Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiunia251

jak pozbyć się wągrów

Polecane posty

Gość asiunia251

Cześć wszystkim czy ktoś zna jakiś sposób na pozbycie się wągrów mam ich trochę i chyba zaczynają się mnożyć!

Gość nowa monika
jest tu kilka topikow w ktorych jest kilka informacji np. kampania antytradzikowa albo czy komus udalo sie wyjsc z nalogi wyduszania czy cos takiego Polecali tam m.in Acnofan to taki krem ja sobie kupilam ale akurat dzisiaj i nie wiem czy dziala powodzenia

napawde tu jest mnostwo topikow takich jak twoj.. wystarczy poszukac :) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3173353 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3165171 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2900961 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2960851 a co ode mnie : -maseczka firmy soraya -witamonowa terapia matujaca -taki zel punktowy garniera(dla mnie b. dobry) -peeling ( http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=1693 ) -parowka : do miski z wrzaca woda wrzuc 3 torebki herbaty rumiankowej. glowe pochyl nad miska i przykryj recznikiem. tak wytrzymaj okolo 15minut. po parowce warto zrobic peeling, a potem potraktowac skore kostkami lodu (to zamknie wczesniej rozszerzone i oczywszczone pory) pozdrawiam

Gość asiunia251
Dziękuję za rady. Pozdrowionka.

Gość gru.
jak sie nie myjesz to nic dziwnego ,ze masz wagry. Uzyj wody, nie boj sie , nie jest zatruta. Tylko pamietaj ,ze twoje szczochy to nie jest 100% woda, ale jezeli w twojej wiosce nie ma studni to i szczochy moga pomoc.

Gość use
gru... przesadziłaś :O

Gość Barbi13
gru. przesadziłaś!!! Jak byś ty szukała pomocy to wszyscy by ci napisali co masz zrobić!! A nie skakali z mordą!!!

Gość ooooooooooooooooooooooooooo
gru chyba upadłaś na głowę albo masz coś nie pokolei . twoja wypowie po prostu mnie zwaliła z nóg , widzę ze nie masz pojęcia o wągrach

Gość blondi1537
gru przesadziłaś. woda na to nie pomoże!!!!!!!!!! wiem coś na ten temat bo też mam problem z wągrami, a każdy się myje

Gość gru pewnie sama/sam
się nie myje a nie umie doradzić albo masz kompleksy większe niż wągry bo z twojej wypowiedzi tak wynika

Gość agusia 11111111111111111111111
ja też mam ten problem... zauważyłam że po słońcu się '' wypalają'' i znikają... dotego kremy na trądzik i bd dbrze;) jak to nie pomoże to odziwdz kosmetyczke lub dermatologa:) :*

Gość ja wiemmmmmmmmmm
szybko wycisnac dziala

Gość zupełnienoweżycie
cześć asiunia251 ! ja używam pianki do mycia twarzy i do tego tonik z tej samej serii cały czas, peeling najlepiej enzymatyczny dwa razy w tygodniu i jakoś wyglądam, nie mam idealnej cery ale jest dużo lepiej niż było kiedyś. Dodam jeszcze że prawie rok biorę diane 35 na trądzik i można powiedzieć że teraz jest ok, ale myśle,że oprócz hormonów na stan naszej skóry ma wpływ to co jemy i jaką mamy przemianę materii dlatego dobrze jest sobie zrobić oczyszczanie organizmu z toksyn itp. ja zaczełam pić właśnie aloes...Pozdrawiam.

Gość kkjjdd
zgadzam sie z poprzednia odpowiedzia mi pomaga uzywanie zelu z peelingiem do codziennego uzytku, np teraz mam 3w1 garniera i jest super, wczesniej mialam clean&clear przeciw wagrom jest rewelacyjny, ale uwaga jesli poczujesz ze cera robi sie wrazliwa na mycie takim zelem np po tygodniu, to zrob sobie przerwe, stosuj zwykly zel do mycia o krem do cery wrazliwej, wiem ze wtedy trzeba miec kosmetykow napolce mnostwo i trzoche to kosztuje ale jesli chce sie miec ladna zadbana buzie to trzba sie zaopatrzyc. warto czesto zmieniac kosmetyki, nawet nie konczac jednego opakowania, cera jest wtedy pobudza i pracuje agdy ja przyzwyczaimy do jednego kremu czy toniku tozaczyna sie przyzwyczajac a efekt jest taki jakbysmy nic nie robily. aha wazna rzecz. niektorzy maja taka cere ze nawet jesli beda stosowac super kosmetuki i poswiecac mnostwo czasu na pielegnacje to ia tak nie utrzymaj a pieknej cery na stale, zawsze na niej cos wyskoczy, ale nie wolno sie poddawac. zycze powodzenia i pozdrawiam

