Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blekitnooka

kocham ciepłe kraje...

Polecane posty

Heh, no ci \"moi\" tez pili male, mocne espresso, ale raczej po poludniu. Pewnie roznie to bywa, w zaleznosci od domu i regionu. W Anglii mieszkamy w Portsmouth. Tylko ze juz nie jestesmy razem.

przylanczam sie do topiku, ale ja to bym chciala juz na stale gdzies wyjechac i zamieszkac...tak mi sie australia marzy....a narazie mieszkam w uk, i sobie podrozuje, w tym roku zachaczylam o dominican republic i o egipt, moze jeszcze troche chlodniejsza hiszpania w sierpniu....a w nastepnym roku chce poleciec do Cancun czyli rejony mexyku, i moze cos jeszcze. Jak juz ktos wyzej wspomnial chcialabym tez wkrote odwiedzic argentyne, brazylie,chile,peru,jamaice,barbados, maldivy, tajlandie...i tak lista rosnie hahahaha

Gość makama
mala.dama>> a ja wolalabym egipt, nie ze wzgledów ceny nizsze, ale jakos bardziej mnie pociaga ta kultura, starozytnych egipcjan, i wolalabym sie wlasnie z ich histroria zapoznac, a na majów przyjdzie jeszcze pora

ja rowniez glosuje na Egipt chociaz Meksyk tez niczego sobie :) dopiero zaczynam podboj swiata, w zeszlym roku bylam na Krecie w tym planowalam Kube ale chyba juz ciut za pozno bo sezon huraganowy sie zaczal. Coz poczekam do przyszlego roku a w tym wlanie planuje dwutygoniowe wakacje w Egipcie lub Tunezja i Wyspy Kanaryjskie, kazde po tygodniu. Kurcze to rzeczywiscie prawda ze w miare jedzenia apetyt rosnie :) Z najpiekniejszych miejsc jakie widzialam (oczywiscie w googlach :P ) szczerze moge wymienic Malediwy i Bora Bora- absolutny raj tylko Malediwy leza w pasie tsunami :(

Gość julietta0034
Moim największym marzeniem jest wyjazd na stałe do Hiszpanii (dokładnie do Andaluzji), bo pokochałam ten kraj. Interesuje mnie wszystko związane z Hiszpanią, uczę się tego języka, czytam dużo o tym kraju i słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii (chociaż były też negatywne, ale było ich o wiele mniej) Jak to dobrze, że marzenia się spełniają:D Trzeba tylko wierzyć, że się spełnią:D

Gość inverno
A z czego bedziesz sie tam utrzymywac? W Hiszpanii kobiety i to jeszcze nie-Hiszpanki bardzo malo zarabiaja, takze jak nie bedziesz miala meza Hiszpana, to bardzo szybko odkochasz sie w tym kraju, bo nie starczy ci to pierwszego...

Gość julietta0034
Jakoś sobie poradzę;-) Jestem osobą oszczędną i nie wydaję na pierdoły. Poza tym już wolę skromne życie w Hiszpanii niż w Polsce. A propos to czy w naszym kraju starcza ludziom do pierwszego? Dużo ludzi musi się zapożyczać, aby jakoś przetrwać, a później jeszcze trzeba oddać i człowiek wpada w takie błędne koło:-( Planuję wyjazd dopiero za parę lat i może w tym czasie coś się zmieni na lepsze:-) Trzeba myśleć optymistycznie:-) Poza tym wiem, że w Hiszpanii nie jest różowo, ale decyzji i tak nie zmienię. Wiele Polek jakoś sobie tam radzi, nie narzeka i na ogół w większości są zadowolone. Pozdr.:-)

czyli kultura i zabytki egiptu przewyzszaja te z meksyu (majowie/aztekowie) ?? kazdy ma inny gust ale jak miala bym jechac nad plaze to juz wolalabym egipt, to takie zaplecze tur europy a meksyk to plaze dla usa. i tu ludzi pelno i tam

Gość inverno
Owszem, wiele Polek radzi sobie, ale wiekszosc wykonuje prace fizyczna, a jak jakas znajdzie prace biurowa, to jest to stanowisko za 800euro. Mimo wszystko zycze powodzenia.

Nawet nie pamiętałam, że kiedyś założyłam taki temat!!! :) marzyłam o tym od dawna, i niedługo wyruszam w świat!!! W rok chcę zwiedzić kawałek Europy i na koniec polecieć do Meksyku :D

No własnie, 2 lata a prawie nic się nie zmieniło :P i ten cytat: "Niestety jest tyle ograniczen (chlopak, szkola, praca) ze pewnie nigdy nie zaczne zyc tak, jakbym chciala." a jednak jak się chce, to się da :D wyruszam za 2 tygodnie 🖐️ 🌼

Gość inverno
Rok bedziesz podrozowac?

Jarek, przecież Ty i tak uważasz, że jestem wstętna zazrośnicą i złą kobietą, więc czemu beczysz? :o

Gość inverno
Wybacz za wscibstwo, ale uzbieralas na to kase czy zamierzasz pracowac podczas podrozowania?

Duża częśc mam uzbieraną, ale oczywiście zamierzam też pracować, bo inaczej nie będę sobie mogła pozwolić na podróżowanie cały rok...

Gość inverno
A masz juz zalatwione noclegi czy jedziesz w ciemno? Jakie kraje zamierzasz odwiedzic?

Na pewno Włochy, Hiszpanię, Francję i Holandię w Europie, ale najbardziej zależy mi na Meksyku... Do części krajów w ciemno, w niektórych mam znajomych :) cieszę się, że ten temat nagle się pojawił po 2 latach od założenia, to mnie tylko utwierdziło w tym, że dobrze robię realizując swoje marzenia...

Gość inverno
Wybacz, ze sie tak wypytuje, ale mi tez sie marzy taka podroz. Ile na ten wyjazd zbieralas? I gdzie zamierzasz spac, w schroniskach(w miastach gdzie nie bedziesz miala znajomych)?

Gość inverno
Wybacz, ze sie tak wypytuje, ale mi tez sie marzy taka podroz. Ile na ten wyjazd zbieralas? I gdzie zamierzasz spac, w schroniskach(w miastach gdzie nie bedziesz miala znajomych)?

Właściwie to nie zbierałam konkretnie na wyjazd, ale mam kase gdzies tak z dwóch lat właśnie (tzn. zarobioną w wakacje + sprezentowaną) i ją przeznaczam na wyjazd. Chciałam sobie w sumie kupić samochód, ale to może poczekać... Co do spania to jak jakieś miasto mi sie spodoba to wynajmę tam sobie jakieś mieszkanie czy pokój np. na kilka tygodni, ale pewnie w schroniskach i hotelach też będę spać, akurat to mi nie robi większej różnicy gdzie ;)