Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scjento

scjentologia

Polecane posty

Gość scjento

W ostatnim czasie temat bardzo modny. Podobno sekta. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc o co w niej chodzi? Jakimi zasadami sie kieruja ludzie do niej nalezacy i w co tak naprawde wierza?? Dlaczego stala sie tak popularna??

Stala sie popularna, bo popularne osoby tam naleza i mowia o niej... Niby wszystko ok... Scjentologiem moze byc katolik, protestant itp... A to sie podoba ludziom (mi przynajmniej), bo nie zaklada wyzszosci zadnej religii... A ich goru to autor ksiazek sf - hubbard... Potem jest taka opowiastka o Xenu, czy jak Mu tam... No i te szkolenia dianetyczne, scientologiczne... Im lepsze tym drozsze... POnoc duzo kasy wsysa to zgromadzenie ;) Ale ja sie nie znam... Tak sobie tylko korespondowalam z nimi kiedys ;) W W-wie byl zjazd (czy jak to sie tam nazywa ;) )

Gość ktoś tam taki
religia wymyślona dla snobów (gwiazdy itp) którzy muszą wyrózniać i wierzyć w coś innego bo to takie oryginalne

Gość scjento
Faktycznie wiele gwiazdek z Hollywood nalezy do scjentologow Moze ktos jeszcze wie cos na temat tego "ugrupowania" ?

Nikt kto nie byl scjentologiem duzo wiecej Ci nie powie, bo oni zdrazaja stopniowo swoje tajemnice... ;) Swoja droga... o tym Xenu historyjke warto poczytac... Krazy w sieci ;) A to jest ponoc tajne lamane przez poufne i zdradzane dopiero na wyzszych stadiach wtajemniczenia... czy jakos tak ;)

O tak... no wlasnie... Z tymi lekami tez slyszalam... (zwlaszcza ostatnio...) Ale jak zapytalam wprost to sie tego wypieraja...

Rodzina Radia MaTwarz też spełnia wszelkie cechy sekty i jakoś nikt nie zakazuje Ojdyrowi niczego, wszystko uchodzi mu na sucho. A psychomanipulację mamy w od pieluch w każdym elemencie życia i jakoś nie raczycie tego dostrzec, jak głupcy którzy widząc tłuszcz pływający w talerzu nie mogą znależć rosołu. Co nie znaczy że popieram tych tam scjentologów - ani mnie ziębią ani parzą, dopóki nie kradną moich pieniędzy jak KK w naszym państwie.

Gość sadzonka
OJJJJ masz rację Ogrodniku dawaj szpadel wykopiemy ten chwast ojdyr, to przecie n a naszym podwórku.

Gość TYle mam Do PoWiEdZeNIa
duch

Gość podnoszonko

Gość upsssssssss
:P