Gość dziś sie opalałam
wczoraj też. pojawiają sie jeden za drugim. po powrocie z jeziora wyciskam je bo są ogromne! fu! zatem mi słońce szkodzi zamiast pomagac

Dziękuję Wam za te rady i wskazówki, niektóre wypróbowałam ale też dużo czytałam na ten temat, zgadzam się, że cera przyzwyczaja się do kosmetyków, przynajmniej w moim przypadku tak jest, nie wyciskamy pod żadnym pozorem bo wtedy ich przybywa, toniki, peelingi, maseczki i różne kosmetyki do cery trądzikowej skutkują ważne aby pamiętać i stosować je systematycznie. Diane także stosowałam, jednak to mi nie pomogło ale każdy ma inaczej. Co do odżywiania się myślę, że nie robię tu jakichś specjalnych błędów, jem często a mało, ograniczam słodycze, piję ziółka ale pewnie u mnie jest to wina stresu bo z nim sobie nie radzę. Fajnie że więcej jest normalnych ludzi a tylko jedna Gru, która pewnie zgubiła się i nie wie co to dobra rada i dobre słowo. Dzięki serdeczne. Pozdrawiam!

a jeszcze dodam, że zmieniony odrobinkę pseudonim bo zapomniałam hasła a tamtego konta pocztowego już nie mam dlatego nie mogłam odzyskać poprzedniego hasła ale asiunia251 i asiunia2510 to ta sama osoba :)

Gość sibi
słońce tylko na nie szkodzi przecie wysusza sie skóra i produkuje więcej sebum i oto jak łatwo zapchać pory,ja polecam z swej strony hydrolat oczarowy który bardzo fajnie ozyszcza i jest dobry na rozszerzone pory,i mycie płatkami owsianymi,tanio i skutecznie oczyszczają pozdrawiam

Iva -- > Próbawał , tylko rzecz w tym , że dałam dwie torebki herbaty , ale oprucz tego DZIAŁA ! Nie wszystkie pory się oczyściły , ale większość tak ; ) POLECAM !

ja ostatnio zamówiłam z internetu mydła naturalne: konopne - do tłustej skóry oraz mydło alep z 40 % oleju laurowego, myje nimi całe ciało, częściej używam tego konopnego bo mam tłustą skórę, przestałam używać balsamu do ciała (no chyba, że po goleniu na nogi), jeśli chodzi o twarz to zrezygnowałam z toniku, kremu używam z rossmana babydream na noc a na dzień z daxa ale teraz nie pamiętam dokładnie nazwy, mydła te stosuję już ponad 3 tygodnie i muszę powiedzieć, że wygląd mojej skóry znacznie się poprawił, mniej się przetłuszcza, mniej wyskakuje wyprysków i zaskórniaków, do tego sporo mi ich zniknęło zwłaszcza z policzków, na nosie zostały ale jakby mniejsze dodam jeszcze, że od kilku miesięcy piję pokrzywę i staram się ograniczać węglowodany (słodycze precz)

Gość Agaxd
nie przejmujcie sie GRU. jeżeli ona stosuje na wągry tylko wode no to nie trudno se ją wyobrazić. ja stosuje tonik z Oriflame . na prawde działa. dobre też są kremy z Avonu i Oriflame antybakteryjne i antypryszczowe ;p

