Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość człowiek jakich wiele

Bóg i niebo...

Polecane posty

Jak myślicie ? Czym jest niebo ? Czy naprawdę jest tak piękne że aż nie mieści się w granicach naszych wąskich umysłów ? Czy to jest w ogóle możliwe ? Ja jako szary człowieczek posiadający niechęć do tych spraw nie umiem sobie tego wyobrazić. A najgorsze jest to że nie pociąga mnie wizja nieba, jako że taka w mej głowie nie istnieje i pewnie nie zaistnieje nawet przy moich najszczerszych chęciach. Czym będzie niebo bez odjazdowej imprezki przy browarach ? Czymże będzie niebo bez erotycznej miłości kobiety i mężczyzny ?? Czymże będzie niebo bez przygody, dobrego filmu, pysznej pizzy, bez seksu ? Czym będzie niebo bez wybranych w naszych sercach osób ? Czymże będzie niebo bez fizycznej urody kobiety i mężczyzny ? Cała ta poukładana boża grzeczność i świętość wydaje się tak nudna tak nieciekawa... Jaką Bóg ma wizje nieba ? Czy to jest warte wysiłku ? Czy moje gadanie to jakiś tępy bełkot pustego i ograniczonego człowieka ? Naprawdę nie umiem tego zmienić :(

Gość yooooooooooop
nie wierze w to i juz:o ja wierze w to co namacalne co widoczne gołym okiem a nie ..ktos powiedział kiedys ze bog istnieje i ludźie w to wierzą:o pewnie specjalnie wiele milionów lat temu to wymyślili zeby ludźie sie nie pozabijali.. w koncu w przykazaniach psize nie zabijaj, nie kradnij.. mi sie wydaje ze to wszystko po to zbey ludźi utrzymac w pionie, bo tak akzdy robiłby co chce a jak sa przykazania i ten cały bóg to sie ludźie boja..bo niby wierzą;) ja wierze w kosmitów i co:;)

Gość yooooooooooop
a po smierci jest pustka i nic wiecej.. po prostu ludźie muszą w coś wierzyc inaczej sobie nie poradzą, po to ten cały bog i wiara,kosciol heh

Gość yooooooooooop wyjełaś mi to z
ust :P

hmm ja tam nawet w to wierze:P dla mnie ebzsensem jest zeby nie bylo ajkiejs silyw yzszej..to po co kurwa tenswiat istnieje po co zyjemy:O:O:O tia najlepiej w takim wypadku popelnic samobojstwo i ebdzie spokoj...i kara za to ans nie spotka :P:O:>

Gość mi sie tez wydaje
ze to niebo/pieklo to po to, zeby ludzi w ryzach trzymac...niestety, teraz juz coraz mniej sie to udaje. kiedys ludzie byli bardizej "bogobojni". ja sama wierze w to, ze nasze zycie tutaj ma jakis "pozaziemski" sens. Jaki? nie wiem, ale dla mnie to wazne.

\"człowiek jakich wiele\" tak, \"twoje gadanie to tylko pusty bełkot tępego i ograniczonego człowieka\"

Gość egzemnic
dokłądnie YOOOOOOP i mi się wydaje> tez mysle ze tlyko po to tą cała wiare wymyślone i boga:o zeby ludźie jakos ze soba zyli! przyjkazanie: kochaj bliźniego swego.. :(

Gość nie wieiecie co mowicie
a ksiazka " zycie po smierci" czytaliscie ja, jak nie to poczytajcie tam opisuje jedna scene moja sasiadka ktora miala smierc kliniczna.

Gość egzemnic
nie wiadomo co to jest ta smierć klincizna..moze to tylko sen? ludźie wszystko zrobią zeby byc sławnymi:o

Gość egzemnic
nie wiadomo co to jest ta smierć klincizna..moze to tylko sen? ludźie wszystko zrobią zeby byc sławnymi:o

Gość egzemnic

Gość egzemnic

Gość polecam ulubiona stronke
www.racjonalista.pl

Gość egzemnic
puste pieprzenie..nie wiecie co mowicie heh, a ty wiesz co mówisz? widziałąs boga? nie wiec nie pieprz bo nie wiesz co mowisz!:)

egzemnic czy zagladales kiedys na stronke ktora podalam ? polecam szczegolnie ,bo widze ze myslisz racjonalnie :)

Gość egzemnic
zaglądne:)

Podziel sie wrazeniami :)

potwierdzam to co napisałam wcześniej, i mogę potwierdzić jeszcze parę razy! czy widziałam Boga? nie, ale doświadczyłam rzeczy o ktorych się takim pustym baniakom jak wy nawet nie śniło!

Gość blauuuuuun
i co sie chwalisz?nas nie przekonasz:)

Gość do Miri
Zapewne w ten sposób wyrażasz swoją miłość do bliźniego.... :O Jesteś dalej od Boga niż Ci się wydaje...

Miri "człowiek jakich wiele" tak, "twoje gadanie to tylko pusty bełkot tępego i ograniczonego człowieka" Wiedziałam, w zasadzie to byłam pewna że znajdzie się ktoś kto napisze dokładnie taki post. A tak naprawdę to gdybyś naprawdę była wierna Bogu nie byłoby w Tobie tej pychy, którą po prostu śmierdzisz i nie uważałabyś się za lepszą

Gość do Miri
Czego mam Ci zazdrościć? :O Tego, że obrażasz innych ludzi? Towje zachowanie pokazuje tylko, że nie ma w Twoim życiu Boga...

ach tak, bo człowiek wierny Bogu musi schylić głowę, biczować się i dać się zdeptać tym mniej wiernym...no cóż...

Gość do Miri
Oczywiście, że nie :O Ale co z miłością do bliźniego?

Gość Do ... miri ...
Piszesz ..." ale doświadczyłam rzeczy o ktorych się takim pustym baniakom jak wy nawet nie śniło! " Konkretnie podaj przykład lub przyklady :-D PS Kazdy ma prawo miec swoje zdanie na ten temat :-D

Gość Tego czy
jest raj czy piekło po smierci nikt nie wie. Mnie zastanawia to, że ci ludzie którzy mowią o tym cudownym raju robią wszystko zeby zyć na Ziemi jak najdłużej i jakoś nie chcą iść do tego raju ... dlaczego ?