Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość człowiek jakich wiele

Bóg i niebo...

Polecane posty

Gość Do Miri ...
Nie, czlowiek wierny Bogu powinien przestrzegać nauk koscioła i je stosować w zyciu. Czy kościół uczy zeby opluwac i ublizać bliźniemu ? O ile mi wiadomo to nie, a może nalezymy do innego kościoła kat. ?

Ja wcale nie twierdzę że jest raj - ale wiem że świat materialny to tylko jeden \"poziom\" - są też inne, a o raju i niebie nie będę się wypowiadać bo to nie jest na mierę rozumu, a pozatym nie mam zamiaru nikomu niczego udowadniać!

ja wierzę bo cóz by było warte nasze życie gdyby nie wiara że istnieje niebo?? wiarzę mocno🌻

Gość Zyc zgodnie z Bogiem
to znaczy przestrzegac nauk kosciola?????Co Ty pierdolisz czlowieku?????Z tepakami nie gadam sory

Gość człowiek jakich wiele
Miri "ach tak, bo człowiek wierny Bogu musi schylić głowę, biczować się i dać się zdeptać tym mniej wiernym...no cóż... " Że co proszę ?? :O Kto tu kogo depcze kobieto ??

Gość defiotkam
rozdwojenie jaźni ma i tyle:P

Jest niebo i piekło. A to, że nie potrafisz sobie wyobrazić, jak może być w niebie, to przecież nic dziwnego. Jezus przeciesz powiedział, że \"ani oko nie widziało, a ni ucho nie słyszało, co Bóg przygotował tym, którzy Go miłują\" :) Jak już tu jedna osoba napisała, gdyby po śmierci był koniec/pustka/nicość, to życie nasze nie miałoby żadnego sensu. I to jest całkowita prawda. Życzę szczęścia już tu na tej Ziemi i dostania się kiedyś do Nieba.

Gość księżniczka na ziarnku kaszy
Miria zgadzam się z Tobą co do poziomów materialnych i energii. Umarli "żyją" w swoim poziomie którego my nie widzimy. poczytajcie tu topic o 9 wtajemniczeniach. bardzo ciekawe. sa rózne sytuacje, cuda, i mówi to o tym ze coś jednak jest posmierci i lepiej wierzyć i być mile zaskoczonym niz grzeszyc tu i potem cierpieć po śmierci . Będzie wtedy za póżno.

Gość księżniczka na ziarnku kaszy
piekło i niebo to nie miejsce ludzie. Piekło to coś co pośmierci jest w duszy czyli smutek, niepokój, uczucie potepienia, złości i bólu oraz cierpienia. Dusza cierpi i jest odtrącona przez Boga. Dusza sama wie ze nie zasłuzyła by iśc do" nieba" i nie kieruje się w strone światła. Natomiast "niebo"......to uczucie spełnienia, radości, spokoju, miłości , dusza wie ze na ziemi była dobra i kieruje się do światła, do "nieba" tak się mówi. Taka dusza po śmierci nie "biega "po ziemi i nie "straszy". Dusze nieczyste i niespokojne te w "piekle" często strasza i trzeba się o nie modlić bo zbłądziły, trzeba pomóc im iśc do Boga a na to jest zawsze pora mimo iz się jest w "piekle". Trzeba chciec iśc do Boga i wierzyć ze nas nie odrzuci. Nie odrzuci -wystarczy modlić się tu na ziemi , nie grzeszyć, nie blużnić. Warto do kościoła chodzić.:Ludzie piekło to wieczne potepienie, dusza jest niespokojna i dlatego aby byc po śmierci spokojna i radosna bądzmy tu dobrzy. jak tutaj zyjesz tak i tam bedziesz zyła.

Gość darylkenki
jasne!! tak jak pisałam wyżej tlyko po to jest ten cały bóg zbey ludźie sie nie pozabijali, te całe przykazania i inne.. kto wymyslił bibliekto ja napisał? nie wiadomo!!!1