Gość Jedynaczka123
Tez kiedyś miłam ten problem mam nadal ale juz on mi tak nei przeszkadza...długo szukałam odpowiedniego żelu do myscia twarzy aby sie tego cholerstwa pozbyc az znalazłam polecam wszystkim żel myjący 3 w 1 GARNIER.. . http://img.szafa.pl/uploads/clothes/d954/976921/1247787045.jpg nim myję sam nos bo on ma w sobei ostre kuleczki...a do całej twarzy uzywam under twenty http://polki.pl/work/privateimages/formats/E/35098.jpg lub inny zel myjący bez granulek. Jeżeli bedziesz się tak myła 2 razy dzinnie masz efekt gwarantowany... polecam

Gość a ja z problemem
kaszakow. jednego mam w samym kaciku oka,z innymi do tej pory radzilam sobie przekluwajac igla do strzykawki,ale tego sie boje tak potraktowac,moze znacie jakas nieinwazyjna metode na pozbycie sie kaszakow?

Gość bba
mam bardzo dużo wągrów lecz wyciskanie ani żele z mikrogranulkami nie pomagają co mam robić???

Gość minutka11
Gru sam się umyj.Bo pewnie sam się nie myjesz.

Gość Narcis im male
Używałem dziesiatki metod i preparatów kupiłem nawet specjalna maszynke do "wyssysania" wągrów , dzieki której miałem uniknąc samego wyciskania tych czarnych obrzydliwych kropek i zmniejszenie powstawniu ran czy też czerwonej skóry, otóż to urządzenie jest do du** przytrzymalem chwile dłużej i do pracy poszedłem z krwiakami na nosie a malutkie wągry dalej tam były :S nie wiem moze w przypadku pryszczy to dziala, tak czy owak kupilem niedawno dobry scrub Garnier Active oraz gel do mycia twarzy Garnier Active, tonik używam z perfecty do skóry wrażliwej poniewaz po zastosowaniu scrubu i żelu moja skóra strasznie wysusza sie na koniec używam kremu nawizajacego najlpeszy to chyba E45, aha zapominialem ze warto zrobic sobie maske z maki ziemniaczanej i pozostawiam do wyschniecia nastepnie tak jak wyżej napisałem(oczyszczamy doklanie twarz). Warto też całoś poprzedzic parówką ze zwyklej wody ;) , jedyne co mnie nurtuje to malutkie dziurki - pory które nie sa do knoca sciagniete i zamnkiete ale jestem na dobrej drodze super pomaga zimna ( lodowata :)) woda.

Gość sportgirl
HeJoooo ;) ja też mam problem z wągrami a szczególnie na nosku. Polecam toniki z seri clean&clear lecz jest on za silny dla mojej cery co powoduje wysuszanie. Zaczęłam je wyciskać-wiem co o tym sądzicie ale gdy je wycisłam i posmarowałam b. skutecznym żelem DAlACIN T to wszystko wracało do normy nawet czerwonego nosa nie miałam sekret tego preparatu tkwi w ty że jest to silny antybiotyk przeciwbakteryjny wiec nawet jeśli mam otwarte pory i dziurki to on łagodzi stany zapalne skutecznie usówa tądzik i niszczy bakterie, jedynym mankamentem że jak na ilość preparatu jest nawet drogi najtaniej spotkałam sie z cena 60 zł oczywiście kupno w aptekach. A tak na marginesue guru jak masz poczucie wyższości wobec innych to masz wielki problem. Kurnikoland do nie ten adres a jak ci na chacie wieś tańczy i śpiewa to no nie odstawiaj tu wiesniaku miastowości bo zachowujesz sie jak głupi szczyl który myśli że jak anonimowo na forum kogoś zbeszta to jeyt fajny;P PRZEGIĘCIE !!

Gość Marta16
polecam tonik domowej roboty - woda przegotowana lub mineralna do tego troche soku z cytryny i tym przemywac twarz, ilosc sokuz cytryny to sprawa indywidualna, kto jaka ma cere, mozna tez przecierac twarz plasterkiem cytryny, polecam rowniez maseczke - ubic bialko (samo bialko) dodac sok z cytryny, jak dla mnie duzo lepsze efekty oczyszczenia niz u kosmetyczki

Gość goska_____
njlepiej to raz na jakis czas isc do kosmetyczki takich spraw nie da sie zalatwic samemu tu potrzebna jest rada i pomoc fachowca