że w takiej sytuacji wymawia najem i wymówił tak jak to było do przewidzenia. niech lepiej szukają nowego mieszkania do wynajęcia. ps można pertraktować prolongatę terminu wyprowadzki. może jeśli spłacą zaległość to osoba wynajmująca im lokal wyrazi zgodę na przedłużenie umowy (w co wątpię).

Gość to nie eksmisja
jak włascicielem jest spółdzielnia to pisać, prosić, spłacić nalezność i mieć nadzieje.

Gość prosba do Was wszytskich
jeszcze raz dzieki