Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

migotka82

NIZORAL dobry szampon na łupierz?

Polecane posty

Gość bułas
Raz na dwa tygodnie i już. Tak piszą mądrale od Nizoralu więc chyba można ich posłuchać.

Gość kalkomania
Jak kto tam sobie chce. Można nie słuchać, może się nawet uda, ale jak lubisz mieć pewność to wiesz...

Gość indianna
A Wy od dawna już tak robicie?

Gość _organza_
A bo co?? Ja na przykład ze dwa lata używam i jest git, a Ty co, książkę piszesz?

Gość kaczka przedziwaczka
nie ma znaczenia czy od dawna czy nie od dawna. mi starcza, ze dziala :)

Gość rrrrrrrudzielec
Co to za różnica jak długo? Ja już nie pamiętam. Jak potem lecisz z profilaktyką to myjąc raz na kilkanaście dni, naprawdę się nie pamięta jak długo, ile kosztuje, kiedy ostatnio kupowałaś i takie tam.

Gość patiiiiiiiiiii
bardzo dobry

Gość rrwerwerewr
żałosne.. autorko pisze sie łupież...

ja polecam nizoral i polytar AF. oba w podobnych cenach. moj maz cierpi na lupiez pstry wiec w naszym domu musza byc zawsze takie szampony. profilaktycznie raz w tygodniu mozna umyc glowe takim szampoenm. :)

Gość miśkaaaa
Nawet rzadziej, nizoralem bo tego drugiego to nie znam. W niejednym domu jest ten szampon, jak tak patrzę na to forum i słucham ludzi z otoczenia mojego.

Gość zdolnabestia
No przez tyle lat to już sobie wyrobił opinię. Teraz to już sami użytkownicy go reklamują, mogą zaoszczędzić na promocji :)

Gość Turek-Man23
Hej doskonale znam Twój problem. Miałem to samo łupież ktory przerodzil sie w takie strupy, poszedlem z tym do lekarza, stwierdzil ze to zapalenie łojotokowe. Przepisał mi emulsje SQUAMAX , która wcierasz we włosy a po 2 godzinach od nalozenia emulsji myjesz wlosy szamponem STIEPROX. Po 3 tygodniach uzywania wszystko wrocilo do normy i juz pół roku jak jest wszystko ok :)

NIZORAL moim zdaniem jest sredni raz mi pomaga a raz nie. dobre sa kropelki CITRO GREP (wyciąg z pesteg grejpfruta) /25 ml,ok 17zl/prawie do wszystkiego m.in -zwalcza objawy przeziebienia -pielegnacja ust i warg -do nóg (pocenie) -na miejsca pogryzien przez owady -do włosów i skory glowy (przeciwlupiezowy).... http://www.swistak.pl/aukcje/1709762,CITRO-GREP-WYCIAG-Z-PESTEK-GREJPFRUTA.html

Gość wicia
to ja sie przylacze do tych nizoralowcow. dla mnie to najprostszy i najpewniejszy sposób.

Gość markotny marek
Łatwość użycia i pewność działania to rzeczywiście jego zalety. W ogóle jak dla mnie to podstawa, jako chłopiec nie ogarniam tych wszystkich szamponów i innych kosmetyków, a tu sprawa jest oczywista.

Gość bizu
W sumie masz rację, gdzie by się nie zapytać to pada nazwa tej marki. Coś w tym jest skoro ludzie tak chętnie go polecają.

Gość booooooooom
ludzie polecaja bo tak na nich dziala, kazdy kto jest z czegos zadowolony zaraz bedzie to polecal. chocby po to zeby sie pochwalic swoim odkryciem.

Gość ropuszak
Też mi odkrycie. Przecież to każdy wie :)

Gość tinuś
Ja polecam i To z całą odpowiedzialnością :D

Gość hipciuszka
Mi łupież znikł już po kilku myciach. Teraz czasem jak czuję, że coś zaczyna mnie atakować to sobie wezmę nizoralek i już.

To nie czekaj aż coś się zacznie dziać tylko bądź szybsza. Ze 2 razy w miesiącu go zastosuj i już. Lepiej żeby nie rozwinął się grzybek za bardzo.

Gość hipciuszka
Może masz rację. W sumie jak to jest tak bardzo skondensowany środek i używa się tak rzadko to pewnie i wydatek żaden. Oka, to ja spróbuję.

No jasne, że mam :) W ten sposób już nigdy nie będzie lamentowania, że nagle Cię coś złapało i mało jest czasu bo impreza się szykuje.

Gość no wlasnie jak
nizoxin ten sam sklad ten sam odpowierdnik cena mniejsza.

Z tym składem to nie zupełnie taki sam jest. To jest niby 2% ketokonazolu, ale tylko nizoral gwarantuje tą ilość, a ja wolę gwarancję bo to bardzo silny lek przeciwgrzybiczny.

Gość Galusia
Bardzo wszystkim dziekuje ... wlasnie pojawil sie i u mnie ten sam problem, pierwszy raz za 35 lat... kupilam nizoral i juz umylam 2 razy za tydzien jak tam napisano... zobaczymy co bedzie dalej ale ciesze sie ze jestescie i mam nadzieje ze wszystko minie. jak minie to tu sie pojawie i dopisze:-)))

Gość Justysia5554
dziś biore ostatnia tabletkę ketokonazolu (200mg) 10 dni.. i 8 dni stosowalam Nizoral na głowe i na ciało (szampon). na noc smarowalam ciało i tak zostawiałam ale zglowy zmywałam po 15 min... pojdę wieczorem sie opalac na solarium (oczywiście wyczyszczę jeszcze raz łóżko) i zoabzcymy efekty... tak 3-4 razy i zobaczę czy się wyleczyło... bo tak ma byc po kuracji, prawda? plamki maja się opalić a nie znikają odrazu po kuracji czy tak...? po nizoralu zaczęła mi sie starsznie wysuszać skóra , aż taka łuszcząca jest... i dlatego pzrestałam używać go po 8 dniach już(codziennie)... czy to tak ma być? taka skóra?