Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezdecydowana mama

Które z tych imion jest najładniejsze.

Polecane posty

Gość nie wiem czemu
- Martyna - strasznie twarde imie - zupelnie jak M. Wojciechowska, ktora zdobywa Mont Everest - nie podoba mi sie :( - Oliwia - gdyby tylko tak brzmialo - to ujdzie, ale Oliwka - okropnie brzmi!!!!!!! brrrrrr -Sandra - nie potrafie sie odniesć do tego imienia -Aldona - aż mnie trzepie, gdy słysze to imie - jest poprostu tragiczne! -Klaudia - od biedy moze być, choc ciezko je zdrobnić "Klaudynka"??? :D

Gość Ja mam na imie
Patrycja - a mam 27 lat, jest bardzo rzadkie w gronie moich rowieśnikow, teraz juz troche bardziej popularne.. Kiedyś mi sie nie podobalo, ale teraz jestem bardzo ZADOWOLONA: nikt nie powie mi inaczej niz Patrycja, czy Pati (nawet w miejscu pracy) - poza tym ladnie brzmi

Do niezdecydowanej mamy: Wez tylko pod uwage fakt ze dajac dziecku na imię Oliwia czy Klaudia to wcale nie bedzie imie oryginalne, ponieważ w przedszkolu czy w szkole co 3 dziewczynka bedzie miala tak na imię. Mi sie podoba; Ania, Asia, Natalia, Patrycja, bo brzmia ładnie i jako oficjalne imiona i jako zdrobnienia No ale to musi byc twoja i twojego meza decyzja. Tylko sprawdzcie jak wybrane przez was imię bedzie pasowało do nazwiska bo np. Sandra Wiśniewska brzmi dla mnie tragicznie:) Powodzenia w trafnym wyborze:)

Gość raszpla jest super

Gość celebre 23
martyna z powyższych ale ja bym dala inaczej np, Lena czyli Lenka, Laura albo , Hania,Maja, Helenka

Julia jak dla mnie jest zbyt popularna. Weronika źle mi się kojarzy, Wioletta jeszcze gorzej. Mam na imię Magdalena, więc Lena również odpada, Joanna tak ma na imię moja siostra. Agnieszka i Ania to połowa moich kuzynek. Weronika i Natalia są niebywale popularne. Nie wyobrażam sobie dawania imienia spoza tej listy. Poza tym jest niewiele ładnych imion. Mieszkam w takim miasteczku w którym co druga matka przy chrzcie daje imię Natalia, Karolina, Helenka. Będę musiała to wszystko jeszcze raz przemyśleć, myślałam, że wybór imienia sprawi mi większą przyjemność. Przy wyborze imienia nie chcę się sugerować jakie to imię ma znaczenie. Od tego jakie będzie dziecko zależy jego charakter, nie można z góry przewidzieć jakie dziecko będzie naprawdę.

poczytaj znaczenie tych imion w Księdze imoin może to pomoże Ci wybrac imie .

Gość oczywiście że
od tego jakiego jest dziecko zależy od wielu czynników, ale w imionach często coś jest, poza tym wybacz, znaczenie imienia jest bardzo ważne. Nikt nie chciałby mieć imienia, które np. w jakimś języku znaczy kupa, lub pochodzi od ladacznicy;) A na poważnie nadając dziecku imię, które tylko ładnie brzmi jest bardzo powierzchowne. Nie musi być to znaczenie książkowe, czasami wystarczy sentymentalne, może pochodzić od kogoś wyjątkowego, mieć styczność z jakimś ciekawym wydarzeniem. Ale to Twój wybór. Jak dla mnie możesz ją nazwać nawet Suri-Buri, bo jest nieoklepane.

Gość hehehehehehehehehehe
fajna ta stronka,mozna sie posmiać choć znaczenie imion w nich podanych niewiele ma z prawdą:-P

Gość maja73
Podobno dziecko samo przynosi sobie imię, rodząc się. Tak mówi starsze pokolenie. Patrzyłas w kalendarzu, jakie imieniny wtedy wypadaja?

Gość gość
Ja proponuję Świat Kobiety albo Dobre Rady! :D A z tych co wymieniłaś to Martyna.